pondelok 12. januára 2015

Mojich 10 NAJ produktov (by Katik)


Zostrojenie zoznamu mojich najobľúbenejších produktov mi trvalo pomerne dlho. Nebudem vám klamať, s týmto článkom sa hrám už nejaký ten piatok. Chcela som si byť istá, že vám predstavím produkty, ktoré sú pre mňa naozaj tie naj, aby som vás nejakých spôsobom nezavádzala. Takže po silnom uvážení vám s čistým svedomím predstavujem 10 mojich naj naj naj kozmetických produktov (reálne ich je 13, ale k tomu sa dostaneme). 
Produkty som očíslovala náhodne, nevyjadrujú poradie, že číslo 1 znamená, že je najlepší. Všetky produkty, ktoré som vybrala sú na rovnakej úrovni, mám ich rada rovnako, lebo nemôžme porovnávať hrušky s jablkami, chápeme sa :) Jednotlivé produkty som vám nechcela nejako extra opisovať a aj napriek tomu je to asi najdlhší článok, aký som napísala. Pokiaľ by ste chceli na niektorý z produktov recenziu, budem rada ak mi dáte vedieť v komentároch a ja sa budem snažiť vyhovieť :) 

DENNÝ KRÉM
1.) L'OréalTriple Active
Recenziu denného krému značky L'Oréal ste už na blogu mohli čítať (TU). Ak sa tak stalo, nemôže byť pre vás žiadnym prekvapením, že medzi naj produktami sa nachádza. Mne osobne veľmi vyhovuje, je to moje tretie balenie a nemám mu čo vytknúť. Ak teda hľadáte dobrý krém na suchú pleťL'Oréal Triple Active je ten správny výber. 

MAKE-UP
2.) Revlon - Colorstay 
Skvelý make-up Revlon - Colorstay v odtieni 240 Medium Beige som si priniesla z Ameriky (ako veľa produktov v tomto zozname) a nemôžem si ho vynachváliť. Veľkou výhodou je, že je primárne určený na normálnu/suchú pleť (Revlon však ponúka aj Colorstay radu pre zmiešanú/mastnú pleť), takže je vodovejší, skvele sa rozotiera a má pomerne dobrú výdrž. Jediné čo ľutujem je, že som si nezobrala rovno aj svetlejší odtieň. Keďže som v lete bola dosť opálená, tento odtieň mi už tak nesedí a potrebovala by som svetlejší. Ale skvelé je, že je stále použiteľný - vďaka svojej vodovejšej konzistencii sa dá krásne zapracovať do pleti a farebný rozdiel sa stratí.  

KOREKTOR
3.) NYX - HD Concealer Photogenic 
Maybelline - Instant Age Rewind Concealer
A máme tu kategóriu, v ktorej sa neviem ani za svet rozhodnúť pre jedného favorita. Obidva tieto korektory sú také skvelé, že vybrať ten lepší je jednoducho nemožné. Každý z korektorov je v niečom iný, preto sa dokopy krásne dopĺňajú. 
Korektor NYX - HD Concealer Photogenic je hutnejší so skvelými krycími schopnosťami. Využívam ho v dňoch keď moja pleť potrebuje viacej zakryť ako odkryť :) Úžasne zakryje aj tie najsilnejšie kruhy pod očami alebo nedokonalosti pleti. Síce mám suchú pleť, ale vždy ho prejdem ešte púdrom, pretože inak má tendenciu zliezať do vrások. Ale ako píšem, ak potrebujete silnejšie krytie, korektor od NYX je tou správnou voľbou.
Korektor Age Rewind od Maybelline je na rozdiel od NYXu trošku jemnejší. Nemá takú hutnú konzistenciu, tým pádom aj slabšie krytie. Ale je skvelý v tom, že sú dni, keď nepotrebujem až také krytie, keď chcem iba trošku prekryť oblasť pod očami, prípadne slabšie nedokonalosti. Mám pomerne svetlý odtieň, preto sa dá využiť aj na rozjasnenie. Niekedy obidva korektory používam súčasne pod oči - tým od NYXu tmavé kruhy prekryjem a týmto od Maybelline oblasť rozjasním. Sporná môže byť hubka, ktorou sa korektor nanáša. Je to skvelý pomocník, pretože nanesiete presne také množstvo ako potrebujete, no na druhej strane je otázne do akej miery je to hygienické, pretože keby ste tú hubku chceli umyť, prídete o veľa prípravku, ktorý je v nej "napustený". Tak či onak, obidva tieto korektory sú pre mňa TOP a som vďačná youtuberkám, ktoré ich tak ospevovali, že ma na ne namotali.


BRONZER
4.) NYC - Smooth Skin Bronzing Face Powder
Brozner značky NYC netreba nijako špeciálne predstavovať. Videla som ho na nejednom blogu či youtube kanáli, takmer každý ho chváli a ja nebudem výnimkou. Predtým som používala bronzer od Neutrogeny, s ktorým som bola spokojná až na výdrž. Z tváre zmizol takpovediac hneď. Preto som dala na blogerky, vyskúšala tento od NYC a neostala som sklamaná. Je naozaj skvelý, dobre sa s ním pracuje, vôbec nevadí, že je tmavý, pretože si sami zregulujete koľko ho na tvár potrebujete. A výdrž je skvelá, lepšia ako pri tom z Neutrogeny, ktorý stál takmer trojnásobne viac.


BRONZER/ROZJASŇOVAČ
5.) PHYSICIANS FORMULA - Sexy Boost Glow Bronzer
Musím povedať, že tento bronzer a rozjasňovač v jednom som si kúpila hlavne vďaka obalu a tvaru. Veľmi sa mi páči dizajn toho korzetu a takisto detail s lodičkou a mašličkou. Krabička je pevná, na magnet a je obojstranná. Z prednej strany je brozner a zo zadnej zrkadlo s malým štetcom. Neviem či ste mali možnosť vidieť stojany značky Physicians Formula, ale ja som mala chuť si kúpiť naozaj všetko. Ich obaly a prevedenia sú také krásne, že si dovolím povedať, že by mi bolo jedno aký je obsah. 
Na fotkách to síce moc nevidno, ale Sexy Glow Bronzer je krásne trblietavý, preto píšem, že sa dá využiť aj ako rozjasňovač, nielen bronzer. Pleť naozaj krásne rozjasní a skvelé je, že ešte aj úžasne vonia. Vôňu na sebe cítite aj niekoľko hodín po nanesení. 
Neviem síce, či je táto značka na Slovensku alebo v Česku dostupná, ale pokiaľ nie, tak myslím, že na Amazone alebo Ebay by sa dala zohnať, pokiaľ by mal niekto záujem.


OČNÉ TIENE/PALETKA
6.) The Balm - Nude'tude - Nude Eyeshadow Palette
Moja prvá vec od značky TheBalm, ktorou som úplne ohúrená. Môžem bez výčitiek svedomia povedať, že toto je vec, ktorú mám najradšej zo všetkého čo vlastním. Jednak je paletka Nude'tude tou naj paletkou akú som mala možnosť vyskúšať a jednak mi pripomína leto a dovolenku, pretože tam som si ju kúpila. V lete sme boli s partiou kamarátov na plavbe Miami-Karibik a na lodi bol duty-free obchod kde som túto krásku zbadala a neodtrhla sa odtiaľ až kým som si ju nekúpila.
Tiene sú úžasne pigmentovanéobal je veľmi krásny, ja jej naozaj nemám čo vytknúť aj keby som neviem ako chcela. Na fotkách aj môžete vidieť, ktoré tiene používam najviac, dá sa povedať denne už od leta a som rada, že sa veľmi pomaly míňajú. Keby som ju porovnala napríklad s paletkou od Elfu (ja viem, že je to úplne iná cenová kategória, ale len pre porovnanie), tak tie tiene boli také, že po pár dňoch alebo týždňoch používania som do nich spravila už dieru, jednoducho sa rozprášili a minuli za veľmi krátky čas. Ale aby som to uzavrela - na TheBalm Nude'tude  nedám dopustiť a odporúčam ju každému kto hľadá fakt kvalitnú a využiteľnú paletku.


RÚŽ
7.) NYX - Matte Lipstick (09 - Natural)
V kategórií rúžov takisto neváham ani chvíľku. Moja zbierka rúžov sa pomaly, ale isto rozrastá a som veľmi rada, že sa rozrástla aj o rúže značky NYX. Najväčším favoritom je určite matný rúž v odtieni Natural, ktorý má krásnu prirodzenú farbu a na perách vydrží pomerne dlho. Pery absolútne nevysušuje aj keď je matný. Naozaj nemám čo vytknúť, možno jedine to, že som bola hlúpa a nezobrala som si viac odtieňov.
Takisto chcem spomenúť maslové lesky a matné krémy na pery od NYXu, pretože sú to skvelé produkty. Butter Gloss je naozaj ako masielko na perách, krémový, jemný. Výdrž síce nie je svetová, ale to sa mu dá odpustiť. A Soft Matte Lip Cream je skvelá vecička, ktorá pery zmatní, ale nevysuší. Výdrž je super, povedala by som aj niekoľko hodinová a odtieň Prague je krásna fresh farbička vhodná na leto, jar aj zimu. 
Bez váhania teda môžem povedať, že značka NYX má najlepšie rúže za dostupné ceny. Ostáva nám dúfať, že možno časom sa dostane aj k nám v podobe nejakého kamenného obchodu. Dovtedy nám musia stačiť e-shopy.



ŠTETEC
8.) Real Techniques - Buffing Brush
Na nákupoch v Ulte (ak náhodou nepoznáte - je to americká sieť obchodov s kozmetikou - niečo ako Sephora) som nemohla odolať akcii, ktorú mali na sady štetcov značky Real Techniques. Dlho-predlho som túžila tieto štetce vyskúšať, preto keď som videla že ich majú 1 sada + 2. za polovicu, bolo rozhodnuté. Zobrala som si Core Collection a Starter Set. Takže dokopy 9 skvelých štetcov, s ktorými odvtedy pracujem denne. Spomedzi všetkých som však vybrala práve Buffing Brush, ktorý som si veľmi obľúbila. Využívam ho na zapracovanie make-upu do pleti a mám pocit, že tým pádom kúsok predĺžim jeho výdrž. Už mám zálusk aj na Expert Face Brush, dúfam, že čím skôr pribudne do zbierky. Po vyskúšaní RT štetcov teda úplne chápem ten "celosvetový ošiaľ", je odôvodnený :)


LAKY NA NECHTY
9.) Essence - Colour & Go
Dostávame sa k lakom na nechty. Vyskúšala som množstvo lakov a laky od Essence som vybrala ako tie najlepšie hlavne kvôli pomeru kvalita-cema. Ako ste mohli čítať v článku o kráľovsky modrom alebo sladkoružovom laku, som nimi fakt nadšená, pretože za cenu necelé dve eurá máte k dispozícií lak s krásnymi sýtymi farbami a skvelou výdržou. Síce som si z USA priniesla slušnú zbierku lakov, na Colour&Go od Essence nedám dopustiť a pravidelne si dopĺňam nové a nové odtiene. 
Jarné nechtíky                                                                   Kráľovská modrá

VLASOVÝ OLEJ
10.) Balea Professional - Oil Repair
Mojich 10 najlepších produktov uzatvára starostlivosť o vlasy v podobe oleja značky Balea. Nie je to môj prvý vlasový olej, ale musím povedať, že je to takisto favorit v kategórií pomeru kvality a ceny. Cenovo veľmi dostupný (cca 3 eurá) a kvalitou sa môže rovnať všetkým ostatným vlasovým olejom vo vyššej cenovej kategórií. Moje vlasy sú približne od polovice dĺžky po končeky veľmi suché, preto olej nanášam hneď po umytí do mokrých vlasov a ešte potom po úprave (fénovaní alebo žehlení) do suchých vlasov. Výsledok je naozaj badateľný. A samozrejme nesmiem zabudnúť na vôňu - olej krásne vonia a cítite ho vo vlasoch aj na druhý možno aj tretí deň od nanesenia. 

Neuveriteľné, ale dostali sme sa na koniec. Som rada, že som vám ukázala produkty, ktoré sú pre mňa tie naj. Takmer všetky som si kupovala na základe pozitívnych recenzií, preto dúfam, že som aj ja niekomu pomohla ak v niektorej kategórií ešte váhal čo si vybrať. 
Pokiaľ by ste chceli recenziu na niektorý produkt, prípadne máte nejaké otázky alebo sa chcete podeliť o svoje dojmy, budem veľmi rada ak mi napíšte v komentároch. Už teraz sa teším na Vaše reakcie. 

Prajem Vám pekný štart do nového týždňa.
Aká je Vaša desiatka tých naj? Máte skúsenosti s niektorými z uvedených produktov? Ak áno, aké?



16 komentárov:

  1. Super článok, páči sa mi. :) Možno si ešte mohla pridať aj ceny produktov, ale to je už len detail. :D Chcela som sa ťa však spýtať, či sa dá make up od Revlonu kúpiť aj niekde na slovensku? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár :) Čo sa týka cien produktov, aj som nad tým rozmýšľala, ale ak ti mám pravdu povedať, nie všetky si pamätám :)) A pri tých čo som si priniesla zo zahraničia by to bolo aj tak nepodstatné.
      Pozrela som ten make-up od Revlonu a dá sa objednať z netu - TU alebo TU si môžeš povyberať podľa ceny :) Či ho však majú aj niekde v obchodoch, to ti neviem veru povedať, ale ak by som zistila, určite dám vedieť :)

      Odstrániť
  2. Skvelé vecičky, len škoda, že sa k väčšine u nás nedostanem :)
    http://bynicka.blogspot.sk/2015/01/the-best-of-2014najlepsie-z-roku-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a takmer všetky sa dajú zohnať aspoň z netu a dúfam, že časom to príde aj k nám do obchodov :)

      Odstrániť
  3. Vybrala si úplne skvele! :) Okrem toho olejíčka poznám všetko a sú to výborné produkty. Revlon, NYX, TheBalm a aj laky od Essence! Čo dodať. :)

    www.danielakurkystyle.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten bronzer je fakt tak tmavy, alebo to len tak vyzera na fotke?

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je taký tmavý ako na fotke, ale veľmi dobre sa s ním pracuje - môžeš ho vrstviť podľa potreby. Ja som momentálne dosť svetlá, opálenie mi už zmizlo úplne a sedí mi - nanášam len tenkú vrstvu a som spokojná s výsledkom :)

      Odstrániť
  5. Ďakujem ti veľmi pekne za túto nálož skvelých tipov. Hneď si píšem na zoznam korektor od NYX. Nejaký tekutý avšak hutnejší by som rada vyskúšala.
    Inak máš krásne nechtíky a páčia sa mi nielen laky, ktoré si vybrala, ale aj obidve manikúry.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že ťa korektor nesklame, ak si ho kúpiš a vyskúšaš, určite mi daj vedieť ako si s ním spokojná :) A ďakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
  6. Váš blog by si zaslúžil viac čitateľov..krásne články aj úprava..všetko sa mi páči :))
    mimochodom NYX HD concealer si nemôžem vynachváliť ani ja :)

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak s Balea olejíčkom uplne suhlasim. Je aj moj naj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Katík, prosím ťa, kde si zohnala ten korektor Age Rewind od Maybelline? :) chcem ho skúsiť a v drogérke som ho nevidela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Niki, bohužiaľ ho naše drogérky neponúkajú, ja som si ho priniesla z USA. Jediná možnosť je prehľadať e-shopy alebo ebay :-/

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥