nedeľa 25. januára 2015

Fit pizza ´ala´ Mexico


Ahojte baby! Tak dnes to bude trošku netradičný mini článoktip na recept. Ani som to nepripravovala, ale kedže som dnes mala neskutočnú chuť na pizzu (no v nedeľu na obed) a žalúdku nerozkážete, tak som sa rozhodla, že si ju spravím sama! Bola som už  "premúkovaná" a zároveň som nechcela nič ťažké, tak som trochu pogooglila, inšpirovala a rozhodla sa urobiť túto FIT PIZZUPopri príprave som si povedala, že si to rovno aj zdokumentujem a ako-tak som to svoje kúzlenie aj pofotila (čo som v konečnom dôsledku rada, lebo sa môžem s vami podeliť aj vizualizáciou). Keď som teda tú pizzovú dobrotu dopučila, rozhodla som sa, že sa s vami musím jednoznačne podeliť.

Poďme teda najskôr na to, čo potrebujeme:

Cesto:
- ¾ stredného karfiolu (surový, mrazený, aký len máte po ruke)
- 2 celé vajcia
- tvrdý syr – odhadom asi 10 dkg
- pizza korenie
- oregano
- soľ/vegeta

Obloha:
- kečup
- 1 tuniakový šalát Mexico (prípadne Texas/obyčajný)
- 3-4 cherry paradajky
- kukurica (mrazená/konzerva)
- tvrdý syr podľa chuti
- oregano, soľ, bazalka, cesnak (znova podľa chuti)

(nepodarilo sa mi odfotiť všetky suroviny, lebo ako som písala, neplánovala som urobiť článok, tak sa ospravedlňujem)
Samotný recept je celkom jednoduchý. Karfiol som uvarila v osolenej vode do mäkka, scedila, pridala k nemu 2 vajíčka, nastrúhaný syr na jemno a pridala koreniny. Všetko som dobre popučila (s tou vecou na pučenie zemiakov – ja to volám „pučička“, ale pravdepodobne sa to bežne nepoužíva :D ) a šupla na plech s papierom na pečenie. Treba to dať pekne lyžicou do požadovaného tvaru (nie moc tenké, ale ani moc hrubé) a nebojte sa, že je to také nesúmerné a tečie z toho vajíčko, pečením sa to dá dokopy. :)


Toto „cesto“ som teda šupla do rúry vyhriatej na 180 C, približne na 15 minút. Keď sa pekne scelilo, vytiahla som ho a natrela kečupom, ktorý som dochutila cesnakom, oreganom, troškou vegety a bazalkou. Na to som dala celú konzervu tuniakového šalátu Mexico, z ktorého som ešte predtým vyliala šťavu (ten olej, či omáčka, či čo to je). Ďalej som poukladala cherry paradajky, kukuricu a zasypala syrom nastrúhaným na hrubo. Kto má rád viac korenené môže pridať ešte koreniny aj na vrch, prípadne cibuľku alebo hocičo čo má práve na chuti. :)


Takúto obloženú pizzu som vrátila do rúry ešte približne na 20 minút. Treba to však obzerať, aby sa vám náhodou nespálila, ak máte inú rúru a inak hreje.
No a dostali sme sa do finále kde pizza vyzerala asi takto lákavo. Zbiehali sa mi popri fotení slinky z tej úžasnej vône. :P


Ďakujem za pozornosť vážené dámy, dúfam, že som vás inšpirovala a dajte mi vedieť, či máme pripravovať aj viac takýchto mini receptíkov. :) Pekný zvyšok nedele a znesiteľný týždeň prajem! :)


14 komentárov:

  1. wow, tak to je opravdu super fit pizza! určitě ji vyzkouším, jen nevím, co je karfiol? květák hádám?
    BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jee, ďakujem :) áno, je to květák :D vidíš ani ma nenapadlo, že máme aj takéto jazykové odlišnosti :)

      Odstrániť
  2. Vypadá nádherně, i když já se přiznám, že co se týče pizz, tak většinou dám přednost těm nezdravým :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyzerá aj chutí parádne :) No nemôžem povedať, že by chutila ako klasická pizza, čiže je to taká nová/zvláštna chuť :)

      Odstrániť
  3. korpus z karfiolu je pre mňa novinka:), keď som videla obrázok hotovej najprv som si myslela, že je to klasická:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa najskôr čudovala a bála, že či to bude ok, či to bude spolu držať a či sa to upečie, ale musím povedať, že ten korpus je fajný a šťavnatý. Naozaj je to niečo iné ako klasická pizza, ale strašne mi to chutilo :) Ak skúsiš, tak daj vedieť, či si bola spokojná :) A ďakujem za komentár :*

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Ďakujem veľmi aj za komentár, aj za pochvalu :) Môžem len odporučiť! :)

      Odstrániť
  5. Bielu múku som v poslednej dobe obmedzila na absolútne minimum, no pizzu napriek tomu milujem, takže ďakujem za táto zdravšiu možnosť - určite si to zapamätám :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som inšpirovala :) Ďakujem veľmi za komentár a určite ešte niečo "bezmúčne" hodím do článku :)

      Odstrániť
  6. Děláš mi strašné chutě, já chci pizzu:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D no tak rýchlo zbehnúť do obchodu a upiecť alebo do pizzerky :))

      Odstrániť
  7. Tak toto vyzerá naozaj zaujímavo. Človek by ani nepovedal na prvý pohľad, že v ceste je karfiol.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ešte, že niekoho napadlo niečo také vyskúšať :) je to skvelá vec, to sa musí uznať :P

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥