štvrtok 27. februára 2014

SOS pre suchú pleť - krémy Dermacol vs. L'Oréal

Čaute baby,
dnes vám prinášam sľúbené pokračovanie minisérie „SOS pre suchú pleť“.  
Ako všetky iste dobre viete, suchá pleť si vyžaduje pravidelnú hydratáciu. Okrem nejakých „doplňujúcich“ prípravkov, ako sú olejčeky, mliečka, moisturizery a podobné by malo byť samozrejmosťou používanie denného (najlepšie aj nočného) krému. A presne o denných krémoch určených na suchú pleť bude dnešný článok - porovnanie dvoch krémov – od značiek Dermacol a L'Oréal. A ktorý z nich tento „battle“ vyhral? Čítajte ďalej :)

V prvom článku (TU) ste sa mohli dočítať o tom, čo okrem starostlivosti robiť, aby ste sa vyhli ešte väčšiemu vysušovaniu pleti. Okrem spomínaných pravidiel je teda dôležité používať produkty, ktoré pleti chýbajúcu hydratáciu doplnia. A presne o takých bude dnes reč.
Ešte by som dodala, že moja pleť je extrémne suchá, ale záleží aj od počasia aj od jej nálady – miestami sa správa ako zmiešaná s mastnejšími časťami (vôbec nie v T-zóne, lebo čelo som mastné asi ešte nikdy nemala). To len taká vsuvka, aby ste si vedeli svoju pleť porovnať s mojou :)

A teraz konkrétne k produktom. Prinášam vám porovnanie dvoch denných krémov, s ktorými mám skúsenosti. Obidva som používala dlhodobo a sú v podobnej cenovej kategórií, tak sú vhodnými adeptmi na porovnanie :) 
Presne preto, že ich mám už dlhšie tak vyzerajú aj tie obaly :D Vidno, že majú niečo "odžité" :)) Ale stále lepšie ako tam "capnúť" fotku z netu, či? :D
Poďme už radšej na to:

DERMACOL - PRINCESS CREAM

Produkt
Dermacol – Princess Cream je výživný hypoalergénny krém bojujúci proti  vysušovaniu pleti.
Krém je určený pre suchú pleť (of course), ktorá má tendenciu sa sťahovať. Obsahuje výťažky z morských rias a panthenol, má upokojujúce účinky a prispieva k regenerácii kožných buniek. Zabraňuje nepríjemnému pocitu pnutia. (Zdroj) 

Cena
Okolo 4 – 5 €, záleží od drogérie/e-shopu.

Moje hodnotenie
Krém od Dermacolu bol mojim prvým krémom, ktorý mi pomáhal zabrániť vysušovaniu pleti. Predtým som používala len klasické krémy, aké som doma našla, až som si uvedomila, že potrebujem niečo účinnejšie. Mala som ho veeeľmi dávno, potom som ho vymenila za iný a po nejakom čase sa k nemu znova vrátila.
Medzi jeho VÝHODY patrí, že naozaj pomáha pleti získať hydratáciu. Je mastnejšej, až takej vodovej konzistencie a má „nevtieravú“ vôňu (trvá však trochu dlhšie, kým sa vstrebe – pred nanesením make-upu treba trošku počkať). Cenovo je tiež prijateľný, lebo krém vám vydrží dosť dlho, práve preto, že je mastnejší – na jedno použitie stačí menšie množstvo. Keď máte obdobie, kedy sa vám pleť nadmerne vysušuje, tak je vhodným spoločníkom :)
A teraz k NEVÝHODÁM. Výhoda mastnejšie konzistencie sa však časom mení na nevýhodu. Po dlhšom používaní som si všimla, že sa mi začalo tvoriť viac čiernych bodiek a takisto vyrážok. Tam, kde zo začiatku pomáhal – hydratácií pleti - po čase to „preženie“, pleť postupne zmení na príliš mastnú a náchylnú k tvorbe akné a čiernych bodiek. Na leto je podľa môjho názoru úplne nevhodný – príliš mastný a príliš „ťažký“.

Zhrnula by som to tak, že Princess Cream je super, ale len na chvíľu. Po čase ho treba vymeniť za iný, menej mastnejší krém, aby bola pleť OK, nie príliš suchá a nie príliš mastná. Ja ho používam najmä v zime, vtedy je skvelý, len sa treba po ňom prepudrovať, inak sa make-up môže roztekať. Ale myslím si, že jeden takýto moc mastný krém by mala mať každá baba, ktorá má problémy so suchou pleťou. Ani nie na pravidelné používanie, ale pre prípad, že máte „bad skin day“ - v tomto prípade „too dry skin day" :). 

Preto v mojom hodnotení dostáva 4/5.

L'ORÉAL – TRIPLE ACTIVE NUTRITION

Produkt

Denný krém Triple Active Nutrition od značky L'Oréal je primárne určený pre suchú a citlivú pleť. Napomáha pleť hydratovať počas 24h, obnovuje prirodzenú ochrannú bariéru pleti a pleť vyživuje vďaka omega 3 a 6 mastným kyselinám.
Pravidelným používaním sľubuje zbavenie sa pocitu vysušenia a pnutia, výživu a ochranu pleti. (Zdroj

Cena
Podobne ako Dermacol, 4 – 6 € (takisto záleží od drogérie/e-shopu)

Moje hodnotenie
Veľa negatív vám teda nepoviem. L'Oréal krém je vážne skvelý, hydratuje tak ako má, vonia tak ako má, spĺňa, čo sľubuje. Páči sa mi, že pleti dodá potrebnú hydratáciu viac-menej na celý deň a pritom nie je taký vodový/mastný ako krém od Dermacolu. Naozaj zbaví pocitu pnutia a aj suché miesta sa úplne zminimalizovali. Pleť je jemnejšia na dotyk (aspoň mám taký pocit).
PLUS odomňa má aj za obal – napríklad Princess Cream sa mi dizajn vôbec nepáči. Je to nepodstatný detail, ale ja sa vždy pozerám aj na „výzor“ :)
Krém som používala pravidelne, niekoľko balení po sebe, cca takmer rok a nenašla som žiadne MÍNUSY. Jediný dôvod prečo ho momentálne už nepoužívam je, že som taká, že vždy chcem skúšať nové veci. Hľadám a skúšam teda rôzne krémy, aby som si rozšírila obzory a našla ten úplne dokonalý (aj keď si myslím, že ak by som ho aj našla, aj tak pri ňom nevydržím :D).

Takže podľa mňa nie je o čom. Krém je super, mínusy som nenašla, 5/5 :)

Na záver pridávam ešte fotku swatchov, aj keď si myslím, že pri denných krémoch je to také zbytočné. Ale tak nech je to kompletka :) Aspoň tam môžte vidieť spomínanú tekutejšiu konzistenciu Dermacolu.
(A prepáčte, strašne sa mi triasla ruka a nevedela som spraviť ani jednu dostatočne ostrú fotku :D)

Zhrnutie je teda jasné – „battle“ vyhral L'Oréal - Triple Active Nutrition! :) 
Ale OK, ani Dermacol nie je na zahodenie :) 
Krásny deň želám!
A aký je Váš favorit? Obľúbený krém? Máte skúsenosti z niektorým z týchto dvoch? Ak áno, aké? 
Teším sa na Vaše názory a pripomienky :)

Facebook Instagram | Bloglovin | Ask.fm |


9 komentárov:

  1. ja použivam od nivei na suchu a citlivu pleť aqua efect na zimu ako stvoreny mala som problemy so šupinkami cez zimu a je to už fajin:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ten krém od L'Oréal by sa mi určite hodil :) Musí skúsiť lebo s mojou suchou pleťou je to fakt hrozné :/

    werushberry.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkná recenze :-), se zmíněnými výrobky sice zkušenost zatím nemám, ale ráda bych to časem napravila :-).
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super recenzia :D Ja som nikdy nemalá problém zo suchou pleťou no posledný mesiac je suchá a lúpe sa. Nevedela som čo robiť, tak som si kúpila zlupovaciu masku na tvár. No dáva sa iba raz za dva týždne a po prvom som si nevšimla žiadnu zmenu a nechcela som čakať tak som si kúpila nočný krém od Balea pre veľmi suchú pleť. A čo sa stalo dala som si ju akurát včera prvý krát a ako som dnes ráno vstala tvár som mala nádhernú. Nechápem, že hneď po prvom použití no som šťastná. Len teraz neviem či si ju mám dať zasa alebo iba raz.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) To, že máš suchú pleť len teraz môže byť spôsobené aj počasím - zimou, mrazmi, vetrom atď, možno sa na jar alebo v lete zas trošku "oživí" :) S tou maskou ti veru neviem poradiť, ale ak odporúčajú raz za 2 týždne, tak by som sa asi radšej držala odporúčania, aby si si náhodou neprivodila nejakú neplechu na pleti :) Na ten Balea krémik sa určite pozriem, od tejto značky som ešte denné a nočné krémy neskúšala.

      Odstrániť
  5. Chcel by som poďakovať spoločnosti Lapo Micro Finance za poskytnutie pôžičky. Niekoľkokrát som bol oklamaný, keď som sa pokúšal získať pôžičku, kým som nenatrafil na spoločnosť Lapo Micro Finance, ktorá mi poskytla pôžičku v hodnote 23 000 dolárov na starostlivosť o moje choré dieťa. Ak dnes potrebujete skutočného veriteľa, kontaktujte Lapo a nenechajte sa zmiasť. Kontaktný e -mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥