sobota 25. januára 2014

Farba roka 2014

Zdravím baby, 

Je tu január, začiatok nového roka, novej kapitoly a to so sebou prináša kopu zmien! Začínajú sa formovať nové trendy na rok 2014, nové vízie, všetci sa snažia priniesť do nového obdobia niečo výnimočné a kreatívne...

Ale či už ide o módu, krásu a kozmetiku alebo dizajn, všetkých spája jedna vec a tou je farba roka, ktorá v sebe nesie novú inšpiráciu a nápaditú myšlienku... 


Vždy som sa čudovala, prečo sa zrazu v obchodoch a v ponuke objavuje stále nejaká preferovaná farba. Kto nakáže dizajnérom použiť práve túto farbu, ako sa môžu zrazu všetci zhodnúť, že toto je IN??? Rovnaká farba na oblečení, očných tieňoch, rúžoch, bytových doplnkoch, výkladoch, no proste všade! Na moje prekvapenie som sa nedávno dočítala, že existuje spoločnosť, ktorá každoročne určí farbu, ktorá ovplyvňuje celosvetové trendy, zasahuje po celý rok do všetkých oblastí dizajnu a vyjadruje farebnú náladu celého roka. 

Touto svetovo uznávanou a rešpektovanou spoločnosťou je PANTONE a pre tento rok vybrali farbu „radiant orchid“, v našom jazyku „žiarivá orchidea“, ktorá je spojením tónov fuchsiovej, fialovej a ružovej. Musím priznať, že ja osobne ich výberom nie som ohúrená, pretože nepreferujem fialové odtiene, ale čo už narobím :)
Ako som spomínala, každá vybratá farba má v sebe niesť určitú myšlienku, ktorá ovplyvní aj celý dizajnérsky svet. Minuloročná farba roka – smaragdovo zelená (čo ste určite zaregistrovali ) mala prinášať rovnováhu a harmóniu. 
Pre tohtoročnú víťazku platí, že má v sebe priniesť kreativitu a originalitu do všetkých oblastí dizajnu...Ak sa zaujímate o psychológiu farieb a veríte, že dokážu ovplyvňovať nálady ľudí, tak podľa odborníkov „žiarivá orchidea“ vzbudzuje dôveru, vyžaruje radosť, lásku a zdravie a má v sebe určité kúzlo. 

(zdroj 1, 2, 3)
„Radiant orchid“ má byť univerzálnou farbou pre ženy aj mužov (čomu však osobne neverím, pretože kopa chlapov sa odtieňom ružovej, fialovej a podobných „babských“ farieb ešte stále veľkým oblúkom vyhýba). 
Pokiaľ ide o kombinácie s inými farbami, odporúčam neutrálne odtiene ako je čierna, sivá alebo béžová. Aj v oblasti líčenia určite krásne zvýrazní a oživí, či už nechty, pery alebo oči... 

Tak pre tie z vás, ktoré milujete nové módne trendy, rýchlo loviť do obchodov fialové odtiene...Dúfam, že som vám priniesla trošku nových informácií a inšpiráciu v oblasti farieb pre rok 2014... :))
Páči sa vám nová farba roka 2014? Kúpili ste si minulý rok niečo v smaragdovo-zelenej farbe? Veríte na psychologické účinky farieb? Budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť svoje názory :)



12 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika ja som na tom podobne :) tiež môj šatník nehúri farbami, ale v poslednom čase sa snažím aspoň kde-tu niečo farebné pridať... :D Dúfam, že sa ti teda podarí uloviť niečo pekné práve v tejto farbe a držím moc palce :)

      Odstrániť
  2. Je to nádherná barva a tohle je nádherně udělanej blog. Díky za jeho objevení:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka, ďakujeme moc za pochvalu, od takej PANI Blogerky ako si ty, si to nesmierne vážime a dúfame, že aj ďalšie príspevky sa budú páčiť :* <3

      Odstrániť
  3. radosť sa pozerať na také farby :) inak máš veľmi pekný blog ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme veľmi :) moc nás teší, že aj keď ešte len začíname, tak máme pozitívne ohlasy. Dúfame, že aj naďalej sa vám bude páčiť :*

      Odstrániť
  4. pekná farba, no len ako tak rozmýšľam v šatníku mám možno 2 veci v takejto a podobnej farbe.. treba doplniť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja zatiaľ ani jednu :) takže pri najbližších nákupoch budem určite pozerať, či aj v obchodoch zaznamenali, že táto farba má tento rok prevládať :) som zvedavá... *D*

      Odstrániť
  5. Ano anooooo, já jsem pro, úžasná barva, mám ji moc ráda už hrozně dlouho, fakt super odstín!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak sa ti trafili do vkusu! :)) tento rok budeš teda za hviezdu :P *D*

      Odstrániť
  6. Krásná barva a její odstíny :)

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. In kurulus osman season 3 in hindi Turgut realizes that the only solution is to run away and runs away with Kosses. Nikola begins to follow them into the forest. Turgut asks Kosses to return to his castle and bring soldiers to save kurulus osman season 3 in hindi. After a long war, the Mongols capture Osman. Nikola captures Turgut, but Kosses and his soldiers rescue him. Geyhatu says Osman will die soon and takes him away. Bala and Malhun ask the Beys for support to kurulus osman season 3 in hindi.
    Geyhatu says the horses will run over the Turks. Osman says he is not afraid of death and waits for Geyhatu’s arrival. Alemshah realizes that Osman’s wives are trying to do something secretly and asks Gunduz to do something about it urgently. Gunduz agrees to banish Bala and Malhun from the tribe. Kosses attacks the Mongols with thenew soldiers he brought from the castle. Turgut uses this opportunity and saves Osman’s life kurulus osman season 3 in hindi.
    Go and Watch the Latest Episode kurulus osman season 3 in hindi.
    Only on our kurulus osman season 3 in hindi.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥