pondelok 16. februára 2015

NEW IN - Január 2015 (by Dodka)


Síce je už prvá polovica mesiaca február za nami, ale aj napriek tomu som sa rozhodla, že Vám ešte prinesiem svoj januárový NEW IN. Fotky som už mala nafotené dávnejšie, ale môj PC nespolupracuje a aj upravovanie zaberie nejaký čas, takže meškám ako obvykle. Okrem toho ed6e pravdou je aj to, že je možné, že budúci mesiac New In nebudem ani robiť, kedže ako ste videli TU sme si s Katkou dopriali celkom dosť kozmetických produktov z Makeup Revolution a nebolo by od veci sa trošku v nakupovaní krotiť...Uvidíme ako nám to tento mesiac vydrží. :) 

No ale poďme sa už pozrieť na nákupy v januári a moju spokojnosť/nespokojnosť s nimi...

Začnime teda najskôr KOZMETICKOU ČASŤOU. Spojila som dokopy dekoratívnu kozmetiku a kozmetiku, ktorú zaraďujem k starostlivosti o pleť, aby som to zbytočne nedelila, pretože toho nie je až tak veľa. 

Tento mesiac u mňa bodovali najmä laky na nechty. Znova sa ozvala moja mánia a doma ich mám neuveriteľné množstvo. Minule som sa smiala, že mám už toľko odtieňov z každej farby, že niekedy už ani neviem, či náhodou nemám dva rovnaké.

Moju zbierku doplnil lak od Rimmel Rapid Ruby 320, v krásnej bordovej farbe. Za 0,99  som rovnako ako Katka TU takejto skvelej akcii neodolala. No musím povedať, že obe sme mierne sklamané jeho výdržou. Asi už mal naozaj skončiť v akcii a preto má u mňa mínus bod.

Ďalší lak ktorému som nemohla odolať, pretože som momentálne (ako väčšina) posadnutá „rose gold“ farbou, bol trblietavý nadlak od Essence –  Get The Party Started 21 a s ním som spokojná veľmi! Oživí celý výsledný efekt a tá farba je naozaj krásna!


Do zbierky putovali aj dva laky od Miss sporty – v odtieňoch 420 (tmavší) a lak s holografickým efektom Funtasy 010. Už dlho som zháňala pekný sivý lak, tak som skúsila tieto, no stále to nie je ten odtieň, ktorý hľadám, takže moja mánia bude mať určite pokračovanie. No lakov nikdy nie je dosť, oba sú veľmi pekné a aj celkom obstojne vydržia.


Poslednými dvoma prírastkami sú All in one complete care od Essenceolejček Miss sporty na kožku okolo nechtov. Ak sa k nim mám vyjadriť, tak All in one lak je na nič. Ide o base coat, top coat a výživový lak v jednom, avšak po jeho použití mám pocit, že lak mi práveže naopak vydrží ešte menej ako normálne, preto musím nájsť niečo účinnejšie. Olejček od Miss sporty, ktorý som dostala od Katky, lebo keď videla moje zničené nechty, musela mi ho zaobstarať, je skvelý a nápomocný hlavne v tomto zimnom období.


Presuňme sa teraz k perám a mojej ďalšej obľúbenej kategórii – rúžom. Po dlhšom čase som si dopriala rovno tri rúže v krásnych sýtych farbách. Konkrétne rúž od Essence – Adorable Matt!, Astor – ArtyCatrice – Red My Lips. Musím povedať, že za tú cenu (všetky okolo 2,5 - 4 ) sú všetky tri skvelé, dlho vydržia a určite Vám ich ešte bližšie predstavíme. S nákupom som teda spokojná, prvé dojmy sú veľmi dobré, no ešte uvidíme časom, či sa nezmenia.


Ďalšou nevyhnutnosťou, ktorá ma začala v tomto období celkom trápiť, je starostlivosť o pleť. V poslednom čase je moja pleť čoraz horšia, skúšam všetko možné aj nemožné, aby sa dala aspoň ako-tak dokopy. Preto som tento mesiac siahla po Garnier – Pure Activ čistiacej starostlivosti proti akné. Ide o produkt určený pre mastnú pleť s pretrvávajúcimi problémami, ktorý obsahuje aktívnu zložku uhlia a kyseliny salicylovej
Moje prvé dojmy z neho boli veľmi pozitívne, pokožka bola čistá a svieža, no po dlhodobejšom používaní mám pocit, že problémy s pleťou vôbec nerieši. Nemôžem preto povedať, že to bola skvelá investícia a určite budem skúšať ďalej nájsť niečo účinné.


Vecou, ktorú som už dlhšie nemohla ignorovať je micerálna voda. Nebola som vôbec presvedčená o jej účinnosti, neverila som, že môže mať také pozitívne výsledky a pomáhať s čistením pleti – však je to len nejaká voda. No znova som tisíc rokov za opicami a po dlhodobom odolávaní, po množstve prečítaných názorov, recenzií a po Katkiných radách som jej predsa len dala šancu. 
Využila som zľavový kúpón v DM-ku a kúpila som si micerálnu vodu Mixa, ktorá je určená hlavne pre citlivú pleť náchylnú na podráždenie. No a výsledkom bolo samozrejme nadšenie! Snáď ani nemusím písať, že je skvelá, pleť pekne vyčistí, rozjasní a upokojí. Z mojej strany teda veľká spokojnosť!


Poslednými kozmetickými (?) vecami, ktoré som si tento mesiac dopriala je farba na vlasy od L'Oréal Paris Préférence v odtieni 6.35/A3 Havane (svetlogaštanová). Opäť som využila DM kupón a s polovičnou zľavou ma vyšla na približne 4 €. Musím sa však priznať, že sa chystám farbiť vlasy doma po prvý krát a ešte som sa stále k tomu neodhodlala, lebo mám určité pochybnosti a trochu sa bojím výsledku. V každom prípade sa už schyľuje ku konečnému rozhodnutiu a pravdepodobne tento týždeň do toho pôjdem. Určite Vám dám vedieť ako to dopadlo, tak držte palce! :)

Okrem farby na vlasy by som zaradila do kozmetickej časti aj dve pinzety z C&A, ktoré si ma získali svojím obalom a jednoducho som si ich musela zobrať. Ich použiteľnosť je taká pol na pol – nie je to nič moc, ale za 3 € kúpu neľutujem.


Tak a môžme sa presunúť k NEKOZMETICKEJ ČASTI NEW IN-u, kde to bude celkom rýchle, pretože moja pozornosť v januári (ako ste si všimli) sa upriamila skôr na kozmetiku. Preto som si zaobstarala len čiernu kabelku so zlatými doplnkami, ktorú som nevyhnutne potrebovala, kedže druhá mi už pomaly ale isto dosluhovala. Našla som ju v malom zapatrošenom obchodíku, ktorý sa tvári ako ne-čínsky a so zľavou 40% ma vyšla len na necelých 12 . No nekúpte to!


Potešila som sa aj pyžamku z Pepca za pár eur, pretože moje pyžamá sa väčšinou skladajú z dlhých nohavíc a hociakého trička. Tieto sa mi veľmi páčili, tak som im neodolala a už ich poctivo deriem.


A úplne poslednou vecou, ktorú som si dopriala je mikina opäť z C&A, ktorá ma nalákala na povianočnú zľavu z 20 na 7 . Ako vždy som chvíľku váhala, lebo síce sa mi neskutočne páčila, ale až tak veľmi som ju k životu nepotrebovala. No našťastie bola so mnou Katka, ktorá mi jednoducho povedala, že nech ju beriem, že budem ľutovať. A mala pravdu! Keď ju už mám doma som s ňou veľmi spokojná a určite sa taká kúpa oplatí v každom prípade.


Dostali sme sa na koniec článku, zhrnutím by som povedala, že moje januárové nákupy sa niesli v znamení nakupovania hlavne kozmetiky a využívania ponúkaných povianočných zliav. Nič z nákupov neľutujem a už sa teším na ďalší NEW IN. Dúfam, že som Vás trošku inšpirovala a som zvedavá na Vaše reakcie. 
Prajem pekné prežitie týždňa!

Zaujal Vás niektorý produkt? Máte s niektorým vlastné skúsenosti? Ako bojujete vy s problematickou pleťou? Máte skúsenosti s domácim farbením vlasov?


18 komentárov:

  1. Ja doma farbím bežne, vlasy mi rýchlo vyrastajú a ja si neviem predstaviť investovať každomesačne 40€ na farbenie v kaderníctve. Loreál má kvalitné farby, nemáš tým čo pokaziť. Nafoť nám pred a po ;)
    Žiadny peeling, gél, krém etc. nevyrieši problémy s pleťou. Pleť je zrkadlom vnútra, hormonálnej nerovnováhy, stravy, spánku, životného štýlu a miliónu ďalších vecí,takže čakať, že nejaký Garnier niečo zmení, to ťažko. Možno očistná kúra zeleninovými smoothie, bylinkovými čajmi a pod. Gél ako taký je podľa mňa super a už som ho doma pár krát mala. A už so svojou pleťou nebojujem. Starám sa o ňu ako sa dá, keď sa niečo vyskytne, potieram to Aloe gélom, čistím, snažím sa ju nezaťažovať ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si ma upokojila s tým farbením :) Aj ja si myslím, že Loreál je fajn značka, tak snáď mi to chytí tak ako má. Nafotím určite a hodím mimi post potom. A k tým gélom, peelingom a čistiacim prípravkom mám rovnaký názor. Len ma trochu potom sklame, keď obal tvrdí, že ťa zbaví toho a toho a všetkého možného a nie je to tak. Keby som vedela, že je neúčinný, možno by som peniaze investovala do niečoho úplne iného. Kľudne aj do napr. tých čajov na prečistenie organizmu alebo podobne. No neurobíme s tým nič, reklamu si potrebujú urobiť...V každom prípade ďakujem veľmi za komentár :)

      Odstrániť
  2. Podla mna budes s farbou spokojna: ) ja si farbim raz za tri mesiace pretoze cena farbenia je u mojej kadernicky okolo 80 eur co mi pride fakt ako vyhodene peniaze, ked doma si vlasy nafarbim rovnako :) som zvedava ako budes spokojna!

    A inak super nakupy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uff 80 eur??? Tak to je poriadna sumička...Nečudujem sa teda, že aj ty siahaš po farbách na vlasy. :) Aj ja som veľmi zvedavá, tak ako som písala, určite Vám dám vedieť :)) A ďakujem za komentár, potešil. :))

      Odstrániť
  3. Rtenku od Essence mam v tomto odstinu taky a je super :-) Ten cistici gel od Garnieru se mi doma vali, vubec jsem nezaznamenala nejake ucinky, skoro nepenil a taky me ho nebavilo pouzivat :-D Ted zkousim od Garnier na akne roll-on a mam z neho mnohem lepsi pocity a taky je to pohodlnejsi na nanaseni :-) A na tu mikinu jsem v C&A taky koukala, trochu ted lituju, ze jsem ji tam nechala :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) No to som rada, že sa tak zhodneme...Aspoň si môžme vymeniť/potvrdiť dojmy. S rúžom súhlasím za tú cenu sa naozaj oplatí, Garnier sme sa tiež zhodli, možno si dám poradiť od teba a skúsim ten roll-on :) No a keby nebolo Katky, tak ja tam tú mikinu pravdepodobne nechám tiež, tak nabudúce si so sebou ber kamošku, aby si neľutovala :D

      Odstrániť
  4. Ahoj, krásné nákupy. :) Rtěnky od essence jsou poslední dobou skvělé, ta červená vypadá taky dobře. Moc se mi líbí to pyžamo a kabelka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj ďakujem moc :) áno, Essence aj mňa veľmi milo prekvapil a určite sa poobzerám ešte po iných odtieňoch :))

      Odstrániť
  5. Veľmi pekné kombá lakov na nechty, krásne červené rúže! :) a do kabelky som sa asi zamilovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. Ďakujem, aj mne sa moc páči a za tú cenu, proste bomba :))

      Odstrániť
  7. Ahoj. Mě zaujala ta zmínka o akné. Mám podobnou zkušenost. Taky jsem mazala kde jaký krém. Třeba tenhle: http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=85
    Ale nakonec mi taky přijde, že to stejně dlouhodobě nepomůže. Poslední měsíc jsem změnila stravu a nestačím se divit. Žádné mléko, žádný cukr. A mám pleť jako nikdy předtím. Dost se inspiruju tady. www.jimejinak.cz . Nejde jenom vyházet z jídelníčku položky. Musela jsem začít trochu jinak uvažovat. Nakupovat jinak, vařit jinak. Vysvětlovat obsah svého talíře divícímu se okolí... ale vypadá to že to konečně funguje !!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, no zaujímavá teória. :) Pozerala som niektoré tie recepty na stránkach, no musím povedať, že sa nestravujem určite nezdravo, žiadne tučné jedlá, biele pečivo skoro vôbec,dosť zeleniny, proste dávam si pozor a aj varím celkom zdravo. Tak myslím, že v strave to asi nebude. Ja sa snažím už dlho dlho prísť na to čím to môže byť, no zatiaľ som prišla len na to, že pravdepodobne je to len tak z ničoho nič, moja pokožka sa zbláznila, alebo je možno unavená po rokoch líčenia. Prípravky striedam, pleť čistím, teraz pijem celkom pravidelne čaje, skúšala som všetko možné. Ak prídem na nejaký super spôsob ako sa problémov zbaviť budem šťastná a isto sa podelím :) Ale ďakujem veľmi za tip, určite ešte tie stránky poskúmam. :)

      Odstrániť
  8. Super nákupy! Ale tá kabelka, tak tá je teda "vychytávka" :) Krásna.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Všechno se mi líbí. Miluji laky 60 second od rimmelu a rtěnku Astor jsem asi pžed 2 týdny také koupila asi za 50 kč v Rossmanu a její výdrž je fakt bomba.. zaujali mě ty pinzety, ani jsem nikdy nic takovýho v C A neviděla..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu, som rada, že sa s Astor rúžom zhodneme :) U nás v C&A majú taký kútik s Accestories a tam som ich našla. Mali tam aj nálepky na mobil a rôzne drobnosti. Možno to záleží od toho aký veľký je obchod a či to zaradia do ponuky :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥