sobota 25. apríla 2015

BIO bambucké maslo | Argánové mydlo (recenzia)


Na dnes sme si pre Vás pripravili trošku netradičnú dvojitú recenziu. Netradičnú, pretože budeme recenzovať dva rozdielne produkty v jednom článku – nie ako obvykle – obe jeden produkt. Ide o výsledok našej najnovšej spolupráce so stránkou, ktorej meno ste už pravdepodobne v blogerských vodách zachytili – www.franca.sk. Ak náhodou nie, tak ide o slovenskú stránku – e-shop, ktorý ponúka široký sortiment francúzskej kozmetiky a parfémov priamo z oblasti Côté d'Azur a Provance

Na stránke nájdete naozaj množstvo kvalitných produktov, najmä takých, ktoré sa zameriavajú na starostlivosť o pleť. Z ponuky sme si teda obe vybrali produkt, ktorý nás zaujal najviac a to BIO bambucké maslo. Bohužiaľ, nedorozumením v komunikácií nám bolo zaslané masielko len jedno. Zároveň sme však na testovanie dostali aj argánové & monoi mydlo, preto sme si ich rozdelili a každá zrecenzovala jeden produkt.

BAMBUCKÉ MASLO BIO
La Maison du Savon de Marseille


*Náučné okienko: 
Bambucké maslo sa používa najmä v Afrike a ďalších krajinách po celé roky na zlepšenie nielen pokožky, ale aj vlasov. Na pleť pôsobí ako "supervýživa", pretože je bohaté na vitamíny A, E a F. Pokožke zabezpečuje ochranu proti UV žiareniu a dodáva jej esenciálne mastné kyseliny a živiny potrebné pre tvorbu kolagénu. Vo svete kozmetiky je jedným z najvšestrannejších prírodných surovín:
1.) Je vhodné na suchú a citlivú pokožku a zároveň zvláčni aj najtvrdšiu pokožku na chodidlách, kolenách alebo lakťoch. 
2.) Výborne pôsobí na pleť spálenú slnkom, hydratuje a pomáha hojiť malé poranenia, popáleniny alebo uštipnutia hmyzom. 
3.) Je tiež ideálnym prostriedkom na suché, poštiepené a zničené vlasy, pretože ich dokáže ochrániť pred slnečným žiarením alebo nadmerným teplom z fénov, kuliem, či žehličiek. 
4.) Vďaka obsiahnutým vitamínom má na pokožku liečivé účinky, najmä pri svrbení, akné, psoriáze a mnohých ďalších poruchách pokožky, pretože neupcháva póry a má antibakteriálne a protizápalové účinky, ktoré bránia rozvoju zápalu.
5.) Spomaľuje tvorbu vrások a dodáva pleti elasticitu a pružnosť.
6.) Pri pravidelnom používaní, dokáže zosvetliť jazvy.
7.) Môže zabrániť vzniku strií a pri už vzniknutých zmierňuje farebné rozdiely.


Objem: 150 ml
Cena: 12 €
Dostupnosť: TU


Hodnotenie:
Bambucké maslo Bio a jeho účinky na pleť sú naozaj viditeľné už po prvom použití. Pri nanášaní je dobré ho najskôr zahriať v dlaniach, keďže má tuhú konzistenciu, pričom sa mierne rozpustí a potom sa už na pokožku pohodlne a rovnomerne nanáša. Veľké plus masla je, že hneď po použití sa do kože pekne vpije a nezanechá ju mastnú. Musím povedať, že jeho účinkami som nadšená, pretože pleť bola ihneď po nanesení o poznanie krajšia, rozjasnenejšia a hebkejšia. Na rozdiel od olejov nie je potrebné čakať, kým sa do pokožky vpije a preto nie je pleť mastná, ale hydratovaná a jemná. Ak by som mu mala niečo vytknúť, tak by to bola jeho výrazná vôňa, ktorá mi trošku prekážala. Podľa popisu ide o sladko-čerstvú vôňu kvetu Tiaré, no je skôr ťažká a prenikavá a cítiť ju naozaj veľmi dlho po nanesení. Pre niekoho, komu je táto vôňa príjemná, to môže byť výhodou, no u mňa má za ňu skôr mínus.


Zhrnutím by som povedala, že ak hľadáte produkt pre suchú pleť, ktorá potrebuje hydratáciu a zvláčnenie, bambucké maslo je správny výber. Moje hodnotenie je preto po pár použitiach veľmi kladné a bambucké maslo môžem za seba len odporučiť. Za jeho pozitívne účinky na pleť, všestranné využitie a na druhej strane príliš výraznú parfumáciu mu dávam 4 a pol hviezdičky.

ARGÁNOVÉ & MONOI MYDLO
Chemins du Soin

"Vyrobené na báze slnečnicového a argánového oleja, obohatené parfémom Monoi z kvetov Tiare. Prítomné oleje regenerujú pokožku vďaka ich mastným omega 3 a 6 kyselinám, v kombinácii s vitamínmi A a E. Zmes týchto rastlinných olejov pôsobí na pokožku hydratačne, poskytuje jej dokonalú výživu, ukľudňuje zápaly, hojí rany a odďaľuje starnutie. Blahodarné pôsobí proti kožným problémom, dermatitíde, ekzémom, akné a lupienke. Mydlo sa odporúča na všetky typy pokožky. Vôňa Monoi z kvetov Tiare, pochádzajúcich z Tahiti, stimuluje zmysly a upokojuje myseľ. Dodá pocit sviežosti a čistoty hodvábnej pokožky." Zdroj


Obsah: 100 g
Cena: 3,70 €
Dostupnosť: TU


Hodnotenie: 
V prvom rade musím povedať, že nepatrím k priaznivcom/používateľom tuhých mydiel. Keď už mydlo, tak tekuté a na ruky. Toto nečakané testovanie som však zobrala ako možnosť vyjsť z komfortnej zóny a vyskúšať namiesto sprchových gélov práve tuhé mydlo. Stalo sa však to, čoho som sa pri použití mydla obávala - po umytí z pokožky som mala pocit vysušenia. Mydielko mi síce pokožku nevysušilo naozaj, bol to len pocit, ktorý ja pri mojej suchej koži naozaj nepotrebujem. Na druhej strane však musím povedať, že krásne vonia a pri umývaní sa po pokožke len tak šmýka. Vôňa mi príde taká smotanovo-karamelovo-kvetinová
Ak mám byť úplne úprimná, do budúcnosti ostávam pri zaužívaných zvykoch - sprchových géloch a tekutých mydlách. Verím však, že mu doma nájdeme využitie a že pomôže, ak by sa u nás "nedajbože" (klop,klop) objavil nejaký ekzém, prípadne iný kožný problém. V konečnom hodnotení mu dávam 3 hviezdičky - ani neohúrilo, ani nesklamalo.



Ak vás láka francúzska kozmetika, určite si stránku franca.sk pozrite. 
Veríme, že každá si tam nájde produkt, ktorý zaujme. 
Prajeme Vám krásny zvyšok dňa.
Láka Vás francúzska kozmetika? Máte skúsenosti s bambuckým maslom? 
Používate tuhé mydlá?


*Ďakujeme e-shopu franca.sk za poskytnutie produktov na zrecenzovanie.


8 komentárov:

  1. práve som pozerala na ten eshop a práve toto bambucké maslo ma zaujalo najviac :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj nám hneď ako prvé udrelo do očí a preto sme si ho nakoniec aj vybrali. Ešte sme síce iné bambucké maslo neskúšali, ale toto pôsobí kvalitne a aj na pokožku má veľmi dobrý vplyv, takže spokojnosť. :)

      Odstrániť
  2. To bambucké máslo mě zaujalo, se suchou pletí bojuji stále :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na suchú pleť je veľmi dobré, určite vyskúšaj. Je to niečo podobné ako kokosový olej, ale na pleti lepšie drží, celkove pôsobí príjemnejšie a nemastí všetko okolo, kedže sa rýchlejšie vpije. :)

      Odstrániť
  3. Kúpu bambuckého masla plánujem a pokojne by to mohlo byť aj toto. Sladké vône mám veľmi rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš ozaj rada výrazné vône, tak ho skús. Väčšina ľudí, čo ho ovoňala mala však názor, že vôňa je veľmi veľmi ťažká a silná. Na druhej strane, má to aj výhodu, že na pokožke sa dlho udrží a vonia aj niekoľko dní. :)

      Odstrániť
  4. Podarená recenzia baby, musím sa priznať, že to bambucké maslo ma tiež lákalo, keď som si vyberala produkty na vyskúšanie ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme moc za pochvalu Niki :) No bolo tam viac produktov na rozmýšľanie, ale nakoniec sme zvolili maslo, možno na budúce sa dáš zlákať aj ty a vyskúšaš ho osobne. Potom sa budeme veľmi tešiť na tvoje dojmy. :))

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥