pondelok 18. mája 2015

Schwarzkopf Natural&Easy | farba na vlasy (recenzia) + fotky pred a po


Na úvod Vám chcem popriať krásny začiatok týždňa. Kedže od môjho posledného domáceho farbenia (TU) prešlo viac než dosť času a moje vlasy si doslova pýtali novú farbu, rozhodla som sa skúsiť do toho ísť znova a vyskúšať inú značku farby. Bolo to síce nekonečné rozhodovanie, pretože existuje neskutočné množstvo značiek, odtieňov a zložení farieb, no nakoniec som sa rozhodla pre farbu Schwarzkopf – Natural&Easy, pretože po minulej skúsenosti s farbou od L'Oréal som bola nespokojná s krytím šedín a táto farba sľubovala ich 100%-né krytie.

Ak ste zvedavé ako táto farba obstála a aký je výsledok, čítajte ďalej.


Farba Schwarzkopf Natural&Easy v odtieni „Svetlá zlatohnedá mandľa (565)" podľa opisu na obale: „Natural&Easy je obohatená o vzácne olejové sérum – ošetruje vlasy a dodá im až o 30% viac lesku. Je namiešaná z troch harmonizujúcich odtieňov tak, aby vytvorili žiarivý viacfarebný a prirodzene vyzerajúci farebný výsledok. Tento odtieň poskytuje dokonale krytie šedín aj pri úplne šedivých vlasoch.“

Cena a obsah:
Farba Schwarzkopf je o niečo lacnejšia v porovnaní s farbou od L'Oréal, zoženiete ju v drogériách za 4-5 . Obsahuje 1 tubu farbiaceho krému, 1 fľaštičku s vyvíjacou emulziou, jednorazový ošetrujúci kondicionér a samozrejme pár ochranných rukavíc.


Ak by som mala porovnať tieto dve farby vzhľadom k obsahu, tak určite vyhrá farba od L'Oréal Préférence, pretože zaujme už len svojím luxusným a elegantným dizajnom a takisto obsahuje balenie kondicionéru, ktoré môžete použiť viackrát po farbení, čím zabezpečuje dlhšiu ochranu farby.

Postup farbenia:
Postup farbenia je podobný ako pri farbe L'Oréal, len s tým rozdielom, že farba Schwarzkopf Natural&Easy sa nenanáša na mokré, ale na suché vlasy. Takže tubu s farbiacim krémom stačí vytlačiť do fľašky s emulziou, poriadne pretrepať a ísť na vec. Konzistencia farby bola tentokrát krémovejšia a ľahšie nanášateľná čo sa odrazilo aj na rýchlejšej a bezproblémovej aplikácii.

Najskôr sme teda farbu naniesli na korienky a po minulej skúsenosti hneď na to aj na zvyšok vlasov (kedže minule sme čakali s nanesením farby na zvyšok vlasov pár minút a farba horšie chytila). Po približne 20 minútach som si farbu zmyla, naniesla pribalený kondicionér a bolo hotovo.

Výsledok a hodnotenie:
Kedže som už minule spomínala, že moje vlasy nie sú farebne jednotné, pretože kedysi som ich melírovala, ani výsledok nie je taký jednotný ako pri vlasoch, ktoré nie sú zosvetlované. Mne osobne to nevadí, pretože vlasy vyzerajú prirodzenejšie a pri farbe Natural&Easy, ktorá má byť namiešaná z 3 farebných odtieňov pre prirodzený vzhľad som aj taký výsledok očakávala. Minulé farbenie však dopadlo tak, že zosvetlené vlasy vyzerali trošku matne a vyblednuto, preto som tentokrát aj po Vašich radách zvolila nanesenie farby hneď na celé vlasy. Musím povedať, že výsledok je určite lepší a aj som s ním spokojnejšia.

Čo sa týka odtieňu farby, ktorá má byť „Svetlá zlatohnedá mandľa (565)“, znovu nie som nadšená, pretože som sa síce obávala, že farba bude príliš tmavá, no výsledok je taký neurčitý. Mám pocit, že to nie je ani svetlý ani tmavý odtieň. V konečnom dôsledku však farba splnila svoj účel a to prekryť vyrastajúce vlasy a oživiť ich farbu. Vlasy sú pekne zjednotené, lesklejšie a vyzerajú zdravšie.

No a konečne sa dostávame k najhlavnejšiemu bodu a to je krytie šedín, ktoré farba Schwarzkopf Natural&Easy sľubuje. Musím s radosťou povedať, že tento bod splnila naozaj na sľubovaných 100% a po šedivých vlasoch nie je ani stopa. Takže v tomto ohľade vyhráva oproti farbe od L'Oréal Préférence na plnej čiare.

Pre porovnanie na záver pripájam fotky pred a po farbení. Tu si môžete okrem iného všimnúť výdrž farby L'Oréal Préférence, ktorá sľubovala 8-týždňovú výdrž. Ja som ju mala približne 11-týždňov a môžem teda potvrdiť, že jej výdrž je kvalitná. Myslím, že rozdiel určite vidíte. :)


Zhrnutie:
Plusy/mínusy

+ krytie šedín
+ ľahká aplikácia a krémová konzistencia
+ lesk vlasov
+ zdravšie vyzerajúce vlasy

- nevýrazný odtieň
- obal a dizajn farby

+/- k výdrži sa neviem zatiaľ vyjadriť

V závere by som povedala, že s druhým domácim farbením ako aj s farbou Schwarzkopf Natural&Easy som naozaj veľmi spokojná. Svoj účel do bodky splnila, vlasy oživila, dodala im lesk, farebne ich zjednotila a prekryla šediny. Preto jej v tomto ohľade nemám čo vytknúť a môžem ju len odporučiť. Na to, že farba v porovnaní s L'Oréal farbou je o takmer polovicu lacnejšia, v plnení svojich úloh je víťazom a jediným mínusom bol odtieň, ktorý mi nesadol, dávam jej 4 a pol hviezdičky.

Tak to je k môjmu druhému farbeniu asi všetko, dajte mi vedieť, ak máte otázky, prípadne rady ohľadne dokonalého svetlohnedého odtieňa farby alebo návrhy, ktorú farbu by ste rady videli nabudúce. Budem sa veľmi tešiť a prajem Vám pekné prežitie týždňa!
P.S.: Jarná FRESH GIVEAWAY ešte stále trvá, tak sa nezabudnite zapojiť!


18 komentárov:

  1. Tuhle barvu jsem ještě nezkoušela a to si barvím vlasy pořád :) Budu po ní muset mrknout. Jinak odstín je vážně nádherný, takový by se mi taky líbil :)

    Zaměřeno na: Astor

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No je taká nevýrazná tým obalom :) Príde mi trošku "staromódny", ale výsledok za to stojí. Tak ak vyskúšaš, daj vedieť, ako si s ňou spokojná Prípadne ak poznáš lepšiu, tak budem rada, ak mi poradíš nejakú dobrú na vyskúšanie :))

      Odstrániť
  2. Já si teda hlavu sama nebarvím, ale tahle barva vypadá úžasně.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/muj-prvni-bronzer.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ♥ A ani ja som nebola na samo-farbenie, ale začalo ma to celkom baviť. Dúfam, že to neoľutujem nejakým nevhodným odtieňom, lebo sa chystám skúsiť aj iné farby. :)

      Odstrániť
  3. Vlasy si tiež nefarbím, ale táto farba sa mi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som veľmi rada, že sa páči :) Ďakujem veľmi ♥

      Odstrániť
  4. Ďakujem za komentár na blogu :) S touto farbou ake iným odtieňom mám tiež pozitívne skúsenosti :)
    MORE than FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za čo vôbec :) Som rada, že môžeš potvrdiť pozitívne skúsenosti s farbou a ďakujeme aj my za komentár :* ♥

      Odstrániť
  5. Mě se ta barvička moc líbí :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)
    Budu ráda, když se zapojíš!:)
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi ma to teší :) Dúfam, že aj nabudúce zvolím dobrú :)

      Odstrániť
  6. No ale pekná farba :) Tuím ju aj vyskúšam, ale v inom odtieni. Tento sa mi síce páči, ale nie na mne :D
    Donny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako píšem ja som s ňou velmi spokojná :) ešte som zvedavá na jej výdrž, ale určite aj vás budem informovať :) Ak vyskúšaš tak daj vedieť, či aj iné odtiene sú také fajn :))

      Odstrániť
  7. líbí se mi, ale myslím, že červená by ti taky sekla =)

    s pozdravem allys-cook.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee ďakujem veľmi za pochvalu :) červenú som raz skúšala, ale nejak ma neoslovila :) možno časom považujem :P

      Odstrániť
  8. Dodka, vyšla ti celkom pekná farbička ☺ práve hľadám nejakú dokonalú pre mňa, tak ďakujem za tip a opäť super recenzia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Niki, strašne si ma potešila :) Budem určite testovať aj ďalšie, tak dúfam, že aj naďalej sa bude páčiť. Som veľmi zvedavá, či budeš spokojná, tak mi urobíš veľkú radosť, ak mi potom dáš vedieť :) ♥

      Odstrániť
  9. mne sa nezdá, že farba je nevýrazná, naopak páči sa mi veľmi :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je zlá, no hľadám niečo ozaj hnedo-hnedé :) Už mám pár vyhliadnutých tipov nabudúce, no bojím sa, že znova tie farby neprekryjú šedivé vlasy. V každom prípade sa už teraz teším na ďalšie farbenie a Vaše reakcie baby :)) ♥

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥