piatok 27. februára 2015

L'Oréal Paris Préférence - farba na vlasy (recenzia) + fotky pred/po


Na úvod Vám želám krásny piatok! :) Ako som sľúbila v januárovom New In-e, dnes Vám prinášam výsledok môjho prvého domáceho farbenia vlasov. Kedže Vás zaujímalo ako to dopadne a ako budem s výsledkom spokojná, rozhodla som sa zároveň urobiť mini recenziu na farbu od L'Oréal Paris Préférence v odtieni 6.35/A3 Havane. V krátkosti Vám teda opíšem produkt, priebeh a postup farbenia, môj názor na produkt a samozrejme pridám fotky pred a po farbení vlasov.
.
No dosť bolo rečí, poďme sa pozrieť ako farbenie prebiehalo a aký je finálny výsledok.


Začnime najskôr tým, čo farba L'Oréal Paris Préférence sľubuje: „Luxusná farba s vysokou odolnosťou, ktorá perfektne kryje šedivé vlasy. Legendárna dlhotrvajúca farba s vysoko odolnými farbiacimi zložkami, teraz obohatená o Hi-shine Complex. Farba a lesk, ktorý vydrží až 8 týždňov.“

*Ako ste určite pochopili, k výdrži sa zatiaľ nebudem vyjadrovať, kedže recenziu píšem hneď po nafarbení, ale určite ju budem pozorne sledovať a dám vedieť, či sľubovaná 8 týždňová výdrž aj bola reálna.

Cena a obsah:
Už som spomínala, že na farbu L'Oréal Paris Préférence v odtieni 6.35/A3 Havane som použila zľavový kupón DM, s ktorým ma vyšla približne na 4 (v plnej cene teda stojí okolo 8-9 €)


Farba obsahuje farbiace činidlo, oxidačné činidlo, záverečnú starostlivosť (kondicionér) a pár profesionálnych ochranných rukavíc. Všetko vyzerá luxusne, obaly lákajú svojim dizajnom a k tomu rukavičky sú zabalené v peknom vajíčku (ako kinderko), čo ma milo potešilo :)

Postup farbenia:
K farbeniu som sa dokopala po dosť dlhom čase, kedže som sa obávala ako to dopadne a aký bude výsledok. Preto sme sa s Katkou dohodli, že už je načase skúsiť to a tak sme sa rozhodli, že ona si prvý krát skúsi niekomu nafarbiť vlasy a ja sa prvý krát stanem pokusným králikom domáceho farbenia.


Návod k použitiu je jednoduchý, stačí naliať farbiace činidlo do nádobky s oxidačným činidlom a poriadne pretrepať. Po tomto kroku už nastáva samotné farbenie, ktoré bolo dosť zložité, kedže nádobka z ktorej sa farba aplikuje nie je príliš pohodlná. Farba sa nanáša na navlhčené vlasy bez umývania. Zmes má gélovitú konzistenciu, ale jej aplikovanie je celkom problematické. Síce sa nerozteká, ale na vlasy sa dostáva v príliš malých množstvách. 

V prvej fáze, v ktorej sa aplikuje len ku korienkom vlasov to bolo ešte znesiteľné. Ale po 20 minútach, keď sa mala aplikovať aj na zvyšok vlasov - na celú dĺžku, to už bolo horšie. Farba sa totiž po nanesení drží len na tom mieste kde sa naniesie a ostáva na ňom ako prilepená. Celkom sme sa preto obávali, či nebudem mať fľakaté a nerovnomerne nafarbené vlasy. No nakoniec sme to nejako zvládli a ďalších 10-15 minút čakali na výsledok.

Po čakaní, ktoré sa zdalo nekonečné, som si vlasy zmyla a použila pribalenú záverečnú starostlivosť. Najväčšie obavy som mala z toho, že sa nám zdalo, že farba chytá do červena, nie do hneda. Ja totiž zásadne nemám rada vo farbe vlasov červené odlesky...
No a aký bol teda výsledok po zmytí?

Výsledok a moje hodnotenie:
Najskôr by som mala povedať, že moje vlasy nie sú farebne jednotné. Dávnejšie som si ich dávala zosvetľovať melírom a keď ma už zunoval nechala som ich len vyrastať. Konce mám teda oveľa svetlejšie, pričom vlasy som si už u kaderníčky dala pár krát farbiť na hnedo. To znamená, že na vlasoch mám trojfarebné kombo, v podobe vyrastajúcich mojich vlasov, vlasov nafarbených hnedou farbou a nakoniec svetlými koncami-pozostatkami melíru. Bola som teda uzrozumená s tým, že farba mi nechytí na všetky časti vlasov rovnako.

Výsledok ma však aj tak celkovo prekvapil, hlavne farebným odtieňom. Bola som poučená, že farba väčšinou chytí tmavšie ako na obrázku na krabičke, preto som si vybrala odtieň Havane – svetlogaštanovú a dúfala som, že odtieň bude priemerne tmavý. No výsledok sa od môjho očakávania odlišuje. Farba mi chytila dosť svetlo, pričom má jemný nádych do oranžova, čo vidno aj na fotkách. Konce mi samozrejme nechytili skoro vôbec, pretože na melír farba chytá horšie a na konce sme ju podľa návodu nechali pôsobiť len 10-15 minút (nabudúce určite nechám pôsobiť farbu rovnako dlho na celé vlasy). 

Nanešťastie sa už viem vyjadriť aj k šedivým vlasom a teda aj k tomu, či farba od L'Oréal Paris splnila, to čo sľubuje. Za tento bod má u mňa ďalšie mínus, pretože šedivé vlasy zakryla minimálne a nechytila na ne skoro vôbec.

Okrem mínusov, však musím povedať, že koniec-koncov to nie je až taká pohroma, kedže odtieň nie je príliš odlišný od môjho pôvodného. V skutočnosti, až tak moc nekričí, na rozdiel od fotiek, ktoré odtieň trošku skresľujú. Myslím, že farba sa mi aj tak časom ešte vyzmýva a možno aj ten oranžový podtón vymizne. Okrem nechceného podtónu, farba vlasy celkovo oživila, dodala im lesk, tak ako sľubuje a aspoň trošku vlasy farebne zjednotila


Tu je teda záver farbenia a porovnanie farby vlasov pred a po farbení:


Zhrnutie:
Plusy/mínusy

+ lesk
+ farebné zjednotenie
+ oživenie vlasov
+ zdravší vzhľad vlasov

- aplikátor/aplikácia (konzistencia)
- nezhoda výsledného odtieňu
- nekrytie šedín

+/- k výdrži sa zatiaľ neviem vyjadriť

Farbu na vlasy L'Oréal Paris Préférence by som teda celkovo zhodnotila ako priemernú, pretože keby som za ňu dala plnú cenu, bola by som dosť sklamaná. Jej mínusom je zložitá aplikácia, ktorá spočíva najmä v konzistencii, pretože farba sa na vlasy ťažko rozotiera. U mňa má mínus aj za farebný odtieň, ktorý sa moc nezhoduje s tým čo sľubuje a za nekrytie šedivých vlasov. Na druhej strane farba je krásne lesklá, vlasy oživí a aj celkom zjednotí. Pretože z nej mám zmiešané pocity, také pol na pol, dávam jej hodnotenie troch hviezdičiek a myslím, že nabudúce skúsim inú farbu alebo sa vrátim ku svojej kaderníčke.

Určite mi dajte vedieť čo si myslíte o mojom farbení, budem sa tešiť na Vaše postrehy a rady a určite pozorne sledujte FB stránku. Ešte raz prajem krásny piatok a samozrejme hlavne si užite víkend!
Čo hovoríte na výsledok môjho farbenia? Máte skúsenosti s touto značkou farby? Aké farby používate vy? Máte overené tipy pri farbení vlasov?



15 komentárov:

  1. Na vlasech nevypada tak spatne, ale je pravda, ze za tu cenu bych byla asi zklamana :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No dá sa to prežiť našťastie, ale nabudúce má u mňa smolu :)

      Odstrániť
  2. Odstínově vypadá pěkně,škoda,že už se barvami nebarvím :) Hned bych ji vyzkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne moc odtieň nesadol, lebo som čakala niečo iné, ale ako som písala, nie som najsklamanejšia. :)

      Odstrániť
  3. Som rada, že sme sa dočkali týchto fotiek. To, že farby chytajú tmavšie platí obzvlášť pri Schwartzkopfe, Lorea´l to nerobí, takže ak si chcela niečo tmavšie bez nádychu červenej, už výber nebol celkom dobrý. A nie celkom chápem, prečo si nanášala zmes na korienky, keď najviac si farbu pýtali práve končeky. Viem, že je to v postupe napísané, ale nevidím dôvod to v tvojom prípade dodržiavať. Takže nabudúce farbu rovno na všetky vlasy, máš ich pod plecia, takže nie 1 balenie, ale 2 - tak je to aj v odporúčaniach a oni vedia, prečo to tam píšu - pôjde to oveľa rýchlejšie a farba sa dostane všade. Na aplikáciu je super štetec + farbu preliať do misky, ako u kaderníčky, nanáša sa rýchlejšie a jednoduchšie. (Ja som prefarbená blond, korienky mám tmavohnedé, konce vyperoxidované, u mňa je aplikácia na korienky nevyhnutná, na už odfarbený zvyšok dávam farbu na posledných 5 minút).
    Ale inak to máš pekné! Takže tých 4€ by mi ľúto nebolo ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, no prišla som na to neskoro, že som vybrala zlý odtieň, ale aj tak sa nezhoduje s tým čo je na krabičke. K tým korienkom - to bol zámer, aby som nemala vlasy rovnaké všade, chcela som o čosi svetlejšie konce a nebola som si istá, či na melír nechytí tá farba výraznejšie (čo som nechcela). Preto sme postupovali podľa návodu, ale kedže sme si to odskúšali a zistili, že práveže na ten melír to nechytalo, určite nabudúce dám farbu hneď na celé vlasy. :) Balenie farby bolo dostačujúce, čo sa týka množstva farby - dokonca jej bolo až príliš veľa - naniesli sme ju úplne všade a veľké množstvo aj tak ešte ostalo, takže jedno balenie mi bohate stačilo. S tou miskou je to skvelý nápad, určite nabudúce využijem, ak sa ešte raz dám na domáce farbenie :) Ďakujem moc za rady a komentár, veľmi si to cením. :))

      Odstrániť
    2. na domáce farbenie úplne nezanevri, keď raz nájdeš farbičku, ktorá ti bude vyhovovať, je to obrovská úspora peniažkov. Nie som na to odkázaná, ale keď si predstavím, že som chodila každý mesiac podstrihovať a odfarbovať ku kaderníčke a vyšlo ma to na cca 40€, a teraz túto mesačnú procedúru zvládam dokonca sama (sebe) za 4€, tak je to pecka :) 432€ ročne môžem minúť na niečo iné ako vlasy :D

      Odstrániť
    3. Určite nezanevriem :) Máš úplnú pravdu, že keď máš dobrú farbu, toľko ušetríš, že radosť! Budem skúšať ďalej :)

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. No ďakujem teda za pochvalu :) Dúfam, že nabudúce bude ešte lepšie :))

      Odstrániť
  5. To já se zase k této značce při barvení vždy vracím, barvím se na zrzavo, takže odstín 7.40 Mango a je to jediná zrzavá, která mi chytá správně, a ne do červena tak, jak to dělají ostatní, takže se k ní i přes vysokou cenu vracím. Je to ale fakt odstín od odstínu, takže se člověk většinou musí třeba i párkrát spálit, než najde to správné.
    Náhodou se mi ale ten tvůj výsledný odstín moc líbí, vlasy jsou s ním takové živější. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Záleží asi aj od vlasov ako tie farby chytajú - či si už mala predtým farbené, alebo nie. A tiež dobrý výber odtieňu určite :) Ďakujem veľmi za pochvalu. Máš pravdu, aspoň mám oživené vlasy trošku. Možno ešte niekedy skúsim túto značku s iným odtieňom a budem dokonale spokojná. Uvidím časom. Ešte raz ďakujem. :)

      Odstrániť
  6. Ahojte. Ja túto farbu používam skoro na každé farbenie. Pači sa mi na nej že chyti tak ako je na obrázku :))) Tiež mi to chyti do červena alebo tak do ryšava,ale po nejakom čase sa to trošku vymyje a vyzera to podla mna dobre. Dokonca mi ju vždy chvália :D Vždy sa tak fajne lesknúú :)) Skušala som aj Loreal prodigy, aj Garnier olia ale nebola som moc spokojná...vymylo sa to strašne rychlo a vlasy boli oničom.... Inak mne sa páči ako to tebe chytilo,maš to take živšie :) No pravda je,že ta farba je asi najdrahšia zo všetkych, ale podľa mňa stojí za to :) Len mne vadí že to činidlo strašne smrdi :D

    P.S. : Tento blog som objavila nedávno ale strašne sa mi pači, mate to tu veľmi pekné:) pekné fotky a recenzie :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) V prvom rade sme veľmi rady, že sa ti u nás páči a ďakujeme za pochvalu ♥ V druhom rade, máš pravdu, že farba pekne drží. Síce som neskúšala iné, ale zatiaľ som s výdržou spokojná. Jediná nevýhoda mi príde teraz to, že nekryje šedivé vlasy. Inak už som si aj na odtieň zvykla a aj sa už kúsok vyzmýval avôbec nekričí, takže spokojnosť. No určite ešte poskúšam a dám vedieť, či som sa vrátila k tejto :)

      Odstrániť
  7. Tá farba je veľmi pekná, mne sa to páči :).

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥