nedeľa 16. marca 2014

7 vecí, ktoré poznám vďaka blogom

Ahojte kočky,

Ako sa máte? 
My s Dodkou dá sa povedať študijne - ja sa trápim s diplomovkou, Dodka už s učením a štátnice. Takže aj predpokladám, že v tomto období to bude s pravidelnosťou príspevkov otázne. Ale určite sa budeme snažiť si vždy nájsť čas na blog, lebo cítim, že aj týchto pár dní, čo som nič nenapísala mi to chýbalo. 
Tak som rozmýšľala, čo vám najbližšie napíšem? 
Rozhodla som sa spraviť zoznam vecí, o ktorých som sa dozvedela na základe blogov. Tento článok sa dá trošku aj považovať za "hádzanie si špiny na hlavu", lebo naozaj, kým som neobjavila beauty blogy, tak som o niektorých veciach nemala ani šajnu. Ktoré to teda sú? Poďme sa na to pozrieť :)

Dá sa povedať, že k make-upu a kozmetike okolo som "pričuchla" niekedy cca v 15 - 16tich rokoch. Samozrejme, začiatky, keď som objavovala čo je čo boli dosť zlé :D Keď si niekedy pozerám staré fotky, dokážem sa dobre pobaviť a krútiť hlavou, že ako som chodila medzi ľudí. Jednak ako namaľovaná a jednak ako oblečená :D 
Ako som sa postupom času s kozmetickými výrobkami "zbližovala", nikdy som nemala nejakú potrebu ich bližšie skúmať alebo hľadať vychytávky. Kupovala som si veci, ktoré som potrebovala - došiel mi make-up, kúpila som si nový - ten, ktorý bol cenovo dostupný, na ktorý som videla reklamu alebo mi ho odporučil niekto z okolia. Ani mi nenapadlo hľadať nejaké recenzie, prípadne rozmýšľať nad iným. A takto to bolo so všetkým. 
Až som časom objavila Youtube, jeho krásu v tom, že to nie je stránka, kde sa dajú pozerať len klipy a funny videá :D 
Našla som nejaké youtuberky, nad ktorých videami som dokázala presedieť pol dňa a až vtedy mi začalo dochádzať, že šminky, to nie sú len make-up, púder, špirála a linka na oči. Časom mi však začalo vadiť, že výrobky, ktoré ony chvália (väčšinou američanky) u nás nie sú dostupné, tak som začala googliť a hľadať, či sa nejaké takéto beauty guru tety nachádzajú aj na Slovensku, prípadne v Česku. 
Viete aká som bola v šoku, keď som objavila túto beauty blog komunitu? 
No a odvtedy som, dá sa povedať, na blogoch závislá a ešte stále objavujem produkty a značky, o ktorých som donedávna fakt nevedela. Samozrejme, moja "závislosť" na blogoch nespočíva len v tomto, ale spomínam to preto, že o tom je článok. 
Takže, akým produktom ma blogerky a youtuberky naučili?

1. KOZMETICKÉ ŠTETCE
Takto - jasné, že som vedela, že existujú štetce. Zas až tak za opicami som nebola :)) Lenže ja som naozaj nemala ani šajnu o tom, že štetce sú tak podstatnou záležitosťou. Že záleží od ceny, kvality, druhu. Že existuje štetec na make-up, že je asi milión druhov štetcov na tiene, na tvár, na hento, na tamto. Kopa značiek, tisíce druhov vlákien a materiálov. 
Dovtedy som žila v domnení, že stačia nejaké štetce na očné tiene (samozrejme, hocijaké no name z drogérky, prípadne z čiňáku) a jeden na púder a viac mi k životu netreba. Ono by možno ani nebolo treba, ale celý tento článok je o tom, že keď som už raz zistila, že takéto niečo existuje, chcela som to vyskúšať a keď som to už raz vyskúšala, tak už sa neviem vrátiť do toho stavu, že to nepotrebujem :D Takže sa moja zbierka pomaly, ale isto rozrastá :)


2. TIENE NA OBOČIE
Možno sa mi budete smiať (ak sa už náhodou aj nesmejete nad mojou nevedomosťou), ale tiene na obočie, to bola pre mňa veru novinka. Mám obočie tmavé, takže som si ho nikdy nijakým spôsobom nedokresľovala. Lenže, čoraz viac som videla na babách, aké majú krásne tvarované obočie. Tak som si teda kúpila ceruzku, že tam bude asi pes zakopaný. No čuduj sa svete, nebol :D Moje kreácie s tmavou ceruzkou a tmavým obočím..hmmm..nebudem zachádzať do detailov, proste zlé :D A až vďaka youtuberkám som prišla na fintu, že ono to existujú tiene :D 
A vďaka im za to, konečne som prišla na to, že pekné obočie môžem mať aj bez návštevy kozmetičky a že keď mi ujde ruka pri úprave, stále sa to dá zachrániť :)  

(zdroj 1, 2)
3. MICERÁLNA VODA
Áno, až takýto nevzdelanec som bola. Jasné, vedela som o čistiacich vodách, o čistiacich mliekach, tonikách a podobne. Aj som ich dakedy používala, ale buď ma štípali v očiach alebo som proste zlenivela používať jednu vodu na odličovanie tváre a druhú na odlíčenie očného make-upu. Začala som používať obrúsky. Tie ma odlíčili v pohode, bola som spokojná. Ale až keď som čítala na blogoch o micerálkach a o ich zázračných čistiacich schopnostiach, začala som uvažovať nad tým, či odličovanie obrúskami stačí. A po kúpení a odskúšaní micerálky vám poviem - nestačí. Micerálka odlíči to, čo nezvládnu obrúsky. Odlíči aj oči bez pocitu štípania a ešte aj pleť je "sviežejšia", teda aspoň sa zdá. Takže áno, aj za toto blogerkám ďakujem :)


4. ODLIČOVACÍ OLEJ
Podobne ako pri micerálke - vedela som o čistiacich vodách a mliekach, ale o olejoch, to teda vôbec. Keď som však najskôr na youtube, neskôr na blogoch videla baby, ako si očný make-up odličujú olejom, ako krásne a ľahko to ide, hneď som po ňom zatúžila :) Doteraz som ešte žiadny nevyskúšala, zatiaľ ostávam pri obrúskoch a micerálke, ale časom určite príde rad aj na olej. Lebo je to pre mňa novinka a nemôžem to proste nevyskúšať!

(zdroj 1,2,3)
5. PEELING SCRUB NA PERY
Pod týmto myslím ten homemade z cukru a medu napríklad, ale aj tie kúpne - či už v tube alebo v "rúži". Ja som o takomto niečom fakt nevedela! Nespočetne veľa krát som sa sťažovala na popraskané pery, na to ako mi balzamy nefungujú a podobne, ale ani raz som nehľadala čo s tým. Ani mi nenapadlo, že keď klasický peeling pleť vyčistí a vyhladí, že to isté sa dá spraviť aj na perách
Keď som ich mala až príliš zničené, jednoducho som ich "vydrhla" do uteráka. Síce štípali a boli červené, ale aspoň ako tak hladké. 
Takže chápete, prečo som rada, že som objavila niečo jednoduché a pritom účinné :)

(zdroj)
6. ROZJASŇOVAČE A KONTÚROVANIE
Tak rozjasňovač bola pre mňa úplne, ale úplne novinka. Vlastne celá tá "procedúra" a návody na kontúrovanie a rozjasňovanie tváre. Nikdy predtým som nad tým ani vlastne nerozmýšľala, že prečo majú modelky/herečky/krásne ženy tak úžasný tvar tváre, krásnu pleť atď. Brala som to tak nejako ako fakt, že sú jednoducho dokonalé :D 
Vedela som maximálne o lícenke, prípadne čo-to o bronzeri, ale "vytieňovať" tým celú tvár, plus rozjasniť lícne kosti a kútiky oka atď rozjasňovačom, to bola teda novinka ako lusk :) A tiež som za to rada. Teraz, po všetkých tých tutorialoch mám pocit, že keď sa s tieňovaním a rozjasňovaním fakt vyhrám, aj sama vidím, že výsledok je oveľa lepší ako predtým. Aj keď sa stále len učím :)
(zdroj)
7. ZNAČKY
Posledná vec, ktorá mi pri písaní tohto zoznamu napadla sú kozmetické značky. Keď si porovnám svoj prehľad o značkách pred "objavením" blogosféry a teraz, rozdiel je obrovský. Ešte stále sa dozvedám o nových a nových značkách, o tom, čo ktorá značka vyrába, prípadne či je kvalitná alebo nie, či je prírodná alebo nie, či testuje na zvieratách alebo nie a podobne. 
Môj všeobecný prehľad o značkách sa konečne rozšíril aj za brány drogérie :))

(zdroj)
Toľko k môjmu priznaniu :) Možno by som našla tých vecí ešte viac, ale momentálne mi nijaké nenapadajú. A aj tieto poznania ma priviedli k založeniu blogu. Lebo som mala proste chuť podeliť sa niekde s mojimi názormi a pocitmi pri objavovaní stále nových, hlavne kozmetických, vychytávok :)
Takže, ako som písala v úvode, som vďačná blogerkám a youtuberkám, že ma stále učia niečo nové. Síce za negatívum sa dá považovať to, že niekedy je lepšie o niektorých výrobkoch ani nevedieť, aby sme ušetrili :)) Ale pre mňa to má hlavne pozitíva. 
Na záver už len dodám, že milujem blogy! 

A čo vy? Tiež máte nejaký podobný zoznam? Ak áno, na čo som zabudla? A zhodneme sa v niektorých výrobkoch z môjho zoznamu? 
Určite mi napíšte do komentárov, budem rada ak zistím, že v tom nie som sama :) 

Facebook Instagram | Bloglovin | Ask.fm |


14 komentárov:

  1. Super článok. Tiež som vdaka blogu toho veľa spoznala a naučila sa. Bez tieňov na obočie sa už nezaobidem, štetce mi pomaly ale isto pribudaju a na peeling na pery sa práve chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto je najlepší článok, aký som za poslednú dobu čítala :) U mňa to bolo presne tak, ako si napísala... :) A kontúrovanie a rozjasňovanie tváre mi vôbec nejde... :/ musím sa ešte veľa učiť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani si nevieš predstaviť, ako si ma týmto komentárom potešila! Ďakujem krásne ♥
      Ja sa tiež s kontúrovaním ešte trápim, ale určite už vidím nejaký ten pokrok :)

      Odstrániť
  3. úplne presne takto to mám aj ja ! Tiež som o týchto veciach skoro vôbec nevedela kým som nezačala blogovať :) Hlavne s tými štetcami. Absolútne mi nechýbali .. Stačili mi prsty štetec na púder a koniec :D Teraz je to mojou nevyhnutnou záležitosťou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak :) A je to veľa produktov takýchto - 24 rokov fungujem bez nich v pohode a od-teee-raz sa už proste nedá :))

      Odstrániť
  4. ja som začínala štetcami, ktoré momentálne už ani nepoužívam, proste sa mi zvýšili náraoky:), ale je fakt, že štetce sú závisloť, človek ich doma má a stále má pocit, že potrebuje vyskúšať ďalšie...:), obočie som si kreslila ceruzkou, potom prešla na tiene a teraz si vystačím aj s adektvátnym matným tieňom na oči..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako píšeš - štetce (a nielen tie) sú závislosť :) Ja na obočie používam set od Essence a som v celku spokojná :)

      Odstrániť
  5. Super článok :) Súhlasim...niekedy som si kupila proste len tak make-up lebo som nejaký potrebovala. Tak som narazila na blogy a na recenzie a hned je to lepšie ak si môžem prečítať niečo o tom produkte, názor na ten produkt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Presne tak, ale ako som písala - má to aj nevýhody, lebo teraz zrazu všetko neskutočne moc potrebujem :D

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Ďakujem, ale to nie je TAG, článok mi napadol len tak, nie, že by som ho niekde videla :)

      Odstrániť
  7. Zhruba všetky tieto veci som vďaka blogom objavila aj ja, hlavne význam štetcov som dokonale pochopila až potom, keď som začala nanášať make-up štetcom. A vykresľovanie obočia bol pre mňa donedávna celkom neznámy jav, maximálne som si ho vytrhala to bolo asi tak všetko.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sme sa zhodli :) A ako tvrdím aj v článku, ak raz vyskúšaš štetce, niet cesty späť :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥