sobota 22. marca 2014

Ako sa mi splnil sen - NEW YORK CITY ♥

Ahojte!
Už v článku o seriáloch (TU a TU) som sa vám priznala k mojej posadnutosti New Yorkom a všetkého s ním spojeného. 
New York bolo a je moje vysnívané mesto hádam celý život. Od malička som túžila tam ísť, vidieť, zažiť. Toto leto sa mi to podarilo. A ja sa vám chcem pochváliť mojim doteraz najúžasnejším zážitkom :)

Leto 2013 bolo pre mňa naj naj letom v mojom živote. S priateľom sa nám naskytla možnosť vycestovať do Ameriky na mesiac k jeho rodine.
Celé sa to udialo v priebehu cca týždňa - rozhodnutie, vybavenie pasu, vybavenie víz, rezervácia a kúpa leteniek, rezervácia vlaku do Prahy na letisko, pobalenie sa a vyrazenie. Ak mám byť úprimná, až pokým som nesedela na letisku s letenkou v ruke, na ktorej stálo "Prague - NYC Kennedy" som tomu neverila. Bol to splnený sen. 
A o tento sen sa chcem s Vami podeliť :)


Leteli sme do New Yorku, odkiaľ sme prestupovali na iné lietadlo do Washingtonu, kam nás prišli vyzdvihnúť priateľovi príbuzní, ktorí nás zobrali k sebe domov. Prežila som teda úžasné, skvelé leto v Richmonde, Virginií - videla kopu vecí, zažila kopu vecí, okúpala sa v oceáne a všetko možné. Som neskutočne vďačná za toto leto, za ponúknutú možnosť. 
Ale z celého mesiaca pre mňa najviac znamenal týždeň, ktorý sme strávili v Big Apple, v Empire State, v mojom krásnom úžasnom New Yorku ♥♥♥
Týždeň je veľmi krátko na takéto mesto, podľa mňa aj mesiac by bolo málo. Keď som tam bola, sľúbila som si, že sa sem raz vrátim na dlhšie. To mesto je neskutočné. Som naozaj vďačná za každú minútu z toho týždňa, ktorú som tam mohla stráviť. 
Nejdem vás už nudiť s mojimi zaľúbenými výlevmi :) Pridávam fotky, ktoré sú viac ako slová. Pre mňa sa za každou jednou fotkou skrýva úžasný pocit :) 
Dúfam, že sa vám budú páčiť :)
TIMES SQUARE ♥
Slávne "pizza slices" za 99 centov. Yummy! ♥
Selfie hneď po vystúpení z taxíku musí byť! :)

EMPIRE STATE BUILDING ♥
Z výletu na Empire State Building máme aj vtipnú historku. Keď sme vyšli hore, bolo tam straaaašne veľa ľudí, dosť tlačenka. Ako sme sa konečne pretlačili k okraju, tak som sa pozrela dole a povedala niečo v tom zmysle, že "wau, ty kokos, to je krása..." Vedľa nás stál taký párik mladých ľudí a zasmiali sa, že "aha, Slováci, čaute, my sme z Piešťan" :) Tak to bolo také vtipné, že sme sa tam "našli" medzi všetkými tými turistami :)

STATUE OF LIBERTY & MANHATTAN SKYLINE FROM FERRY
K Soche Slobody sme nešli priamo loďou, ktorá jazdí na ten ostrovček, kde sa socha nachádza, lebo sme ju nestihli. Zároveň sme "vygooglili", že popri Soche Slobody ide Staten Island ferry - teda trajekt, ktorý premáva na ostrov Staten Island a späť každú pol hodinku a je zadarmo. Tak sme teda využili možnosť ušetriť, pozreli si Sochu Slobody, krásny výhľad na Manhattan a vyskúšali pizzu na Staten Island :)
Môj priateľ Filip ma za zverejnenie tejto fotky určite nepochváli, ale mne sa páči celý ten "feeling", ktorý fotka má :)

♥ HARLEM 
Vo štvrti Harlem sme bývali (na 127.ulici)  - mali sme tam prenajatý byt na ten týždeň, najskôr sme boli vystresovaní z tej štvrti, lebo je dá sa povedať čisto "černošská", ale po chvíľke sme si na to celkom zvykli. Bola to veľmi pekná štvrť s veľmi príjemnými ľuďmi.

CENTRAL PARK ♥
Columbus Circle
Central Park Reservoir - ak si pamätáte, tak v Sex v meste sem chodila Charlotte behávať :)


American Museum of Natural History - veľmi pekné, veľké :) Zaujímavé je, že vyberajú vstupné, ktoré je dobrovoľné. Takmer vo všetkých múzeách to tak majú - prispejete im toľko, koľko uznáte za vhodné :)
A PÁR FOTIEK NAVYŠE AK EŠTE VLÁDZETE :)
Public Library - knižnica, kde mala mať Carrie svadbu s Mr. Big vo filme (Sex and the city) :)
Síce neostrá fotka, ale lepšiu nemám :-/ Rockefeller Center - cez Vianoce tam býva ten slávny obrovský vianočný stromček :)
Tesne pri Ground Zero - bývalé dvojičky
Tieto mrakodrapy vyrástli namiesto dvojičiek - One World Trade Center
Slávna Wall Street
Manhattan Bridge a za ním Brooklyn Bridge ♥
Výhľad z Manhattan Bridge na Brooklyn Brigde a nočný Manhattan ♥
(prepáčte za neostrosť, ale fotiť v tme ostro asi neviem :D)
Hádam by aj stačilo :) Bolo veľmi náročné vybrať len zopár fotiek, pretože dokopy ich mám hádam aj tisíc :D Snažila som sa teda spraviť taký výcuc, dúfam, že sa vám to páčilo :) 
Prajem Vám krásny zvyšok víkendu.
A čo vy? Aké je Vaše vysnívané mesto? Tiež máte slabosť na New York? 
Páčia sa Vám príspevky takéhoto "fotkového" typu? 
Určite mi dajte vedieť v komentároch :)
♥♥


22 komentárov:

  1. ta štvrť kde ste byvali je velmi pekna, krasny je new york ale večer je určite nebezpečny a tešim sa stebou že sa ti ten sen naplnil, keby som mala možnosť tam ist išla by som a nevahala by som určite:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to možné, že je nebezpečný, ale my sme nič také nezažili. Hlavne preto, že sme do večera boli vždy v tých "turistických" oblastiach a z nočného života sme si toho moc neužili. Boli sme vždy večer strašne uťahaní z celého dňa a aj to, že tie podniky sú pre nás, Slovákov, čo nemáme mzdu 9 dolárov na hodinu dosť drahé :-/
      Ďakujem za pekný komentár a ak budeš mať príležitosť, určite neváhaj :)

      Odstrániť
  2. Krásné fotky!Na fotkách ti to moc sluší. NY je opravdu úžasný! Taky plánuji výlet do USA! Mě osobně láká Californie, Mexiko a Jižní Amerika.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Inak, z Ameriky láka aj mňa California a takisto Florida, to si zas nechám niekedy nabudúce :))

      Odstrániť
  3. Super,krasne fotky a urcite este lepsie zazitky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A presne ako vravíš, zážitky úžasné :)

      Odstrániť
  4. Krásne fotky, ja som bola v NYC tiež minulé leto dva mesiace a nemôžem si ho vynachváliť. Určite sa tiež ešte vrátim.
    http://summerfullofsun.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) To si si musela mega užiť, celé dva mesiace :)

      Odstrániť
  5. To je nádhera a určite to bol neopísateľný a nezabudnuteľný pocit, stáť na samom vrchole ESB ;) A my Slováci sme predsa všade! Nádherné fotky vidno že si si to neskutočne s priateľom užila a splnil sa ti veľký sen, prajem ti to, nie každému sa podarí v živote dosať za veľkú mláku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Veru, bolo to neskutočné. Už len ten príchod tam. Do NY sme šli na aute z Richmondu a keď sme prichádzali do mesta a videla som tú panorámu (ešte dokonca aj akurát zapadalo slnko), tak sa mi takmer pustili slzy čo som nemohla uveriť, že som naozaj tu. Veľmi by som sa tam chcela vrátiť, budem robiť všetko pre to, aby sa mi to podarilo :)
      Ďakujem ešte raz za krásny komentár :)

      Odstrániť
    2. :) Nie je zač z tých fotiek z Emipre a tej predposlednej mám doteraz zimomriavky! Na tvojom mieste si ich dám zarámovať, aby som ich mala na očiach každučký deň! ;)

      Odstrániť
    3. Tá predposledná bola fotená z taxíku a takáto pekná vyšla asi na 17ty krát :)) Stále som mala autá v obraze alebo stĺpy alebo bola rozmazaná :)
      S tým zarámovaním - neuveríš, ale mám nakúpené rámiky z Ikey už takmer rok a nejako sa stále neviem k tomu vytlačeniu dostať. Tým, že pendlujem medzi RK a TT stále a tým, že sa chystám maľovať izbu to stále odkladám. Ale určite skôr či neskôr budú na stene visieť :)

      Odstrániť
  6. Nádhera a ešte krajšie, že sa ti splnil sen.

    www.missalexy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherné fotky, musela ses mít vskutku fantasticky :-)! A jinak chválím i krásný blog, který jsem nyní objevila a rozhodně tu nejsem naposledy ♥.
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  8. wau, krasny splneny sen. ja mam new york tiez medzi svojimi vysnjivanymi destinaciami, snad sa mi raz podari sa tam dostat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Navštíviť New York je mojím snom už dosť rokov, dúfam že si ho raz splním :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pěkné fotky. V Harlemu jsme s kamarádkou taky bydlely a taky nás všichni nejdřív odrazovali a říkali, jak je to nebezpečná čtvrť. No a musím říct, že snad lepší místo na bydlení jsme si najít nemohly. Sice jsme první večer měly zábavu v podobě počítání bělochů, ale všichni na nás byly strašně příjemní a několikrát se nám stalo, že nás nějaká černoška zastavila v místním krámu s potravinami a pochválila nám oblečení a tak ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥