pondelok 13. apríla 2015

Kozmetický NEW IN (by Katik)


Krásny začiatok týždňa želám!
Odkedy som pridávala posledný NEW IN článok ubehol nejaký čas a mne sa nazbieralo celkom slušné množstvo kozmetiky, ktorú by som vám chcela ukázať. Pamätáte/zachytili ste, že v minulomesačnej Eve boli ako darček zľavové kupóny do Auparku? Tak práve tie majú na svedomí veľa prírastkov do mojej kozmetickej (a šatníkovej) zbierky. Lebo však zľavy no, viete ako to je :D V tomto článku sa pozrieme len na kozmetiku a niekedy nabudúce možno zosumarizujem čo mi v poslednom čase pribudlo aj v šatníku. Alebo možno bude aj OOTD aj keď neviem či som pripravená zistiť "názor ľudu" na to, či mám alebo nemám vkus :D Uvidíme, nejdem nič sľubovať, poďme radšej k samotnému článku.

Začnem starostlivosťou o pleť. Tie, ktoré čítate blog pravidelnejšie viete, že mám pleť suchú (KLIK), preto stále vyhľadávam niečo čo má v popise hlavne slovo "hydratačné/á/ý". Značku Clinique som chcela vyskúšať dlho-predlho, tak som využila 30%-ný zľavový kupón a konečne si niečo od nich dopriala. A poviem vám - čistiaca a hydratujúca 3-kroková sada na suchú pleť je jednoducho zázrak. 


Sada obsahuje tekuté mydlo na tvár, čistiacu pleťovú vodu a hydratačný krém. Sľubuje, že po 10 dňoch pravidelného používania sa dostavia prvé výsledky. Nebudem sa k tomu nejako extra rozpisovať - značka Clinique jednoducho vie čo robí a určite vám na tieto malé zázraky prinesiem recenziu. (*Ak by ste sa náhodou zarazili nad tým, či tej pleťovej vody nie je nejako málo - fotila som to po približne týždni až 10 dňoch používania - na začiatku bola samozrejme plná.)


Zľavové kupóny mi pomohli k tomu, aby som vyskúšala aj ďalšiu značku, ktorú som doteraz, ani neviem prečo, obchádzala. Tou značkou je Pupa Milano. V Auparku v Žiline mali rôzne zľavy na rôzne produkty - od 20 až do 70%, tak som si rovno 3 zobrala a som rada, že som tak spravila.


Značka Pupa je okrem iného známa aj tým, že by mala mať veľmi kvalitné laky na nechty. Tieto tvrdenia som si chcela overiť, tak som si vybrala Multi Nail Care 7 in 1 - podkladový lak (vďaka 70 % zľave ma vyšiel na 1,50 €). Všeobecne nemám s výdržou lakov problémy, ale myslím, že tento base coat jej veľmi pomáha. 

V polovičnej zľave som tam nemohla nechať sadu na nail art - Nail Art Mania - Glam Jewels - s jemnučkým lakom a zlatými "studs" ozdobami. Už čoskoro ich budete môcť vidieť v najbližšom NOTD. 


Posledným kúskom z Pupy je slávna Vamp Mascara, ktorá si ma teda naozaj získala. Vytvorí parádny objem a vyzerá skvelo. Napriek malým chybičkám by som ju zaradila k jednej z najlepších maskár aké som skúšala. 


Priznám sa, že do parfumérie Marionnaud chodím pomenej. Nie preto, že by som mala niečo proti nim, to vôbec, práve naopak, ale preto, že žijem v malom meste a o takom niečom ako je Marionnaud sa tu ani v blízkom okolí ani nechyruje. Takže už v poradí treťou značkou, ktorú som vyskúšala prvýkrát je značka Marionnaud. Na úvod musím povedať, že to určite nie je posledný krát, lebo som veľmi spokojná.


Hneď na prvý pohľad ma zaujala paletka My Crazy Love. Ani nie svojim obalom (oranžovú moc nemusím), ale výberom farieb. Neutrálne, zemité odtiene, tie ja môžem. Paletka obsahuje 16 očných tieňov, 2 lícenky, 1 bronzer a 2 púdre. Pigmentácia tieňov je veľmi fajn, tam nemám čo vytknúť. Čím sa však paletka líši od ostatných čo mám je, že všetky tiene sú so shimmerom. Pre niekoho to môže byť mínus, no ja som si povedala, že možno nie je na škodu mať aj takúto paletku. Myslím, že hlavne na leto je to super.


Prechádzame k drogériovej kozmetike. To by som nebola ja, aby som drogérie nejakým spôsobom obišla :D Zas som si veľa vecí kúpila v zľave alebo som im proste nevedela odolať. Napríklad taký stojan Catrice neobídem nikdy keď sa nachádzam v dm-ku, lenže tentoraz som naozaj nemala šťastnú ruku a veci čo som si kúpila mi nerobia veľkú radosť.


Prvým sklamaním je očný tieň v odtieni 420 Talk Like An Egyptian. Na prvý pohľad krásny zlatý odtieň, ktorý bol vo výpredaji a keď som vyskúšala tester zdal sa mi fajn. Po pár použitiach sa mi taký fajn už nezdá. Neviem vám to presne opísať, ale jednoducho tie trblietky na očiach nevyzerajú až tak pekne ako som čakala. Hneď po nanesení to vyzerá ako keby ste si ráno naniesli zlaté pigmenty a počas dňa vám opadali a ostalo tam len také divné niečo :D Veľké plus mu však dávam za to, že sa vôbec nepráši.

Balzam na vyhladenie pierLip Smoother - ma zaujal hlavne zo zvedavosti. Chcela som ho vyskúšať či je to naozaj "must have". Poviem vám pravdu - nie je. Je to bezfarebný lepkavý lesk na pery - nič viac, nič menej. Mohla som si tie 3 eurá nechať radšej na kávu :D


Po príjemnej skúsenosti s anti-red bázou pod make-up som čakala pozitívnu skúsenosť aj s novinkou - Prime and Fine bázou pod očné tiene. Namiesto pozitív však prišlo sklamanie. Báza je naozaj doslova "oničom". Výdrž tieňov nepredĺži, farbu nezvýrazní, po čase sa zleje do vrások. Škoda, veľká škoda, vkladala som do nej veľké nádeje. 


Za to, že som takmer bežala do drogérky a kúpila si Photo Finish make-up v odtieni 010 Sand Beige môže Aknelka s jej recenziou. Povedala, že je to skvelý make-up, že na suchú pleť sa hodí a že ho sťahujú z predaja. Nebolo viac o čom rozmýšľať. Môžem len súhlasiť - make-up je fakt super. Odtieň mám úplne svetlučký, takže na toto obdobie keď takmer splývam so stenou je ako stvorený. Jediné čo by som mu mohla vytknúť je, že ak mám náhodou horší deň a na pleti suché miesta, tak ich dosť zvýrazní. No v kombinácií s Clinique hydratačným krémom také niečo už nehrozí. Takže ďakujem Lenke za tip a som rada, že som si ho stihla kúpiť predtým ako zmizol.


Viete o akcií Bioderma pre každého? Ja som si myslela, že už nefunguje, no minulý mesiac som zistila, že ešte stále si môžete každý mesiac kúpiť vybraný produkt za 4 € (oproti minulému roku však nastala zmena - aby ste si produkt mohli kúpiť, musíte si kúpiť ešte niečo v minimálnej hodnote 10 €). Pre mesiac marec to bol Sensibio AR BB krém a ja som veľmi rada, že som si ho kúpila. Na prvý pohľad vás môže zaskočiť tmavý odtieň (tak ako mňa), ale verte mi - po nanesení malého množstva sa do pleti krásne zapracuje a farebný rozdiel sa stratí. Určite sa môžte tešiť na dvojitú recenziu, lebo som jeden hneď zobrala aj pre Dodku. 


Prednedávnom som sa vám v recenzii na limitku Cinderella priznala, že mám v poslednom čase slabosť na rozjasňovače a rúže. Ako môžete vidieť, neklamala som :D Naozaj ma rúže začali veľmi baviť, konečne ich aj viac nosím a vždy keď mám chuť, peniaze a náladu si nejaký do zbierky dokúpim. Za posledné mesiace som si kúpila 3 kúsky a jeden sa mi podarilo vyhrať.


Už som nemohla ďalej odolávať nude kolekcii Collection Exclusive od  L'Oréal a vybrala som si krásny odtieň - Julianne's Nude, ktorý sa podľa mňa hodí každému, ku všetkému a všade. Ja som s ním maximálne spokojná a určite si zbehnem ešte po jeden z červenej kolekcie. 

Ku kúpe NYC Expert Last rúžu v odtieni Creamy Mauve rúžu ma inšpirovala PetraLovelyHair v jarnom líčení. Má krásnu ružovkastú farbu, krémovú konzistenciu a v zľave ma vyšiel na 1,20 €, takže parádna kúpa. Jediné čo mi na ňom vadí (rovnako ako pri amerických Wet'n'Wild rúžoch) je, že sa nedá úplne zasunúť, tak si ho ľahko pri zatváraní môžete poškodiť.


Dodka ma už dlhšie nenápadne tlačila ku kúpe koralových odtieňov a po čase som sa nechala zlomiť a kúpila si Essence v odtieni Coral Calling. Je to naozaj krásna šťavnatá farba, ale ja si stále nie som istá tým, či mi pristane. Buď si musím zvyknúť alebo mi nepristane :D

Posledný ružik od Avonu - Daffodil Petal som vyhrala u Vierky z My New Beauty Book blogu a to je ešte "divokejšia" farba ako tá od Essence a pri ňom si už naozaj nie som vôbec istá či mi pristane :D Farba je to však krásna, možno si naň naozaj niekedy zvyknem.


Dostávame sa na koniec (uff). Poslednými kúskami sú gél na obočie od L'Oréal - Brow Artist Plumber, ktorý som si kúpila v malom "výpredaji" na blogu Nicka - The Beauty Hunter. Farbou mi sedí, obočie drží na mieste, takže ja som veľmi spokojná.

Paletku NYC - Individual Eyes v odtieni 943 Smokey Greens si kúpila mamina, ale viete ako to je no :D Trošku som si ju od nej požičala, hlavne kvôli tej báze pod očné tiene, ktorú obsahuje, pretože sa mi zdá byť celkom slušná. Po sklamaní s Catrice bázou ju používam ako lepšiu alternatívu. Tiene som zatiaľ neskúšala, ale na prvé obchytanie majú veľmi slušnú pigmentáciu. Hlavne za cenu necelých 5 € je to podľa mňa veľmi fajn paletka.


Poviem vám pravdu - keď som článok dávala dokopy, nečakala som, že sa až tak natiahne. Hádam som vás neunudila a ak sa vám nechcelo čítať tak ste si pozreli aspoň obrázky :) 
Mojou najväčšou nekozmetickou novinkou je (ako ste už mohli vidieť na Instagrame), že som dostala predčasný narodeninový darček - svoju prvú zrkadlovku Nikon D5100 (wueeeej) a fotky v tomto článku sú výsledkom môjho zoznamovania sa s týmto mega prístrojom :D Verím, že sa vám páčia a že to bude len a len lepšie. 
Prajem Vám krásny týždeň!
Máte skúsenosti s niektorými produktami? 
Na ktorú časť kozmetiky máte slabosť Vy?


18 komentárov:

  1. panejo to je vecicek! a samy dobry kousky, neco bych si z nich urcite vybrala :)

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc ;)
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni, to je hromada nádherných věcí :) Úplně mi učarovala ta rtěnka od L´oréal, musím se po ní podívat :)

    Spotřebováno: Březen 2015

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super vecičky si si pokúpila. Pre mňa je Vamp riasenka tiež jednou z najlepších, dokonca pre mňa lepšia ako they´re real od benefitu.
    Fotky sú skvelé, myslím, že si sa s novou zrkadlovkou veľmi dobre zoznámila :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu :)♥ Súhlasím s Vamp maskarou. Ja som si kúpila miniatúrku They're real od Benefitu a musím povedať, že celkom nechápem celý ten "ošiaľ". Pre mňa osobne tá maskara nie je ničím výnimočná a som rada, že som neinvestovala rovno do plného balenia.

      Odstrániť
  4. Ta paletka vypadá úžasně.. I ty rtěnky - škoda, že mě nesluší :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj je celkom úžasná - ja som veľmi spokojná :) S niektorými rúžmi si aj ja stále nie som istá či mi pristanú alebo nie :))

      Odstrániť
  5. Skvělé věci!! Paletka vypadá moc dobře!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne vecičky, tá Clinique sada je super. Mám rada túto značku a aj mne veľmi vyhovuje. Essence rúž mám presne tento a je to jeden z mojich obľúbených. Ak sa ti zdá farba príliš výrazná, skús ho len jemne vklepať pomocou prsta do pier. Spraví ti to prirodzenejší finiš ;)
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za radu, určite to tak vyskúšam nech si naň trošku zvyknem :)

      Odstrániť
  7. Já jsem měla od Catrice taky tento mono stín, akorát v jiném odstínu a naprostá katastrofa. Ani po deseti vrstvách nejde vůbec vidět. Takže už mě žádná jiná barva nepřesvědčí.
    My Make-up Store - GA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento je aj vidieť, ale slabúčko a nepáči sa mi to teda moc na oku. Nevadí, bol v zľave a aspoň budem do budúcna vedieť :)

      Odstrániť
  8. Perfektné nákupy! Páči sa mi paletka Marionnaud a farby rúžov - sú také veselé a slniečkové :)
    A teším sa, že aj ty si s makeupom spokojná ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a slniečkové je super pomenovanie :)) Ja sa teším, že si ma naň zlákala :) ♥

      Odstrániť
  9. Pekné novinky! :)
    Ja mám ten Lip Smoother, dokonca dva a nelepí mi ani jeden :O A tá báza pod tiene mi tiež padla do oka, no radšej to nebudem ani skúšať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) No mne veru Lip Smoother tak pripadá, ale asi aj tu platí 100 ľudí 100 chutí :) A na bázu chystám recenziu, pretože prvotný dojem nemusí byť vždy ten naj, po dlhšom používaní sa mi trošku zmenil názor :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥