piatok 4. apríla 2014

"Neviditeľné" rúže - double recenzia


Čaute kočky,
dnes sa vám hlásime obidve :) Rozhodli sme sa spraviť takú dvojitú recenziu resp. názor na niektoré obľúbené či menej obľúbené rúže. Názov "neviditeľné" preto, lebo sú to tri rúže, ktorých odtieň je, dá sa povedať, nude. Nude v zmysle, že majú podobnú farbu ako je farba pier, preto sú na perách takmer neviditeľné. Nie je to myslené doslova, jasné, že perám dodajú farbu, ale nie sú príliš výrazné. Pozrieme sa bližšie na tri značky a to Rimmel, Alverde a EssenceO ktoré presne odtiene sa jedná a čo si o nich myslíme sa dozviete keď budete čítať ďalej :)

Pod "drobnohľad" sme si zobrali teda tieto tri rúže s podobným odtieňom:

Long Lasting Lipstick od Essence (07 Natural Beauty)
Lasting Finish by Kate Moss od Rimmel (07)
Prírodný rúž od Alverde (20 Strandkorb)

A ako v testovaní dopadli? 
Poďme si ich rozobrať pekne po jednom.


Essence - LONG LASTING  
(07 Natural Beauty)

"Večná láska... dlhotrvácne rúže od Essence si jednoducho musíš zamilovať. Rúž poskytuje perám intenzívnu farbu na dlhé hodiny a to bez ich vysušovania. Nech už hľadáš čokoľvek, zaručene to nájdeš medzi odtieňmi od žiarivej ružovej, výraznej červenej, až po jemné telové odtiene. Rúž upúta i svojim matným, čiernym balením s Essence logom a prstencom vo farbe rúžu." (Oficiálna stránka Essence)

Cena cca 2,50 €

A čo na to my?

Katka:
Rúž od Essence je podľa mňa veľmi fajn keď prihliadneme na pomer cena vs. kvalita. Farba je super, ja osobne mám rada takéto jemné odtiene, ktoré akoby splynuli s perami. Farba má ružový nádych a pohybuje sa niekde medzi lesklou a matnou. Konzistencia rúžu je tiež fajn, dobre sa nanáša a pery nevysušuje. Za jeho veľké mínus považujem jedine výdrž, ktorá sa teda na "Long Lasting" nepodobá. Ale vzhľadom k cene mi je jasné, že nemôže byť dokonalý. Za mňa teda 4 hviezdičky.
Dodka:
Rúž by sa dal popísať slovom "fajn". Ako píše Katka, na perách pôsobí hydratujúco, dobre sa nanáša a neotláča sa na zuby :) Farba je na mňa naozaj dosť neviditeľná, čo mne celkom nevyhovuje, lebo k mojej vizáži len sfarbenie pier proste nesedí (vyzerám ako by som si oblizovala pery na vetre pol dňa). Obal je na mňa taký obyčajný, ničím neohúri a výdrž má slabú, takže odo mňa dostáva 3 hviezdičky.


Plusy/mínusy za nás obidve:
+ cena
+ pocit na perách
+ hydratácia

- výdrž
- čiastočne aj obal ("prstenec" sa už zlomil)



Rimmel - LASTING FINISH BY KATE MOSS
(07)
"Prvý rúž navrhnutý Kate Moss. 
Výhody - dlhotrvajúce zloženie, unikátne čierne diamanty pre žiarivé farby, intenzívne a krémové odtiene." 
(Oficiálna stránka Rimmel)
Cena cca 4,50 €



A čo na to my?

Katka:
Možno je to tým, že som nikdy nevlastnila ani neskúšala rúže MAC, YSL, Chanel a podobné, ale pre mňa je to jeden z naj rúžov. Odtieň mi sedí, je takmer neviditeľný, ale predsa viditeľný :) Zakryje nedokonalosti pier, zároveň ich hydratuje a nerozpíja sa. Ja som s ním veľmi spokojná. Výdrž určite lepšia ako u Essence, aj keď sa určite nepočíta na hodiny. No za mňa plný počet.

Dodka:
Rúž od Rimmel by som popísala ako niečo medzi balzamom a rúžom - taký mix a to veľmi príjemný mix :) V porovnaní s leskami, ktoré som testovala TU a TU by som povedala, že je výbornou alternatívou, keď si chcete hydratovať pery a zároveň nemať lesk až za ušami. Kedže je skoro neviditeľný, vyhovuje aj mne, napríklad by som po ňom siahla v prípadoch keď mám príliš tmavé líčenie očí a chcela by som menej výrazné pery. Obal je priemerný, ale určite musím vyzdvihnúť jeho vôňu a dávam mu 4 hviezdičky. :)


Plusy/mínusy za nás obidve:
+ cena
+ vôňa
+ pocit na perách
+ hydratácia
+ farba/odtieň
+ výdrž

- nenašli sme mínusy


Alverde - PRÍRODNÝ RÚŽ
(20 Strandkorb)
Oficiálny popis sme nenašli.
Plná cena je okolo 3 - 3,50  
(kupovaný ale v akcii za 1 alebo 2 €)

A čo na to my?

Katka:
O tomto rúži som už pár slov napísala v NEW IN článku. Bola to výhodná kúpa za nejaké euro či dve, neviem presne. Ale tam jeho výhody končia. Vôbec mi nesadol odtieň. Na prvý pohľad vyzerá farba fajn, ale na perách je to niečo úplne iné. A aj keby mi odtieň sadol, tento rúž by som pravdepodobne nenosila. Už len ten raz, čo som ho skúsila som cítila, že vysušuje a to mne naozaj netreba. K výdrži sa neviem objektívne vyjadriť, pretože u mňa nepochodil. Dávam mu 2 hviezdy za prírodné zloženie a preto, že možno by niekomu sadol.
Dodka:
No a je tu náš outsider, tak ako pre Katku, tak aj pre mňa. Alverde sa veru "nepochlapili" a tento výrobok by som zaradila, medzi najväčšie sklamania. Je príliš vysušujúci, farba otrasná (urobila by aj z krásky zviera), obal už vôbec nezaujal a vlastne neviem nájsť ani jednu kladnú vec a preto odo mňa tento krát 0.



Plusy/mínusy za nás obidve:
+ prírodné zloženie
+ cena
- farba/odtieň
- vysušuje
- zalieza do suchých miest
? výdrž


Na záver ešte porovnanie pre lepšiu ilustráciu. Síce Alverde môže takto na fotkách vyzerať fajn, verte nám, ani jednej z nás nesadol. V kontraste s celou tvárou jednoducho nepôsobí dobre. Ale tak možno by niekomu sadol, ktovie. Za nás ho však neodporúčame. Lepšou možnosťou je určite Long Lasting od Essence a najlepšou Lasting Finish od Rimmelu :)


Toľko od nás k spomínaným rúžom. Dúfame, že sme niekomu poradili alebo pomohli s výberom :) Pokiaľ by vás zaujala takáto dvojitá recenzia, najbližšie by sme sa pozreli na ružové odtiene, prípadne červené, uvidíme.
Prajeme Vám krásny deň!
A čo Vy? Máte radi "neviditeľné" odtiene? Máte nejaké skúsenosti so spomínanými rúžmi? Aké sú Vaše obľúbené?
Tešíme sa na Vaše komentáre :)


19 komentárov:

  1. Dvojitá recenzia? Super nápad, mne sa to veľmi páči, červené rúže vo vašom podaní by som si tiež veľmi rada prečítala :)
    Ste skvelé baby, veľmi rada čítam váš blog ♥
    Pozdravuje Sany z pinkshaaark.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme krásne, veľmi nás tešia takéto slová ♥
      Červené by sme teda spravili, ale trošku neskôr keď si rozšírime zbierku :))

      Odstrániť
  2. toto mi prišlo úplne vhod! zháňala som nejaký rúž a táto double recenzia mi pomohla, vyskúšam ten od kate moss, vyzerá úúžasne, Ďakujem ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten od Rimmelu mám tiež a je skvelý :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám tyto odstíny moc ráda! mými nejoblíbenějším jsou Vivo - nougat a Natural collection - moisture shine ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tých som ešte ani nepočula, ale dala som do googlu a ten Vivo - Nougat je krásny ♥
      *K*

      Odstrániť
  5. Tu Essence si chci v tomto odstínu koupit, mám jen odstín 06 a jsem moc spokojená :)
    Jane´s colours

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa chystám ešte rozšíriť zbierku :) Za tú cenu sa to určite oplatí :)
      *K

      Odstrániť
  6. Rtěnku od Essence v tomto odstínu mám také, ale ta výdrž opravdu není moc na místě. :) A škoda toho Alverde, odstín se mi líbí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výdrž, to hej, ale zas musíme brať do úvahy tú cenu a vtedy sa jej výdrž dá odpustiť :)
      Alverde sklamal no, ale ako sme písali, možno by niekomu sadol. Myslím si, že možno na pekne opálenej pokožke by nepôsobil tak mŕtvolne nijako, ale to si tiež nie som istá.
      *K

      Odstrániť
  7. Paci sa mi ako ste spracovali clanok..dvojita recenzia je dobry napad...a nadherne plne pery mate..
    Natural Beauty mam taktiez, ale pre mna je ta farba uz dost vyrazna.. potrebovala by som o 1,2 tony svetlesiu..Recenzia nan TU. Od Rimmelu mam 03 a je to jedna z mojich najolubenejsich.. Od alvverde som takmer jednu vzala z vypredajov, ale nakoniec som ju nechala tam, pretoze som si povedala, ze ruzov mam uz dost :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za pochvalu :) Pery sú Dodkine, moje sú tak polovica z jej :))
      Na tú 03 od Rimmelu sa určite pozriem, chcela by som doplniť zbierku :) S Alverde si myslím dobre spravila, ale tak môže to byť individuálne, možno by niekomu naozaj vyhovoval, neviem.
      *K

      Odstrániť
    2. Tato oranzovejsia farba ani mnw velmi nesvedci..mam jednu taku od Rimmelu...od Alverde som chcela z inej kolekciu bordovu,velmi vyraznu a tmavu...

      Odstrániť
  8. Parádní článek! Fakt tleskám za kvalitu článku, raduju se, že jsem váš blog objevila :)
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥