nedeľa 4. mája 2014

Aprílový HAUL / NEW IN (by Katik)


Krásnu májovú nedeľu želám!
Ako každý nový mesiac na blogu, aj máj začíname so zhrnutím minulomesačných nákupov vo forme NEW IN článku (môj marcový new in TU). Tento mesiac som si povedala, že by som sa mala "krotiť" čo sa nákupov týka a pokúsiť sa nenakupovať veľa, prípadne zbytočnosti. Súvisí to s mojimi plánmi na leto, do ktorých vás zasvätím neskôr :) Myslím, že sa mi to aj viac-menej podarilo, aj keď nie úplne, ale polepším sa. Minimálne do štátnic sa nechystám poriadne vyjsť z domu, takže to môjmu nenakupovaniu značne pomôže :) 
Máj je môj najobľúbenejší mesiac v roku. Jednak preto, že mám vtedy narodeniny (zajtra, jeeeej) a jednak preto, že väčšinou sa "svet" už úplne prebudí po zime, všade kvitnú stromy, kvety, lúky (pre alergikov, medzi ktoých našťastie nepatrím, úplný raj, čo?), teploty sú už viac ako príjemné a proste všade vládne už tá jarno-letná pohoda. Vnímate to tak tiež?

Inak, čo sa mojich narodenín týka, som totálna "birthday drama queen". Minimálne týždeň dopredu už všetkým okolo rozprávam, že idem mať narodky, akoby to bol štátny sviatok. V deň D som pomaly až neznesiteľná, pretože sa od rána vytešujem akoby sa neviem čo dialo. Mám proste rada ten pocit, že ten deň je celý len môj a o mne. Až s postupom času si uvedomujem, že jediný kto to tak vníma som ja :D Zaváňa to trochu aj zúfalstvom, tak sa to snažím nejakým spôsobom korigovať. Teraz, keď som už staršia, sa snažím svoju eufóriu z narodením držať v sebe, lebo potom ma to trochu aj mrzí, že vlastne je to deň ako každý iný a takmer nikto okrem mňa ho nejako špeciálne nevníma. Práve preto, že som takáto, sa väčšinou snažím aj okolo narodenín ľudí vo svojom okolí robiť "haloo", ale viackrát mi bolo povedané, že proste nerieš, však sú to len narodeniny, no big deal. Tak potom budem darmo čakať ovácie a oslavy na svoje narodeniny. Pre väčšinu ľudí je to fakt len jednoducho deň v roku. Pre mňa však nie a stále budem podvedome dúfať, že ma niekto pochopí. Preto ma zaujíma - nájde sa tu niekto, kto je na tom podobne ako ja, alebo mám vyhľadať odbornú pomoc? :D

Toľko moja malá narodeninová vsuvka, teraz už k článku. Ako som spomínala na začiatku, tento mesiac som sa snažila nákupy obmedziť. Takže z vlastných nákupov toho nemám nejako príliš veľa. K novým veciam mi ako obyčajne však pomohla maminka a výhra v giveaway. Poďme teda na to :)

KOZMETIKA

Sumarizáciu mojich noviniek začnem micerálnou vodou od Lirene (cena v zľave okolo 3 €), ktorú som si kúpila, keď sa mi minula micerálka od L'oréal. Ak mám byť úprimná, veľký rozdiel medzi nimi nevnímam. Obidve sa mi zdajú veľmi fajn, odlíčia skvele, neštípu v očiach. Jediný väčší rozdiel medzi nimi je, že tá od L'oréal nie je parfumovaná a táto od Lirene je. Niekomu by to možno mohlo vadiť, no mne sa tá vôňa veľmi páči, tak za to by som dala malé plus micerálke od Lirene oproti tej od L'oréal.
Laky na nechty od Essence a Rimmel ste mohli vidieť v akcii už TOMTO článku. Môj názor na ne sa nezmenil :)
Voňavku Beyoncé - Pulse mám druhý krát po sebe, veľmi sa mi páči. Táto verzia je "deodorant v spreji", nie priamo parfém, ale keď som na videla 50%nú zľavu, bolo rozhodnuté (cena po zľave cca 6 €).
Na EOS balzam na pery (cena 5 € aj s poštovným) ma namotala Petush, lebo objednávala sadu, tak som si povedala, že vyskúšam. Mám "Summer Fruit" a je fakt fajný - vždy keď si ho dám, tak ho do pár minút na perách už nemám, lebo nielen, že vonia ako "summer fruit", on aj chutí ako "summer fruit"! Skvelá vecička, pery sú ako nové :) A za obal mu dávam 100 bodov, lebo ho ľahko nájdem v kabelke keď potrebujem. A to my ženy vieme, aká je dôležitá vec, no nie?


Aj keď som chcela nákupy obmedziť, limitke Cookies & Cream od Essence som neodolala :) Veľmi sa mi páčilo takmer všetko čo obsahuje, ale uskromnila som sa na dva očné tiene (cena do 3 € za každý). Musím povedať, že sú skvelé. Takmer vôbec neprášia, za čo im dávam obrovské plus. Pigmentácia super, jedine výdrž nie je úplne naj naj, ale keď si konečne zadovážim poriadnu bázu, verím, že to bude s výdržou všetkých mojich tieňov oveľa lepšie (zatiaľ používam bázu pod očné tiene od Essence a nie je to žiadna sláva, verte mi). Veľmi ma lákala aj lícenka a rozjasňujúce perličky, ale odolala som :)


Ďalší produkt, ktorému som od Essence neodolala bola paletka nude tieňov. Bola v akcií (nepamätám si presne cenu, ale bolo to tuším 2,50 - 3 €) a predtým som na ňu čítala chvály. Paletka je veľmi fajn, len tie svetlé tiene so "shimmerom" nie sú takmer viditeľné. Chcela som spraviť swatche, ale na fotke ich nebolo vidieť už vôbec a ani som poriadne nevedela rozoznať ktorý je ktorý (samozrejme okrem tmavých). Tak som to nakoniec ani neriešila. Priznám sa, že používam z nej vlastne len jeden - svetloružový matný (stredný v prvom riadku). Ten je naozaj skvelý. Celkovo dávam plus za to, že taktiež takmer neprášia a svetlé tiene sa dajú využiť ako rozjasňovač :)
Poslednou vecou z dekoratívky je set na obočie od Catrice (cena okolo 4 €), ktorý chválim, chválim a ešte raz chválim. Odkedy som objavila tiene na obočie (článok TU), používala som set od Essence. Dlhšie som však pokukovala po tomto od Catrice, pretože Essence set ma strašne iritoval svojim obalom. Vyzeral lacno, plastovo (jasné, veď aj bol lacný - nie, že by som si potrpela na nejaký luxus, ale tak nebudeme si klamať - obal predáva), veľmi sa špinil a už mi stihol aj prasknúť. Set od Catrice je nielen, že lepší svojim obalom, ale aj obsahom. Tiene mi na obočí sedia viac, vyzerajú prirodzenejšie. Za seba ho teda odporúčam oveľa viac ako Essence. 


S radosťou vám môžeme oznámiť, že sme začali našu prvú spoluprácu a to s firmou Ziaja. Na ich produkty som čítala len chvály, tak som sa sama tešila na testovanie. 
Od firmy Ziaja mi na testovanie prišlo telové mlieko. Mliečko mi prišlo domov len nedávno, takže na recenziu si budete musieť chvíľku počkať :)
Denný a nočný krém som si kúpila ešte pred začatím spolupráce, pretože ako som už spomínala (TU), rada skúšam nové značky a produkty, aj čo sa starostlivosti o pleť a krémov týka. Rad kozie mlieko by mal zachrániť moju suchú pleť, tak uvidíme. Krémy používam asi druhý týždeň a zatiaľ sú skvelé. Nočný je veľmi mastný, čo mne vyhovuje, ráno potom nemám pocit "pnutia" na tvári, pleť je hydratovaná. Cenovo vychádzajú približne na 4 € za kus.


Za objednávku od firmy Kallos (kallosshop.sk) môže tiež Petush. Takisto ako pri EOS balzame, aj o Kallos šampónoch a maskách som čítala samé chvály. Veľmi ma zaujal pomer veľkosť balenia a cena. Objednala som si šampón a masku s keratínom a mliečnymi proteínmi, obidve balenia majú liter, čo znamená, že ich spotrebujem asi tak okolo tridsiatky :D Za objednávku som dala necelých 6 € vrátane poštovného, čo je podľa mňa veľmi dobrá kúpa. Produkty som zatiaľ vyskúšala asi 3 krát a som veľmi spokojná. Keď si však pozriem čo všetko mám v kúpeľni pootvárané a načaté plus veľkosť týchto produktov, fakt sa bojím toho, že kedy a ako to idem všetko minúť :)


Aprílovú kozmetiku uzatvára balíček, ktorý som vyhrala u Lenky (Aknelka - Kozmetické vychytávky) a spravil mi veľkú radosť. Najviac som odpadla z rozjasňovača od Catrice, ktorý je skvelý! Ani som nevedela, že Catrice má rozjasňovače, o to viac ma prekvapil. Ostatné vecičky mi tiež spravili radosť, balzam na pery sa zíde vždy, lak na nechty takisto a vodeodolná maskara je na leto "must have" :) Lenka ma veľmi potešila priloženým listom, v ktorom mi zapriala veľa šťastia na štátniciach, čo si fakt veľmi cením. Ďakujem ešte raz, Leni :)


OBLEČENIE
Oblečenie a doplnky som tento mesiac takmer úplne obišla. Dodržala som svoj záväzok, že nákupy obmedzím. Môj šatník sa rozrástol len o sako a šatku, ktoré mi kúpila mamina. 
Sako je úplne skvelé! Kombinácií čierno-zlatej podlieham čoraz viac a všimla si to aj mamina. Sačko kúpila v Gate Outlete za skvelú cenu - necelých 5 €! (zlacnené z 30 €). Na fotke vyzerá, že je také "vypraté", ale nie je, farba je sýta a sako je bez chyby :)
A šatka je tiež veľmi fajn, jarné farbičky presne na toto obdobie a je tuším z C&A, ale nie som si istá. Mamina si ju kúpila na doladenie k bunde a bola príliš veľká, tak je rozstrihla, prešila a spravila z nej dve. Takže toto je moja "polovica" :)


Takýto bol teda môj nákupný apríl. Aký bol ten Váš?
Prajem Vám krásny zvyšok víkendu, ja sa púšťam do učenia. 
Bohužiaľ, tento rok aj svoje narodeniny "oslávim" za knihami. Ale treba zaťať zuby a vydržať - dáko bolo, dáko bude :)
Máte s niektorými výrobkami skúsenosti? Ak áno, aké?
Teším sa na Vaše komentáre :)



18 komentárov:

  1. Ziaju mám moc ráda. Z téhle řady jsem měla krém na ruce a byl skvělej. Pěkné novinky :)
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež zatiaľ spokojná, Ziaja ma milo prekvapila :) Ďakujem

      Odstrániť
  2. tak cena toho saka ma dostala!!! WOW! :)) inak všetko opäť veľmi krásne veci ;) paletka essence, set na obočie...všetko sa mi páči :) no a Beyonce,to je moja stálica :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Mamina mi veru spravila obrovskú radosť :)

      Odstrániť
  3. až do minulého roku som sa tak isto vytešovala na moje narodeniny ako ty :) no v deň narodenýn mi to úplne skazila vtedy ešte najlepšia kamarátka, doslova to bol hrozný deň a ja som dúfala, že sa mi to len sníva ..odvtedy sa na svoje narodeniny ani len neteším .. :) netušila som tak isto, že catrice má rozkjasňovač a ešte k tomu vyzerá tak luxusne :) na set na obočie od catrice sa tak isto chystám no teraz som si objednala z oriflame, tak uvidíme možno neskôr :) zo stránky kallos si tiež chcem niečo objednať - takže dúfam, že na tie produkty bude nejaká recenzia :) sako je veľmi pekné, za takú cenu naozaj !!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma mrzí, že ti to takto pokazila, ale hádam časom "zabudneš" a budeš sa môcť opäť tešiť na svoje narodeniny :)
      Aj o Oriflame sete na obočie som čítala pozitívne veci, len tento od Catrice je takmer o polovicu lacnejší, tak u mňa vyhral :) Na Kallos produkty sa pokúsim teda spraviť recenziu, dúfam, že to stihnem :)
      A ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Tak s tým vytešovaním sme rovnaké, najviac to prežívam iba ja a cítim sa tak výnimočne ale už sa posledné roky krotím :D
    Tie balzámy Eos má lákaju, už len tým cute obalom :) Catrice set na obočie používam aj ja, no moc mi farebne nesedí a ani ten od Essence ale tak nevadí no :D
    Sako aj šatka sa mi veľmi páčia, ale to asi všetko z tohto postu! :D
    A želám ti krásny zajtrajší narodeninový deň podľa tvojich predstáv :))*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že v tom nie som sama :) Potešila si ma :)
      Škoda, že ti farba nesadla, ja ako som písala, som veľmi spokojná, tmavý tieň je vyrobený ako pre mňa :)
      Ďakujem krásne za prianie ♥

      Odstrániť
  5. Ahoj :) Krásne nákupy... A prajem krásne narodeniny.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja tiež rada chodím kupovať do outletu, niekedy čo tam nájem fúúú sa teším týždeň z toho :D a tie ceny, no skrátka raj :D ..essence tiene som chcela, ale ako vidím katastrofa :/ .. no a Kalos masku..to som chcela, aké máš vlasy? ja mám strašne "rozfúkané" a suché po umytí, ako účinkuje tá maska?? :) /Lia/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne také vlasy mám aj ja - rozlietané, krepovité a suché po umytí. Musím však povedať, že Kallos produkty sú zatiaľ naj čo som skúsila. Neviem síce, že ako by fungovala maska sama o sebe, zatiaľ som ich používala vždy len spolu so šampónom. Moje vlasy neskrotí nikdy nič, ale po umytí Kallosom sú celkom zvládnuteľné, čo je pre mňa veľký pokrok :) Keď si ich zmyjem, tak na druhý deň sú fakt fajn - jemnejšie a nie tak rozlietané. A vyrovnávajú sa mi ľahšie. Takže za seba by som odporučila, určite sa oplatia :)

      Odstrániť
  7. Krása, ten rozjasňovač od Catrice jsem v obchodě opravdu s těžkým srdcem nechávala:D U limitky essence jsem nakonec neodolala tvářence ale ty stíny vypadají taky tak skvěle! :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A aj sú skvelé, aspoň pre mňa, nemám im čo vytknúť :)

      Odstrániť
  8. Ja musím vypichnúť najprv ten šál, je úžasnýýý!!! :) Vône od Beyoncé mám rada a ten rozjasňovač musí byť fantastický, len ako si u nás som ho zatiaľ nenašla :( Takisto blahoželám k spolupráci, nech ich je stále viac a viac :)
    Missy z LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥