Ahojte baby! Tak dnes to bude trošku netradičný mini článok – tip na
recept. Ani som to nepripravovala, ale kedže som dnes mala neskutočnú chuť na
pizzu (no v nedeľu na obed) a žalúdku nerozkážete, tak som sa
rozhodla, že si ju spravím sama! Bola som už "premúkovaná" a zároveň
som nechcela nič ťažké, tak som trochu pogooglila, inšpirovala a rozhodla sa urobiť túto FIT
PIZZU. Popri príprave som si povedala, že si to rovno aj
zdokumentujem a ako-tak som to svoje kúzlenie aj pofotila (čo som
v konečnom dôsledku rada, lebo sa môžem s vami podeliť aj
vizualizáciou). Keď som teda tú pizzovú dobrotu dopučila, rozhodla som sa, že
sa s vami musím jednoznačne podeliť.
Poďme teda najskôr na to, čo potrebujeme:
Cesto:
- ¾ stredného karfiolu (surový, mrazený, aký len máte po ruke)
- 2 celé vajcia
- tvrdý syr – odhadom asi 10 dkg
- pizza korenie
- oregano
- soľ/vegeta
Obloha:
- kečup
- 1 tuniakový šalát Mexico (prípadne Texas/obyčajný)
- 3-4 cherry paradajky
- kukurica (mrazená/konzerva)
- tvrdý syr podľa chuti
- oregano, soľ, bazalka, cesnak (znova podľa chuti)
(nepodarilo sa mi odfotiť všetky suroviny, lebo ako som písala, neplánovala som urobiť článok, tak sa ospravedlňujem) |
Samotný recept je celkom jednoduchý. Karfiol som uvarila
v osolenej vode do mäkka, scedila, pridala k nemu 2 vajíčka,
nastrúhaný syr na jemno a pridala koreniny. Všetko som dobre popučila (s
tou vecou na pučenie zemiakov – ja to volám „pučička“, ale pravdepodobne sa to
bežne nepoužíva :D ) a šupla na plech s papierom na pečenie. Treba to
dať pekne lyžicou do požadovaného tvaru (nie moc tenké, ale ani moc hrubé)
a nebojte sa, že je to také nesúmerné a tečie z toho vajíčko,
pečením sa to dá dokopy. :)
Toto „cesto“ som teda šupla do rúry vyhriatej na 180 C,
približne na 15 minút. Keď sa pekne scelilo, vytiahla som ho a natrela
kečupom, ktorý som dochutila cesnakom, oreganom, troškou vegety
a bazalkou. Na to som dala celú konzervu tuniakového šalátu Mexico,
z ktorého som ešte predtým vyliala šťavu (ten olej, či omáčka, či čo to
je). Ďalej som poukladala cherry paradajky, kukuricu a zasypala syrom
nastrúhaným na hrubo. Kto má rád viac korenené môže pridať ešte koreniny aj na
vrch, prípadne cibuľku alebo hocičo čo má práve na chuti. :)
Takúto obloženú pizzu som vrátila do rúry ešte
približne na 20 minút. Treba to však obzerať, aby sa vám náhodou nespálila, ak
máte inú rúru a inak hreje.
No a dostali sme sa do finále kde pizza vyzerala asi
takto lákavo. Zbiehali sa mi popri fotení slinky z tej úžasnej vône. :P
Ďakujem za pozornosť vážené dámy, dúfam, že som vás inšpirovala a dajte mi vedieť, či máme pripravovať aj viac takýchto mini receptíkov. :) Pekný zvyšok nedele a znesiteľný týždeň prajem! :)
wow, tak to je opravdu super fit pizza! určitě ji vyzkouším, jen nevím, co je karfiol? květák hádám?
OdpovedaťOdstrániťBEAUTYPUSINKA
jee, ďakujem :) áno, je to květák :D vidíš ani ma nenapadlo, že máme aj takéto jazykové odlišnosti :)
OdstrániťVypadá nádherně, i když já se přiznám, že co se týče pizz, tak většinou dám přednost těm nezdravým :D :))
OdpovedaťOdstrániťVyzerá aj chutí parádne :) No nemôžem povedať, že by chutila ako klasická pizza, čiže je to taká nová/zvláštna chuť :)
Odstrániťkorpus z karfiolu je pre mňa novinka:), keď som videla obrázok hotovej najprv som si myslela, že je to klasická:)))
OdpovedaťOdstrániťAj ja som sa najskôr čudovala a bála, že či to bude ok, či to bude spolu držať a či sa to upečie, ale musím povedať, že ten korpus je fajný a šťavnatý. Naozaj je to niečo iné ako klasická pizza, ale strašne mi to chutilo :) Ak skúsiš, tak daj vedieť, či si bola spokojná :) A ďakujem za komentár :*
OdstrániťTa vypadá úžasně! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem veľmi aj za komentár, aj za pochvalu :) Môžem len odporučiť! :)
OdstrániťBielu múku som v poslednej dobe obmedzila na absolútne minimum, no pizzu napriek tomu milujem, takže ďakujem za táto zdravšiu možnosť - určite si to zapamätám :)
OdpovedaťOdstrániťbeelievin.blogspot.com
Som rada, že som inšpirovala :) Ďakujem veľmi za komentár a určite ešte niečo "bezmúčne" hodím do článku :)
OdstrániťDěláš mi strašné chutě, já chci pizzu:D
OdpovedaťOdstrániť:D no tak rýchlo zbehnúť do obchodu a upiecť alebo do pizzerky :))
OdstrániťTak toto vyzerá naozaj zaujímavo. Človek by ani nepovedal na prvý pohľad, že v ceste je karfiol.
OdpovedaťOdstrániťNo ešte, že niekoho napadlo niečo také vyskúšať :) je to skvelá vec, to sa musí uznať :P
Odstrániť