nedeľa 29. marca 2015

Beauty Trendy 2015 - Make-up | Vlasy | Nechty

Vzhľadom na to, že sa nám jar už nezadržateľne blíži (hopefully), nie je na škodu pozrieť sa aké trendy v oblasti make-upu, vlasov a nechtov budú pre jarnú a letnú sezónu IN. Priznám sa, takéto BEAUTY TRENDY zo známych Fashion Weekov som si tento rok pozrela prvýkrát. Inšpiroval ma k tomu Dodkin článok o FASHION TRENDOCH, ktorý nám priblížil čo na seba. Keď sme sa už obliekli, poďme sa pozrieť ako sa máme upraviť, aby sme boli neprehliadnuteľné a samozrejme IN.

MAKE-UP
Prehliadkové móla na najznámejších Fashion Weekoch ponúkajú širokú škálu nielen oblečenia, ale aj líčení. Je pochopiteľné, že mnohé líčenia majú za úlohu šokovať, ohúriť, zanechať dojem, prípadne vyzdvihnúť samotné outfity. Na druhej strane módni dizajnéri, stylisti, vizážisti a make-up artisti veľakrát inšpirujú taktiež kozmetický priemysel a mnohé značky prispôsobujú buď celé kolekcie alebo aspoň limitované edície kozmetiky práve trendom z Fashion Weekov. Ja som spomedzi veľkého množstva trendov a inšpirácií vybrala líčenia, ktoré ma nejakým spôsobom zaujali, prípadne sú použiteľné aj do "normálneho života". 

ČIERNE OČI
Čierne "smokey eyes" vždy boli a budú IN, to sa potvrdzuje aj na túto sezónu. Pokiaľ sa vám nechce kombinovať farby alebo jednoducho máte chuť práve na čiernu, smelo do toho! Nezabudnite však na zásadu akýchkoľvek "smokey eyes", ktorá pri čiernych platí stonásobne - blend, blend, blend, teda poriadne tiene rozotrieť do stratena.

HNEDÉ OČI
Hnedé, prirodzené "smokey eyes" sú jemnejšou verziou tých čiernych. Ako môžete vidieť na obrázkoch, nemusia byť vždy "nudné". Stačí trošku fantázie alebo odvahy a môžete experimentovať s intenzitou farby, prípadne tvarom, do akých tiene rozmažete. Veľmi IN sú studené taupe odtiene, ale takisto aj teplé čokoládovo-bronzové odtiene.

FIALOVÉ OČI
Jednofarebné líčenie očí môže dostať úplne iný rozmer ak na ich vytvorenie použijeme inú farbu ako klasickú čiernu alebo hnedú. Na Fashion Weekoch bola veľmi obľúbená fialová - či už na očiach alebo na perách. Filozofia nosenia práve fialových odtieňov znela - "Vhodná na svieže jarné večery, keď sa vám zdá čierna farba príliš ťažká." Súhlasíte?

ČIERNA LINKA NA VŠETKY SPÔSOBY
Nesmrteľná klasika - čierna očná linka. Podobne ako pri čiernych "smokey eyes" - vždy bola, je a bude IN. Existuje mnoho spôsobov jej nanesenia - od jemných liniek až po extravagantné. Myslím si, že každá máme tú svoju obľúbenú linku - jednak tvarovo a jednak produktovo - moja je momentálne tekutá očná linka od Make-up Revolution (KLIK). Aká je tá vaša?

"NO MAKE-UP" MAKE-UP
Prirodzená pleť, trošku maskary, lícenky, lesku na pery, prípadne nude rúžu a dokonalé kontúrovanie = skvelá kombinácia na jar / leto 2015. Bronzer dokáže divy, to všetky vieme. Či už pri kontúrovaní tváre alebo keď nám treba dodať trošku farby (ale nezabúdajte, že aj tu platí - menej je niekedy viac!).

ŠŤAVNATÉ PERY
Na Fashion Weekoch boli takmer výlučne len 2 druhy namaľovaných pier - výrazné, šťavnaté pery v tmavých "berry", prípadne "red-orange" odtieňoch alebo úplne nude, neviditeľné odtiene rúžov (KLIK). Ak by vás, takisto ako mňa, zaujali tie prvé odtiene, tak si skúste rúž naniesť spôsobom, že si ho "napatláte" na pery prstom. Pointa je, aby rúž vyzeral "ležérne", sviežo, jednoducho jarne. To je dobrá správa pre nás, ktoré máme vždy pocit, že si ten rúž nevieme naniesť dokonale :)

"POP OF COLOR"
Posledným trendom, ktorý som v oblasti make-upu vybrala je trend, ktorý súvisí s "no make-up look-om". Ak by sa vám taký prirodzený make-up zdal príliš nudný, skúste ho oživiť nejakou sviežou farbou - či už na vrchnú alebo spodnú linku, prípadne len do kútika oka. Určite zaujmete. 

VLASY
Trendy v oblasti vlasov sú, dá sa povedať, taká klasika. Takmer žiadna extravagancia sa na hlavách modeliek neobjavila. Samozrejme, našli sa nejaké výnimky, ale ja som do tejto kategórie vybrala trendy, ktoré sú nositeľné a nenáročné
NÍZKY COPÍK
Úhľadné, hladké a lesklé - tak by sa dali definovať copíky, ktoré sa na mólach objavovali. Túto sezónu sú teda IN "nízko posadené" copíky. Pre mňa osobne však stále vyhráva, že keď už cop, tak skôr "vyčesaný" hore. Sama takéto nízko posadené copy nosím len výnimočne. Ale tak možno je čas na zmenu :)

ZAPLETANÉ VRKOČE
"Ak sa chcete so svojimi vlasmi túto sezónu vyhrať - zapleťte ich!" Neviem či mám k tomu čo dodať. Ak by vás obyčajný zapletaný vrkoč nudil, zapnite si youtube a nájdete tam neskutočné množstvo tutoriálov na "zapletance" od výmyslu sveta. Potom už len trénovať a experimentovať.

"NEUPRAVENÉ" VLASY
Dobrá správa pre všetky ženy, ktorým sa hrať či experimentovať s vlasmi nechce ani náhodou - túto sezónu je trendy vyzerať neupravene! Takže ak sa stane, že ráno zaspíte  do školy alebo do roboty, jednoducho sa neučešte a keď sa niekto vo vašom okolí bude čudovať, čo to máte na hlave, povedzte im, že ste sa inšpirovali modelkami od Diora a Versaceho a že ste jednoducho trendy! :)

NECHTY
Nechtových kreácií a farieb sa na mólach mihlo požehnane. Vybrala som 2 trendy, ktoré sa mne osobne veľmi páčia a myslím si, že sú vhodné na každodenné nosenie, do práce, do školy alebo pokojne aj na párty.

JEMNÉ FARBIČKY
Mne osobne sa jar spája s jemnými nude, prípadne ružovými, pastelovými farbičkami na nechtoch. A presne také sa na modelkách objavovali pomerne často. Drogérie nám ponúkajú čoraz väčšie množstvo nude alebo pastelových odtieňov lakov na nechty, takže smelo do nich. Jedným z nich je napríklad aj lak od Essence z limovanej edície Cinderella, ktorého porcelánový efekt si môžete pozrieť TU.

MATNÉ NECHTY
Trendy pre sezónu jar a leto 2015 uzatvárajú matné laky na nechty. Ak ste doteraz matné laky obchádzali, skúste im dať šancu a buďte IN. Veľmi zaujímavo pôsobí napríklad kombinácia matných a lesklých lakov na nechty. V tomto prípade odporúčam zadovážiť si matný nadlak, s pomocou ktorého môžete zo všetkých svojich klasických lakov vytvoriť matné.

Na záver pridávam ešte taký bonus v podobe dvoch ukážok nechtov, ktoré pôsobia zaujímavo, mne sa veľmi páčia a určite sa nechám inšpirovať, minimálne tými prvými (práve na nich môžete vidieť spomínanú kombináciu matných a lesklých lakov).

Ak ste sa dočítali až sem, tak vám v prvom rade gratulujem a tlieskam a v druhom rade ďakujem :) Ako som v úvode písala, toto bola moja premiéra, kedy som si trendy v oblasti kozmetiky, nechtov a vlasov pozrela a som v konečnom dôsledku aj rada. Dúfam, že som vás inšpirovala aspoň tak ako som inšpirovala seba a pokiaľ áno, určite mi dajte vedieť v komentároch, ani neviete ako ma to zahreje pri srdiečku :)
Prajem Vám krásny zvyšok dňa!
Zaujali Vás jarné a letné trendy? Zvyknete sa podľa nich riadiť? 
Čo je pre Vás trendom, ktorý bol a bude vždy IN? 

P.S.: Ak sa Vám u nás páči, podporte nás hlasom v súťaži Bloger roka TU
Ďakujeme ♥




12 komentárov:

  1. Ty matné nehty vypadají skvěle:) Moc se mi líbí i copánky, ale já jsem na ně nešika, zvládnu jen obyčejný cop;D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa tie matné veľmi páčia :) So zapletanými copíkmi som na tom podobne, ale snažím sa učiť a už zvládnem aj fishtail :)) Treba len prax :)

      Odstrániť
  2. Ja takove trendy vubec nesleduji, takze jsem si o tom rada pocetla :-) Moc se mi libi ten "no make-up" make-up a samozrejme potom i vyrazne rty, to bych nebyla ja :-) Co se tyce vlasu, tak tyhle neupravene ucesy jsou uplne super, jen skoda, ze na mych vlasech to tak dobre nikdy nevypada :-D A matne laky na nehty se mi taky moc libi, nemas tip na nejaky matny nadlak, ktery bych sehnala v drogerii? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že ťa takýto článok zaujal :) Súhlasím, na ten neupravený look treba mať naozaj pekné vlasy, lebo aj moje sú také, že keď ich neupravím, vyzerajú ako vtáčie hniezdo :D Viem, že viacero značiek má matné nadlaky, ale osobne nemám skúsenosť so žiadnym. Chystám sa kúpiť si TENTO od Essence, lebo je cenovo super a s Essence lakmi mám dobré skúsenosti (stále to opakujem tu blogu, už mi je to trápne :D). Takže dám časom určite vedieť či sa oplatí :)

      Odstrániť
  3. Mne sa veľmi páči pop of color z makeupu a tmavé pery - už sa teším keď vykukne slniečko a budem mať chuť líčiť sa jarne aj ja :) a z vlasov som rada za zapletané copíky, poslednú dobu som si ich veľmi oblúbila a nechty určite tie nude ako matné aj keď ja už sa vidím so sýto oranžovými alebo ružovými :D :)

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na tom veľmi podobne čo sa tmavých pier a zapletaných copíkov týka :) Pre mňa sa jar nesie v takých jemných farbách lakov na nechty, no leto, to som čisto verná neónom a ružovým farbám všetkých odtieňov :)

      Odstrániť
  4. Super spracovaný trendy článok, tieto sa mi od vás tak páčia, že sa vždy začítam a neviem sa odtrhnúť :) neupravené vlasy ma ako trend najviac dostali! v podstate som kedykoľvek trendy odteraz :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme krásne za pochvalu ♥♥♥ Veď ako píšem v článku - ak sa niekto bude čudovať našim neupraveným vlasom, stačí sa vyhovoriť na modelky :))

      Odstrániť
  5. skvelý článok, zhltla som ho na jeden šup:), ja momentálne "linkujem" s tekutou linkou od Guerlain:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, to ma veľmi teší :) Produkty od Guerlain sú na mojom wishliste a dúfam, že časom sa k nim dopracujem :)

      Odstrániť
  6. Tak to sa teším, že budem tento rok trendy snáď vo všetkých kategóriách, lebo hnedé tiene nosím najčastejšie, čierne som objavila nedávno a fialové som si na jar zamilovala. K tomu šťavnaté pery. Občas nahé líčenie. Strapaté vlasy sa pritrafia vždy, tak ich stačí len dať do chvosta alebo copa a je to. Nude nechty či matné laky tiež môžem :) Paráda!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super napísané, veľmi sa teším, že ti trendy takto sadli :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥