sobota 7. februára 2015

Rimmel - Lasting Finish Nude Make up (recenzia)


Po dlhšom čase som si na dnes pre Vás pripravila recenziu make up-u. Trvalo mi to dosť dlho, pretože som chcela detailne vystihnúť tento produkt, poriadne ho poskúšať a podať vám hodnoverné hlásenie. Pozrieme sa na make up od Rimmel – Lasting finish 25H NUDE (to je ale dlhý názov). Ako som spomínala v novoročnom NEW INe, pri jeho kúpe som mala zmiešané pocity, pretože som ho mala dlhšie vyhliadnutý, ale deň pred kúpou som natrafila na dosť zlú recenziu. No nakoniec som sa rozhodla vyskúšať si ho doslova na vlastnej koži a teraz sa s Vami podelím o svoje dojmy. Ide o stredne krycí make up, ktorý má byť podľa opisu dlhotrvajúci, super odolný voči zotretiu a „nude“ vzhľadu až po 25 hodín. Spĺňa však všetko tak ako to sľubuje? Poďme ho otestovať a zistiť ako obstál...

Popis make up-u:
Tento popis je dosť rozsiahly a na prvý pohľad sa zdá, že ide o najdokonalejší make up pod slnkom. Charakteristika z anglickej stránky hovorí (môj voľný preklad): 
„Nová ľahká formula zabezpečuje ľahké rozotretie, rovnomerne skrýva jemné vrásky a nedokonalosti, pričom neupcháva póry.  Kvapalinová textúra je obohatená hydratačným gélovým sérom, ktoré vám dodáva pocit ako keby ste nič na pleti nemali. Vytvára prirodzený vzhľad, dokonalé prekrytie bez pocitu zaťaženia. Odolná formula proti zotretiu zabraňuje lesku, žiareniu a vlhkosti po dobu až 25 hodín. Extra starostlivosť o pleť zabezpečuje *SPF 20 a vitamín E, ktoré make-up obsahuje.“ Zdroj 

* Náučné okienko: Tu by som chcela objasniť čo je to ten "SPF 20" (pre laikov ako som ja), pretože do napísania tejto recenzie som nemala tušenia čo to môže znamenať. Ide teda o „Sun Protection Factor“, čiže ochranný faktor proti slnku. Čím vyššie je číslo faktoru, tým dlhšie môže osoba zostať na slnku bez spálenia. (napr. osoba, ktorá sa na slnku spáli po 10 minútach, so SPF 20, môže zostať na slnku o 200 krát dlhší čas).

Cena, dostupnosť a obal:
- Cena tohto Rimmel make up-u sa pohybuje okolo 6,50 - 7,50 - záleží na tom v ktorej drogérií/e-shope. 
- U nás (SR) je make up dostupný v štyroch odtieňoch (light porcelain, ivory, soft beige a classic beige). 
- Čo sa týka balenia, make up môžete nájsť len v tubovom prevedení (opäť SR). Ako som si všimla mnoho z vás preferuje obaly sklenené s pumpičkou, takže možno vás táto varianta odradí. No sama za seba musím povedať, že lepšie skúsenosti mám s tubovými obalmi, pretože neviem ako sa to deje, ale tie pumpičkové mi veľa krát pri dávkovaní vystreknú a výsledkom je moja make up-ová stena, ktorú som už neraz musela maľovať. :D Na druhej strane však uznávam, že pumpičkový make up mi vydrží omnoho dlhšie, kedže pri tomto tubovom sa mi stane, že vytlačím príliš veľa a potom sa to snažím napchať späť, no je to dosť obtiažne.


Môj názor:
Ako prvé by som povedala, že podľa môjho názoru oficiálny popis make up-u v mnohom spĺňa realitu a ničím nezávádza. Poďme sa ale pozrieť na jednotlivé tvrdenia podrobnejšie.

Ak ste si všimli už aj na fotkách, doma mám odtieň make up-u 100 Ivory. Som strašne bledá a v zimnom období už viac ako stena, takže mi úplne vyhovuje. Pekne sa prispôsobí môjmu odtieňu a nevytvára žiadne neprirodzene pôsobiace odtiene a „mapy“.


V popise sa píše, že make up je stredne krycí, s čím úplne súhlasím. Mám problémy s pleťou a vyrážkami, takže potrebujem spoľahlivého partnera a môžem povedať, že jeho krytie je veľmi dobré. Môžete si to všimnúť aj na fotkách (dole) a s použitím korektoru je výsledok takmer dokonalý. Faktom je, že aj keď veľmi dobre kryje, nepôsobí neprirodzene a pleť je naozaj skoro nude, čiže „nahá“. Na pocit je veľmi ľahký, prijémne vonia a čo sa týka výdrže, samozrejme nie je to 25 hodín ako sľubuje, no oproti iným make up-om je jeho výdrž veľmi slušná. 


Čo sa týka pleti a ako na ňu pôsobí, nemám mu čo vytknúť. Mám zmiešanú pleť - skôr mastnejšiu, ale miestami aj suchú a Rimmel make up mi aj v tomto ohľade vyhovuje. Pleť naozaj príliš nezaťaží, nezmastí, nevysuší a ani nevytvorí neprirodzenú masku. Môžem dokonca tvrdiť, že je to jeden z najlepších make up-ov, ktoré som doteraz skúsila. Konzistencia je tekutá, ale tak akurát, ani nie moc, ani málo, takže sa s ním pri nanášaní skvele pracuje.

Suché miesta hydratuje, mastnejšie miesta nevyzdvihuje a preto pleť krásne zjednotí. Jediným mínusom, však je, že mám pocit, že čím dlhšie ho používam, tým pomalšie sa mi nedokonalosti pleti strácajú. Neviem, či to mám pripisovať práve tomuto make up-u alebo ide o prechodné obdobie, kedže je zima a v zime je pleť citlivejšia. Make up by som však neodporučila pre veľmi mastné typy pleti, pretože obsahuje gél a mohol by sa zlievať, preto by som v tomto prípade skôr siahla po make up-e so zmatňujúcou textúrou. No pre suchú, zmiešanú a normálnu pleť s nedokonalosťami je ako stvorený.

Samozrejme, nemôžu chýbať fotky tváre, myslím, že sú dosť výstižné (čo sa týka rozdielu) a môžete si urobiť vlastný názor. :)

Pre lepšiu predstavu pridávam aj fotky celej tváre s make up-om :) Fotky sú fotené v rôznych dňoch a pri rôznom svetle, takže na jednej vyzerám biela ako duch a na druhej, pri svetle zo slniečka, je to už o čosi lepšie :)

Zhrnutie & verdikt:

+ krytie
+ zjednotenie pleti/prirodzený vzhľad
+ konzistencia
+ výdrž
+ pocit ľahkej pleti/nezaťažovanie/nude
+ vôňa

- málo dostupných odtieňov
- nevhodný pre mastnú pleť

+/- obal (ako pre koho)

No a môj verdikt za plusy a mínusy: make up-u Rimmel Lasting Finish Nude dávam 4 a pol hviezdičky za to, že som lepší ešte neskúsila. Tej pol hviezdičky si nechávam ešte do budúcnosti, pre istotu, lebo ešte stále mám pocit, že to môže byť aj dokonalejšie. :))



Dúfam teda, že som podala čo najpresnejšiu recenziu a nič nevynechala. Ak náhodou áno, tak sem s otázkami, rada odpoviem. :) V závere teda make up Rimmel Lasting Finish Nude môžem len vrelo odporúčaťTo čo sľúbil, to aj splnil - perfektné krytie, prijemny na pocit, zjednocuje pleť a vydrží. Som ním očarená rovnako ako keď som ho prvý krát skúsila, je pre mňa vynikajúci a určite sa k nemu ešte vrátim. Ak máte tipy na iné dobré make up-y vhodné pre zmiešanú pleť a zároveň dostatočne krycie, budem rada, ak mi dáte vedieť a určite rada vyskúšam.
Teším sa na Vaše reakcie a prajem Vám krásny víkend :)
Vyskúšali ste už tento make up od Rimmel? Aké make up-y preferujete pre zmiešaný typ pleti? Čo všetko používate pre dokonalé krytie nedostatkov? A máte nejaké rady pre problematickú pleť?

FACEBOOK INSTAGRAM | BLOGLOVIN | ASK.FM |


10 komentárov:

  1. Moc hezká recenze. Já jej používám také a mám mastnější pleť. Vyhovuje mi maximálně a patří mezi mé oblíbence. Jediné co mi vadí je odstín, protože je na mě až moc světlý, takže jej využiji jen teď v zimě. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Som rada, že si potvrdila, že aj na mastnú pleť je make up fajn. Aspoň vieme, že sa hodí aj na tento typ :)) No a určite ho ešte využiješ, kedže to zatiaľ nevyzerá, že by sa zima chystala odísť :/ :)

      Odstrániť
  2. Stejně, také mám mastnější pleť a jsem spokojená :). Už mám druhé balení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je paráda :) Som rada, že potvrdzujete, že je skvelý :) A ako som písala Pusinke, som rada, že aj na mastnejšiu pleť sa hodí :)

      Odstrániť
  3. Skvela recenze :-) Ja ho mam v odstinu light porcelain a je pravda, ze i s moji bledou pleti jsem si mohla mozna vzit o odstin tmavsi, ale i tak hezky splyne s pleti :-) Ale co me teda trosku mrzi je, ze zrovna na moji pleti teda dost zvyraznuje sucha mista...mivam dost suchou plet treba mezi obocim nebo nad rtem a nekdy mi ta mista tenhle make-up dost zvyrazni...ale jinak ho mam moc rada :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi za pochvalu. :) A používaš pod make up nejaký hydratačný krém? možno ten by pomohol :))

      Odstrániť
  4. veľmi pekná recenzia :) ja mám v pláne si ho kúpiť, dúfam že budem rovnako spokojná ako ty kedže tiež som až príliš bledá počas zimy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, dúfam, že budeš spokojná. Potom daj určite vedieť :))

      Odstrániť
  5. Moc hezký článek, a je fakt super, že jsou tu i fotky, což mi u spousty blogerek chybí (myslím fotky výrobku na tváři). No ale máš krásnou barvu pleti i bez něj, s ním už to není takové přirozené. Tak já pořád nevím, jestli bych si ho koupila. Já zas mám ráda make-upy v tubě víc než ty v lahvičkách :) Máš hezký blog, ráda se sem vrátím.
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc za pochvalu farby pleti :) No občas potrebujem prekryť problematické miesta a aj keď to nie je úplne prirodzené, krycí make up potrebujem. No ako spomínam v recenzii, tak tento od Rimmelu skoro vôbec na pleti necítim, je ľahučký a zároveň dobre kryje. Preto je pre mňa top :), Ak nepotrebuješ moc prekryť, tak skús radšej iný a ak máš problematickú pleť, tak určite tento odporúčam :) Keď ho poriadne zapracuješ krásne zjednotí pleť a takmer ho nevidno. Najlepšie je poskúšať v drogerke, aby si mala predstavu o zložení a približne je. Sme rady, že sa ti u nás páči a dúfam, že som ti aspoň ako-tak poradila. :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥