nedeľa 19. apríla 2015

Clinique | 3-Step Skin Care (recenzia)


Ako som spomínala v poslednom NEW INe, Clinique je jedna zo značiek, ktoré som už dlho-predlho chcela vyskúšať. Stále ma veľmi láka vyskúšať niečo aj z radu dekoratívnej kozmetiky, verím, že aj na to časom príde. Mojim zoznámením so značkou Clinique sa teda stala 3 kroková sada 3-Step Skin Care určená na suchú až veľmi suchú pleť. Niečo na poriadne zhydratovanie suchej pokožky som po tejto zime potrebovala ako soľ. Po mesiaci pravidelného používania som si povedala, že je čas priniesť vám recenziu.

Produkt
Značka Clinique ponúka sadu 3 krokov k dokonalej pokožke celkovo v 4 variantách podľa vášho typu pleti:
1. typ - Veľmi suchá až suchá pleť
2. typ - Suchá až zmiešaná pleť
3. typ - Zmiešaná až mastná pleť
4. typ - Mastná pleť


Ja som si vybrala typ č. 1, teda veľmi suchú až suchú pleť, pretože ako som spomínala - po zime som potrebovala naozaj niečo veľmi účinné. Mala som šupinky hlavne v okolí nosa a na čele a každý make-up, ktorý som používala mi ich ešte zvýraznil. Sada na veľmi suchú až suchú pleť obsahuje tekuté pleťové mydlo, pleťovú vodu a hydratačný krém(*Ak by ste sa náhodou zarazili nad tým, či tej pleťovej vody nie je nejako málo - fotila som to po približne týždni až 10 dňoch používania - na začiatku bola samozrejme plná.) Všetky produkty by sa mali používať 2 krát denne. Po 10 dňoch by mali byť badateľné výsledky. Poďme sa teda na jednotlivé produkty pozrieť bližšie a zistiť či spĺňajú čo sľubujú.

KROK 1:
LIQUID FACIAL SOAP | EXTRA-MILD
Tekuté pleťové mydlo (50 ml)

"Naši poprední dermatologóvia veria v jednoduchý, účinný spôsob čištenia: mydlo a voda. Hebká, nevysušujúca pena zaručí jemné čištenie, jednoducho sa zmýva. V 3 verziách podľa typu pleti. Chráni prirodzenú hydratačnú rovnováhu pleti, nezanecháva pocit vysušenej či napätej pleti." 


Priznám sa, s tekutým pleťovým mydlom som doteraz skúsenosti nemala. Na čistenie pleti som vyskúšala rôzne mlieka, toniká, vody, ale pleťové mydlo ešte nie. Pre mňa príjemná zmena, pretože hneď po prvom použití sa mi páčil pocit, ktorý mydlo na pleti zanechá. Mydlo má jemnučkú konzistenciu, trošku viac vodovú ako klasické tekuté mydlá na ruky. Je bez parfumácie a slabučko pení. Nanášam ho na odlíčenú pleť a do pleti jemne vmasírujem. V poslednom čase som si zvykla mydlo naniesť na čistiacu špongiu a tou tvár poriadne vyčistiť. Mám pocit, že pleť je tak výraznejšie a do hĺbky vyčistená.

KROK 2:
CLARIFYING LOTION
Pleťová voda (100 ml)

"Dermatológmi vyvinuté zloženie, pomáha odhaliť žiarivejšiu pleť. Odstraňuje šupinky odumretej kože a hydratačný prípravok potom lepšie pôsobí. Jemné linky pomaly miznú." 


Hneď pri prvom použití ma pleťová voda najskôr trošku sklamala tým, že obsahuje alkohol. Na zloženie výrobkom pozerám veľmi málo a ani teraz som ho vlastne ani neriešila. Po nanesení na pleť som však alkohol cítila hneď, tak som si zloženie pozrela a mala som pravdu. Osobne s tým nemám nejaký extra problém, len som sa toho zo začiatku trošku "zľakla", lebo som čítala, že alkohol pokožku vysušuje. No po pravidelnom používaní môžem povedať, že mne ju teda ani zďaleka nevysušil. Možno záleží podľa druhu, ktorý obsahuje alebo neviem. Do zložení sa veľmi nevyznám. Treba si však dávať pozor pri používaní, aby ste neprišli do kontaktu s očným okolím, mohlo by to pekne štípať. Inak je pleťová voda dá sa povedať klasická, bez parfumácie (teda okrem spomínaného alkoholového zápachu) a je to jednoducho voda. Jej prvotný účinok má byť, že lepšie pleť pripraví na nanesenie krému, takže to je niečo čo sa ťažko skúma či je to pravda alebo nie. Ja som však aj s vodou spokojná, žiadne iné negatíva som si nevšimla

KROK 3:
DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING CREAM
Hydratačný krém (30ml)

"Dermatológmi vyvinuté zloženie, kombinácia celodennej hydratácie a pleť posilňujúcich zložiek pomáhajú k mladistvejšiemu vzhľadu pleti, ktorý vydrží dlhšie. Posilňuje vlastnú hydratačnú bariéru pleti o 54 %, v pleti potom zostáva viac vlhkosti." 


Kto by nepoznal slávny, na youtube a blogoch ospevovaný Dramatically Different Moisturizer? Som rada, že som si krémik konečne vyskúšala a hneď na úvod musím povedať, že je fakt super. Vyskúšala som kopu hydratačných krémov (napríklad aj L'oréal či Dermacol), ale môžem s čistým svedomím povedať, že tento je ten NAJ. Ak budem aj budúci rok robiť rebríček mojich NAJ výrokov, hydratačný krém od Clinique tam určite bude mať svoje miesto. Konzistencia je podobná ako pri všetkých krémoch - krémová (really?:D) s jediným rozdielom - má žltú farbu. Úžasne sa rozotiera a do pleti sa vpije v priebehu pár minúť. Pokožku hydratuje dokonale počas celého dňa. Naozaj nemám čo vytknúť, žiadne negatívum som na ňom nenašla aj keby som neviem ako hľadala.


Cena
Celá sada vyjde na 20-27 € podľa predajcu. Ja som kupovala v parfumérií Marionnaud za 21 € (s využitím 20% zľavy). Na prvý pohľad sa to môže zdať veľa, ale keď prihliadnem na kvalitu, tak 7 € za jeden kvalitný výrobok nie je vôbec zlá cena.


Výsledné hodnotenie
Ako som v úvode spomínala, sadu používam pravidelne približne mesiac. Prvé 2 týždne som ju používala 2krát do dňa, po 2 týždňoch som to zredukovala už len na raz do dňa (s výnimkou krému, ten používam stále 2krát denne). Dôvod, že som používanie mydla a vody zredukovala je, že pleť sa mi naozaj po približne 10-12 dňoch výrazne zlepšila. Šupinky a suché miesta zmizli úplne, make-up mi drží lepšie a vyzerá krajšie. Tak som si povedala, že mi stačí robiť si takéto hĺbkové čistenie len raz denne, aspoň mi produkty dlhšie vydržia. Za seba môžem sadu 3-Step Skin Care pre veľmi suchú až suchú pleť naozaj len odporučiť a v konečnom hodnotení jej nemôžem dať nič iné ako 5 hviezdičiek.
Prajem Vám krásny zvyšok dňa!
Máte skúsenosti s týmito produktami? 
Čo vravíte na značku Clinique?


6 komentárov:

  1. Hey beauty :) you have a lovely blog, with cute pictures and I love to communicate with international people
    for better english :) What do you think about follow each other on GFC?

    Maybe also on bloglovinInstagramTwitterFB
    Let me know if you like :)

    Best wishes from germany
    Isa | My Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katik, Clinique ma aj Lotion s názvom "Mild" a ta neobsahuje alkohol. Inak krem som si aj ja kupila na "Eva Shoppingu" a som nadsena :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. já jsem vyzkoušela tři kroky pro mastnou pleť a byla jsem dost zklamaná :/ pleťová voda smrděla jako čistý líh a stejně tak smrděla, po čistícím gelu jsem vůbec neměla pocit čisté pokožky a jediný DD gelový krém mě potěšil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mi je ľúto, že ti nesadli. By som nepovedala, že sa im to takto výrazne líši v kvalite :-/ Inak, ako som v článku písala, to mydlo teraz používam v kombinácií s čistiacou špongiou na tvár a po dlhšom čase musím povedať, že ten rozdiel v pocite vyčistenej pleti je badateľný - možno by si to mohla tiež skúsiť, tie špongie stoja nejaké euro, dve a možno aspoň trošku zmeníš názor na mydielko/gél :)

      Odstrániť
    2. Práve sa ju chystám objednať, čítala som recenzie na notino.sk aj cz, kde 3 steps pre zmiešanú a mastnú pleť väčšinou hodnotili kladne... ale určite nie každému sadne, ten alkoholový smrad spomínajú viacerí. Rok používam Clinique 7 days scrub na každodenné použitie aj čistiaci peeling pre mastnú pleť (1x za týždeň) a som spokojná..

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥