pondelok 25. mája 2015

White Look | Systém na bielenie zubov (dvojitá recenzia)


Keď nám v mailovej schránke pristála ponuka na vyskúšanie produktov na bielenie zubov White Look od spoločnosti Vitaprodukt boli sme milo prekvapené a zhrozené zároveň. Prečo zhrozené? Pretože prvá myšlienka, ktorá sa nám obidvom objavila v hlave bola – ako si pre pána kráľa ideme odfotiť zuby na blog?!?! Stresy z verejného vystavovania našej ústnej dutiny však stále prevyšovala túžba produkty vyskúšať. White Look systém je totiž inšpirovaný stomatológmi a postupmi, ktoré používajú, no jeho výhodou je, že bielenie zubov môžete podstúpiť v pohodlí domova a samozrejme za nižšiu cenu. Systém sľubuje viditeľné efekty bielenia už po 10 dňovej kúre a vysokú účinnosť produktov, ktoré Vám vybielia zuby až do 7 odtieňov. No povedzte, nezaujalo by Vás to? Ako celé naše dvojité testovanie dopadlo sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

White Look systém
Najskôr by sme Vám chceli niečo málo o tomto bieliacom systéme napísať, aby ste mali predstavu o čom bielenie pomocou White Look systému je a ako funguje. Systém White Look na bielenie zubov je na našom trhu v podstate novinkou, hoci zaujímavosťou je, že ide o výrobky, ktoré sú vyrábané na Slovensku, no prístupné v našich drogériách až od minulého roku.



White Look systém zabezpečuje bieliacu kúru, po ktorej by sa už do 10 dní pri každodennej aplikácii (1-2 krát za deň) mali dostaviť výsledky bielenia až do 7 odtieňov podľa priloženej stupnice belosti. Obsahuje aktívnu bieliacu látku, ktorá využíva metódu bielenia, spočívajúcu v oxidácii nečistôt, odstránení organického zafarbenia zubov, remineralizácii skloviny a zlepšenia hygieny ústnej dutiny.

Obsah balenia a spôsob použitia
Balenie White Look systému obsahuje:
- Tuba s bieliacim gélom
- Tuba so zubnou pastou „Intensive“
- 2 tvarovateľné zubné nosiče + púzdro 
- Stupnica belosti a návod na použitie



Postup použitia je jednoduchý a spočíva v tom, že najskôr si upravíte tvarovateľné zubné nosiče, tak aby zodpovedali a sedeli na vaše zuby. Nosiče pred začatím používania systému namočíte na pár sekúnd do horúcej vody a zahryznete do jednotlivého nosiča najskôr pre horné zuby a potom pre dolné, čím nosiče upravíte a už ostanú po celú dobu používania prispôsobené vašim zubom. Pribalená zubná pasta „Intensive“ sa používa pred samotným bielením pre znásobenie výsledného efektu bielenia. Po vyčistení zubov pastou nastáva samotné bielenie a to tak, že bieliaci gél sa v primeranom množstve nanesie do vytvarovaných zubných nosičov a počas 20 minút nechá pôsobiť na zuboch. 





Dostupnosť a cena
Spomínali sme, že White Look systém je u nás v podstate novinkou, ktorú si môžete zakúpiť v sieťach DM drogérii. Je naozaj skvelé, že domáci bieliaci systém je bežne dostupný a DM drogérie sa nachádzajú vo väčšine miest, takže prístup k produktu je parádny.


Ceny produktov:
Bieliaci White Look systém 19,89 
Samostatná Intensive zubná pasta 6,89 € 
Samostatná Enzyme zubná pasta 4,49 €





Bieliaca zubná pasta „Enzyme“
Aby sme nezabudli spomenúť, na testovanie sme okrem bieliaceho systému dostali aj bieliacu zubnú pastu „Enzyme“, ktorá sa tak ako pasta „Intensive“ dá zakúpiť aj samostatne. Ide o pastu, ktorá sľubuje pomocou aktívnych enzýmov odstrániť zafarbenia zubov spôsobené pitím kávy, čaju alebo fajčením. Túto pastu sme testovali popri testovaní White Look systému, takže výsledky testovania nemôžme oddeliť.


Naše hodnotenie
Dodka:
Najskôr začnem asi tým aké mám zuby, čomu všetkému musia odolávať a akým spôsobom som systém White Look používala. Musím sa tu teda verejne priznať, že som abnormálny požívateľ kávy, pijem ju na hektolitre a áno, je to hrôza, no pár neduhov si neodpustím a je mi úplne jasné ako tým moje zuby trpia. Určité náznaky zhoršenia ich stavu som už spozorovala a okrem toho občas trpím bolesťami spodných zubov, ktoré mám veľmi citlivé a ukladanie nečistôt pri ďasnách mi spôsobuje nepríjemné bolesti. Preto si ani neviete predstaviť akú mi táto možnosť spolupráce urobila radosť! Povedala som si, že keby to fungovalo, tak budem fakt asi ten najšťastnejší človek pod slnkom. Takže som do toho išla s nesmiernym očakávaním a používala som poctivo všetky produkty, ktoré sme na testovanie dostali. Postupovala som tak, že pastu „Enzyme“, ktorá je na moje potešenie zameraná na odstránenie zafarbenia zubov (hlavne od kávy), používala ráno a bieliaci systém White Look som nechala na večerné použitie. 
No a čo sa týka výsledkov a mojej spokojnosti s produktami White Look môžem s čistým svedomím konštatovať, že viac som čakať nemohla. Možno to z fotiek nie je až tak viditeľné, no moje zuby sú po používaní určite omnoho žiarivejšie a belšie. Najmä čo sa týka medzizubných medzier a čistenia zafarbenia, tak môžem produkty veľmi odporučiť. Počas ich používania som dokonca ani raz nemala bolesti zubov, ktoré mám celkom časté a celkovo hodnotím White Look systém ako veľmi účinný a pohodlný. Jedinou nepríjemnosťou, ktorá tento proces sprevádzala bolo mierne napínanie zo zubných násad, ktoré však nemôžem kritizovať, pretože ide o moju citlivosť :D 


V konečnom dôsledku som s produktami veľmi spokojná a dávam im 4 a pol hviezdičky s ohľadom na to, že nespĺňajú až sľúbených 7 odtieňov.

Katka:
Musím sa priznať, že zo začiatku som mala trošku problém zvyknúť si na pocit mať tie gumené zubné nosiče s gélom v ústach po dobu 20 minút. Jednak pre gumenú chuť a jednak, že ma trošku omínali na ďasnách. Po niekoľkých dňoch som si ale zvykla a už som to brala ako takú rutinu - umyť zuby (pastou Intensive), aplikovať gél do nosičov a 20 minút si čítať blogy, prípadne sa hrať na mobile, vypľuť, vypláchnuť, umyť a odložiť. Malé mínus majú u mňa však samotné nosiče. Napriek dodržaniu pokynov na vytvarovanie nebolo možné ich vytvarovať do takej podoby, aby mi dobre "priľahli" hlavne na spodné zuby. Nie je to nejaký extra problém, ale taký malý detail, ktorý mi proces bielenia trošku komplikoval, lebo tie spodné nosiče mi boli jednoducho veľké a musela som si ich akoby pridŕžať vrchnými zubami. Takisto mám veľmi citlivé ďasná, tak som niekedy mala naozaj nepríjemný pocit pri používaní nosičov. 
Po približne týždni používania som si podľa priloženej stupnice všimla, že sa mi zuby obielili o nejaké 3 odtiene. Celkovo po dopoužívaní odhadujem nejaké 4 odtiene. Pre mňa osobne je to veľký a príjemný farebný rozdiel. Výrobca odporúča počas doby bielenia obmedziť jedlá a nápoje, ktoré zuby zafarbujú (káva, čaj, červené víno a pod.) Bohužiaľ, ja pitie kávy neviem obmedziť, preto farebný rozdiel nie je až do sľúbených 7 odtieňov. Výsledky sú naživo viac viditeľné ako na fotkách, je ťažké vychytať rovnaké svetlo s odstupom približne 2 týždňov. 


Ako píšem, ja som s výsledkom naozaj spokojná a systém White Look by som za seba určite odporučila. Vo finálnom hodnotení mu dávam 4 hviezdičky, tú jednu strhávam za trošku nepríjemný pocit na ďasnách, ktorý som počas testovania mala.

Zloženie

Na záver môžme spoločne zhrnúť, že bieliaci systém White Look sú produkty, na ktoré sa určite oplatí pozrieť. Keď si porátate koľko vás vyjde čistenie zubov u lekára, tak ani tie ceny nie sú nijako prehnané. Výsledky sú síce individuálne, ale vôbec nie zanedbateľné. Tak ak ste náhodou doteraz váhali, už nemusíte. A čo viac si môže človek na leto priať ako opálenú pokožku a k nej krásne biele zuby? 
Prajeme Vám krásny zvyšok dňa!

*Ďakujeme spoločnosti Vitaprodukt za poskytnutie produktov na zrecenzovanie.



26 komentárov:

  1. Ten výsledek je skvělý. Taky bojuji s nažloutlýma zubama, tak děkuji za tip a za recenzi, podívám se po této řadě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfame, že budeš po prípadnom vyskúšaní spokojná :)

      Odstrániť
  2. Vyzera to celkom fajn, ale priznam sa, ze by som sa bala ze budem mat citlive zuby:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže White Look bieli na takej báze, aby sa práve narušeniu skloviny a zvýšenej citlivosti predchádzalo. U nás sa zvýšená citlivosť neukázala (jedine nepríjemný pocit na ďasnách keď más tie nosiče tých 20 min v ústach), takže si myslíme, že čo sľubuje to aj plní :)

      Odstrániť
  3. Tiež som o tejto značke rozmýšľala ale asi siahnem zas po osvedčenom Creste :)
    MORE than FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Radsej kvalitu, ako taketo nizkonakladove smejdy, ktore bezhlavo slubuju 7 odtienov a pritom toto v ziadnom pripade nie je 7 odtienov, navyse to vyzera len na photoshop, kedze tam je akurat tak odstraneny vodny kamen z okrajov zubov, ale inak nic...:)

      Odstrániť
    2. S Crestom nemáme osobné skúsenosti, lenže výsledky z White Looku a Crestu nemôžte porovnávať, pretože Crest zuby bieli na inej báze ako White Look. Je to ako porovnávať silikónové bázy pod make-up s tými prírodnými - pri inom zložení je samozrejme aj iný výsledok. Potom je to čisto len na človeku, či si bude zuby zaťažovať viac chemicky a "násilne" so zárukou výsledku, alebo siahne po niečom čo zuby nezaťažuje a nehrozí žiadne narušenie skloviny :)

      Odstrániť
    3. A milý anonym - White Look výsledky sľubuje DO 7 odtieňov, čo znamená škálu od 0 do 7 - individuálne. Stačí len poriadne čítať ;) S tým photoshopom si nás veľmi pobavil, pretože áno, naozaj potrebujeme zuby vybieliť vo photoshope, potom tu napísať kladnú recenziu a tešiť sa, že och, krásne sme ich oklamali, parádny deň za nami. Naozaj nie sme odkázané na klamanie a zavádzanie. A nenapadlo ti, že keď by sme to už riešili tým photoshopom, rovno by sme tam dali rozdiel tých 7 odtieňov, aby sa náhodou potom niekto ako ty neozval, že to nie je 7? :) Možno by nebolo na škodu sa, pred písaním takýchto hlúpych domnienok, zamyslieť či náhodou ten výrobok naozaj ten vodný kameň neodstránil? Takže ti prajeme pekný deň a menej negativizmu v živote ;)

      Odstrániť
  4. Vyzerá to dobre, len škoda, že ja mám po bielení strašne citlivú sklovinu :(
    Michelle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme sa zo začiatku tiež toho obávali, ale nič také sa nestalo, takže sa naozaj netreba báť :)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Ďakujeme, my sme spokojné a naživo je to naozaj ešte o trošku lepšie :)

      Odstrániť
  6. :D Ved tam nie je ziadny vysledok :D To si asi este nevidela biele zuby. :) Poriadne ta oblbli ked ti darovali tento produkt, aby si im urobila recenziu. Toto v ziadnom pripade nie je 7 odtienov... Na ten produkt som pocul zatial len same staznosti a ani sa necudujem, ved v tom zlozeni nie je ani jedna latka, ktora by vedela zuby bielit...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milý a ctený anonym! V prvom rade by sme ťa tu chceli uvítať a informovať ťa, že blog a náhodou aj tento článok, ktorý si si zjavne neprečítal, píšeme dve (pre budúcnosť). Produkt sľubuje vybielenie DO 7 odtieňov, čo znamená škálu od 0 do 7 - INDIVIDUÁLNE, čo je samozrejme takisto v článku uvedené - napísali sme že naše výsledky odhadujeme na 3-5 odtieňov (podľa priloženej 16 stupňovej stupnice), už len každá z nás má iný výsledok, takže znova - je to INDIVIDUÁLNE. Nevieme, či si nejaký lobbista za konkurenčné značky, no najskôr ti odporúčame prečítať si zloženie produktu a až potom písať čo obsahuje a čo nie :) Rozumieme, že nie si žiadny chemik, no skús si dať do google phthalimidoperoxycaproic acid a zistíš, že wau to je účinná bieliaca látka na zuby, ktorú obsahuje aj tento produkt ;) Naozaj nemáme potrebuj chváliť niečo čo za to nestojí, pretože na to nie sme odkázané. Nám výsledky stačili a rozdiel vidíme. No je nám jasné, že ty si sa asi ešte nepokúšal odfotiť si zuby, čo chápeme. Aj tak ti prajeme veľa úspechov a hlavne rozšírenie informácii, aby si potom nemusel písať anonymne, ale za svoj názor sa mohol verejne postaviť :)

      Odstrániť
  7. Tento vyrobok poznam - pouzivala som ho 2 tyzdne (svedomito dvakrat denne) a dosiahla som vyborne vysledky. Moj manzel takisto pouzival bieliaci system, on nedosiahol vybielenie az do 7 odtienov ale takisto bol spokojny. S povodnou farbou jeho chrupu je to neporovnatelny rozdiel. Kazdemu odporucam!!! Ak by sa tu dala vlozit fotografia, tak hned vam poslem moj vysledok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sme rady, že nie sme jediné kto chápe, že výsledky sú individuálne, ale nie zanedbateľné :)

      Odstrániť
  8. Podľa mňa náhodou super výsledok, aj keď ste mali pekné zuby aj predtým :) No ja sa nejak bojím tohto bielenia ako takého, že mi to zničí sklovinu, alebo niečo.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Taky plánuju nějaké bělení.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zauímavý článok, pozívam ťa na súťaž na mojom blogu:
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    http://www.lifewithmishel.blogspot.sk/2015/06/big-giveaway.html

    xoxo Mishelle

    OdpovedaťOdstrániť
  11. rozmýšľala som nad niečim podobným, však nehľadala som žiaden konkrétny produkt, takže vďaka za typ! :).

    Pozývam ťa na GIVEAWAY o DEICHMANN KABELKU, ktorá sa koná na mojom blogu!
    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nice effect, dear!

    Would you like to follow each other? Let me know and I follow you back)

    http://www.blueberriesblog.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. So in love with your blog! Follow for follow on gfc? Let me know! I'll follow you back! :)

    https://chicporadnik.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ja by som sa tychto domacich bieliacich veci bala :/


    Pozyvam na letni giveaway tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Už delší dobu jsem to chtěla vyzkoušet, ale pořád se nemohu odhodlat, kterou. je jich na trhu tolik

    http://xoxo-ronnie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥