nedeľa 22. marca 2015

Fashion Trendy - JAR/LETO 2015


K napísaniu dnešného článku ma viedli dva dôležité dôvody. Prvým je, že sa uskutočnili už všetky známe Fashion weeky - v Londýne, Miláne, Paríži a New Yorku, ktoré nám priniesli pohľad do najhorúcejších módnych trendov pre jar a leto roku 2015. Druhým podstatným dôvodom je fakt, že konečne to vyzerá tak, že nás opúšťa zima a nezaškodí trochu inšpirácie na doplnenie jarného šatníka.
Preto som sa rozhodla, tak ako minulý rok v článku TU, že aj tento rok Vám ukážem môj zoznam 10 NAJ trendov, ktoré budú túto sezónu podľa svetových módnych návrhárov IN. Samozrejme ide len o ukážku tých najfrekventovanejších trendov z módnych mól, nie všetky sa uchytia a určite sa počas jarného a letného obdobia vykryštalizujú aj iné, ale ako inšpirácia môžu byť určite zaujímavé. Dosť však bolo rečí, poďme sa spolu pozrieť ako jednotlivé módne trendy vyzerajú. Verím, že aj Vás niektoré z nich zaujmú.

Kráľovná kvetov

Začneme najskôr typicky jarným a pre toto ročné obdobie výstižným trendom, ktorým sú kvetované vzory od výmyslu sveta. Tieto vládnu svetu módy už nejaký ten čas a inak to nebude ani nadchádzajúcu sezónu. Takže kvietkované veci ešte v žiadnom prípade nedávajte na charitu a určite ani nákup nových kúskov v tomto vzore nebude zbytočným.


Žltá, žltšia, najžltšia

Druhým hitom pre tohtoročnú jar/leto 2015 je farba a to konkrétne žltá. Žltá, citrónová, žiarivá, pastelová alebo tlmená. Skôr než túto farbu odsúdite, že nie je pre Vás, skúste sa zamyslieť a vyskúšať jej rôzne odtiene. Je pravdou, že žltá nesedí každému, ale ak trafíte tú správnu, určite neoľutujete. Tajomstvo spočíva vo vhodnom výbere odtieňa. Stačí doplnok, kabelka, jeden kúsok v tejto výraznej farbe a výsledok bude určite stáť za to!


Ukážte ramená!

Módni návrhári si pre túto sezónu prichystali trend odhalených ramien. Fashion Weeky ukázali, že odhalené ramená sú pre túto jar/leto jednoducho to pravé. Či už obe, alebo len jedno, tento trend odhaľuje a zvýrazňuje ženskú zvodnosť. Ja som si pre svoj článok vybrala odhalenie jedného ramena, pretože ma viac zaujal a výraznejšie „udrel“ do očí a verím, že aj pre Vás bude inšpiráciou.


Celá v bielom

Ďalšou vychytávkou, ktorá ma tento rok veľmi zaujala je oblečenie doslova „od hlavy po päty“ do bielej farby. Pripúšťam, že to môže byť pomerne nepraktické, ale výsledný efekt je naozaj zaujímavý. Ak si ešte predstavíte k tomuto „aufitu“ peknú, tmavú, opálenú pokožku môže to byť len dokonalé. Viacerí návrhári stavili na bielu klasiku, ktorá je síce jednoduchá, ale za to efektná.


Dvojité sukne

Tento módny trend ma zaskočil asi najviac. Sukňa/šaty a na nich ďalšia sukňa. Vrstvenie sa teda presunulo z vrchnej časti tela do spodnej a musím uznať, že si to viem predstaviť. Obrázky síce presne nevystihujú moju predstavu o dokonalom vrstvení, ale určite nejakú tú svoju variáciu vyskúšam. Čo poviete na to vy? Hot or not?


Maxi dĺžka

Čo sa týka dĺžky, ktorá je vždy a každý rok veľmi dôležitá, túto jar/leto vystrieda minuloročnú 7/8 dĺžku maxi dĺžka. Vo svete módy to znamená, že čím dlhšie tým lepšie. Šaty, sukne, nohavice, jarné kabátiky a plášte, všetko dlhé. Táto dĺžka sa k nám vracia po nie veľmi dlhom čase, takže verím, že znovu zahviezdi v plnej sile aj pre tento rok.


Strapce & pásiky

Ďalším staro-novým hitom jari/leta 2015pásiky a strapce. Tento rok sa návrhári viacerých módnych domov inšpirovali najmä módou 70-tych rokov, ku ktorej jednoznačne patria aj strapce. Môj výber síce nie je zameraný na 70-te roky, ktorými sa inšpirovali, ale vybrala som univerzálnejšiu kombináciu – strapce a pásiky. Pásiky tento rok vyhrávajú hlavne v rôznych asymetrických tvaroch, ale krokom vedľa nie sú ani klasické zvislé a vodorovné vzory.

Ako príklad som si vybrala jarnú kolekciu značky DKNY, pretože sa najviac približuje a vystihuje tieto dva módne trendy. A pravdu povediac zaujala ma viac ako módne móla, najmä neopakovateľnou Carou, ktorá je tvárou kolekcie a preto pripájam aj malú ukážku.

Gingham

Poznáte vzor/látku s názvom "gingham"? Určite áno, ale možno ste nevedeli jej presný názov. A práve gingham tento rok vystrieda populárne káro a „kohútiu stopu“. Musím sa priznať, že mne osobne pripomína starý obrus, prípadne utierky alebo periny z komunistických čias, ale fantázii sa medze nekladú a preto je zaujímavé sledovať presadenie tohto vzoru na módnych mólach.


Šatová košeľa/Košeľové šaty

Predposledným módnym trendom z kategórie inšpirácie pre jar/leto 2015 je zaujímavá transformácia košieľ na šaty. Košeľové šaty prevezmú úlohu košieľ, či už v elegantnom alebo ležérnom prevedení. Zvýrazňujú ženskosť najmä tým, že sú transformáciou šiat a zároveň symbolom športovej elegancie. Je len na Vás akú kombináciu doplnkov k nim zvolíte a stále budete vyzerať skvelo.


Kabelky & topánky

Ako poslednú inšpiráciu z tohtoročných módnych trendov som pre Vás vybrala doplnky. Určite sa zhodneme, že doplnky sú neoddeliteľnou súčasťou výsledného dojmu a celkového efektu a preto je veľmi dôležité zvoliť tie správne. Na koniec Vám teda prinášam tie NAJ z nich – kabelky a topánky.


Čo sa týka módnych trendov v oblasti kabeliek, tu prevládajú veľmi milé a zároveň praktické - okrúhle kabelky. Samozrejme na výslní sú stále aj clutch a listové kabelky, ktoré kopírujú módne trendy, a preto sú v IN v žltých prevedeniach, biele k bielemu „aufitu“, strapcovité alebo kvetinové.



Topánky sú IN hlavne tie pohodlné, takže tie z nás, ktoré neobľubujú vysoké podpätky si môžu túto jar/leto kľudne dopriať pohodlie. Do popredia sa opäť dostávajú takzvané „gladiátorky“, takže ak máte doma odložené ešte nejaké z minulých sezón, môžete byť spokojné. Lodičky aj baleríny sú trendy najmä v špicatom prevedení, avšak ako si môžete všimnúť, ani okrúhle topánočky ešte nie sú OUT.

Tak a tým sme teda uzavreli mojich TOP 10 módnych tipov/trendov. Dúfam, že aj Vás článok inšpiroval a našli ste si pre seba aspoň jeden trend, ktorý tento rok vyskúšate. Som zvedavá na Vaše reakcie a názory, prípadne iné trendy, ktoré zaujali Vás. Prajem krásny zvyšok víkendu! :)
Zaujal Vás niektorý trend pre jar/leto 2015? Riadite sa podľa týchto módnych trendov? Máte nejaký vlastný "vychytaný" módny trend pre túto sezónu?


Zdroje:
*www.glamour.com*www.annieandjade.com*www.omglifestyle.com*www.wardrobelooks.com*www.getonthetrend.com*www.fashiongonerogue.com*www.thefashionspot.com*www.trendseve.com*www.thefashionwatch.com*www.fashionisers.com*www.popsugar.com*www.vogue.com*www.fashiononrock.com*www.gossipcenter.com*www.harpersbazaar.com*www.elle.com*



4 komentáre:

  1. Milujem žltú farbu. Celú zimu som nosila žiarivo žltý kabát a občas na mňa ľudia čudne pozerali. Teším sa, že žltá bude konečne ,,legálna" :) A kvetyyy, všade samé kvetyy :)

    Pozývam Ťa do mojej GIVEAWAY, v ktorej si môžeš zasúťažiť o kabelku, krásny náhrdelník a laky na nechty :) Nika z Break the Rules

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že si si našla favoritov. :) Ja zatiaľ nemám nič v žltej, tak sa teším, keď na niečo natrafím. Určite do nej pôjdem! :) Ďakujeme za pozvanie, určite sa mrkneme :))

      Odstrániť
  2. Jarní trendy se mi moc líbí, navíc o nich také plánuji článek. Mimochodem máš/máte krásný blog, rozhodně jsem ho nenavštívila naposledy!! Byla bych moc ráda, kdybys i ty navštívila můj blog, případně se stala mojí čtenářkou (čtenářství vždy ráda oplácím)!! Měj se hezky..:)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme veľmi za pochvalu, veľmi si to ceníme a sme moc rady, že si nás navštívila a ešte k tomu nie naposledy :) Bola som omrknúť aj tvoj blog a vyzerá veľmi zaujímavý, takže určite ho posledujeme :) A teším sa na tvoju verziu článku o jarných trendoch :))

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥