nedeľa 6. apríla 2014

Catrice - anti-red báza pod make-up (recenzia)


Ahojte,
dnes mám pre vás pripravenú recenziu na novinku od značky CatriceJe ňou Prime and Fine anti-red podkladová báza. Anti-red znamená, že by mala redukovať začervenanie pokožky, teda ju farebne trochu zjednotiť, aby make-up vyzeral krajšie. Tým pádom by sme nemuseli používať príliš veľa korektoru. O tom, že som si ju kúpila a nejaké prvé dojmy ste už mohli čítať v NEW IN článku. Myslím si však, že si zaslúži oveľa viac slov. Aký mám na bázu názor a či spĺňa to, čo sľubuje sa dozviete práve z dnešnej recenzie.

Produkt
Catrice podkladová báza je špecifickejšia oproti iným bázam a to hlavne svojou farbou. Báza je totiž zelenej farby, čo môže pôsobiť trošku odstrašujúco. Zelená farba však preto, aby neutralizovala červené fliačky, žilky, vyrážky a podobné "záležitosti" na pleti.
A čo sľubuje?
"Červené a podráždené oblasti pleti už nemajú šancu: podkladová báza Anti-Red má slabo zelené zafarbenie. Viditeľne neutralizuje začervenania, ako malé žilky alebo nedokonalosti pleti. Výsledok: hladká pleť a jemná štruktúra pokožky s opticky vyhladenými vráskami a pórmi. Dermatologicky testované." (Zdroj)


Cena

4,69 € za 30 ml.


Moje hodnotenie
Bázu používam približne mesiac, no nie denne. Čítala som, že podkladové bázy by sa nemali používať každý deň, hlavne ak nie sú čisto prírodného zloženia. Aj keby nebol problém s denným používaním, zrejme by som ich denne aj tak nepoužívala, lebo nie vždy je čas naniesť krém, počkať kým sa vstrebe, naniesť bázu, počkať kým sa usadí na pleti a až potom naniesť make-up. Tak či onak si myslím, že mesiac je dosť času na to, aby som si na produkt mohla vytvoriť aký-taký názor. 


Začnem teda pekne od začiatku. U nejakej youtuberky som dááávno videla presne takúto zelenú bázu (nepamätám si, aká to bola značka) a chválila efekt, ako zelená zneutralizje červenú. To ma hneď zaujalo a preto keď som túto novinku videla v DMku, hneď som bola zvedavá, či naozaj také niečo dokáže. A podľa mňa dokáže. Rozdiel pred použitím a po nie je nejaký obrovský, no zmenu tam vidno. Treba si uvedomiť, že je to podkladová báza a nie zjednocujúci BB krém, tak veľké zjednotenie čakať nemôžeme.
Čo sa týka obalu, ten sa mi veľmi páči. Je jednoduchý, matný, akurát do ruky. Produkt sa z obalu vytláča ľahko, "nefrcká" všade naokolo :) Takže balenie super, nemám čo vytknúť. 


Báza nie je parfumovaná (teda aspoň ja to necítim), takže jej vôňa je taká nijaká. Prirovnala by som ju k vôni make-upu. 
Myslím si, že by niektoré z vás mohla odradiť jej zelená farba. Netreba sa však báť, keď bázu poriadne rozotriete, stopy po zelenej nie sú. Na ilustráciu prikladám fotky - na strednej fotke som bázu len tak mierne rozotrela, ako keby ste to isté spravili s make-upom. Po normálnom rozotretí sa však krásne stratí a splynie s pokožkou.


Báza obsahuje malé trblietky, ktorých je na môj vkus až príliš. Chápem zámer, že chceli, aby bola pleť rozjasnená, no keby ich bolo tak o polovicu menej, bohate by to stačilo. Nie je to však nič strašné. 
Báza svoj účel teda plní na jednotku - červené miesta zneutralizuje - samozrejme, ak máte zlý deň a neposlušnú, výraznú vyrážku, vtedy treba použiť aj korektor. No na červené žilky, prípadne fľaky (u mňa hlavne v okolí nosa) funguje super. Pleť aj vyhladí
Jediné k čomu sa neviem stále poriadne vyjadriť, aj keď som sa to snažila nejakým spôsobom odsledovať, je výdrž. Nevšimla som si rozdiel, či by mi make-up držal lepšie alebo dlhšie keď je použitý spolu s bázou. Nechcem vás nijakým spôsobom zavádzať, fakt neviem. A je pravda, že to vlastne ani v popise výrobku nie je - že by mala predlžovať trvácnosť make-upu alebo niečo podobné. Píše síce, že "longlasting", no jej primárny účel je neutralizácia červených miest. Jedine môžem povedať, že keď sa podvečer/večer odličujem, tak mini trblietky mám na tvári stále, takže určitá výdrž tam isto je.
Samozrejme pridávam fotky pred a po, na základe ktorých si môžete sami utvoriť názor či funguje alebo nie. Fotky sú fotené za denného svetla a nie sú nijak farebne upravované, čestné slovo :)


Zhrnutie
Plusy/mínusy
+ obal/balenie
+ bez parfumácie
+ dobre sa rozotiera
+ plní účel - červené miesta neutralizuje
+ pleť sčasti vyhladí
- malinké trbietky, ktorých je na môj vkus veľa

Môj konečný verdikt je 4 a pol hviezdičky. Tú polku jej sťahujem za trbietky, inak je ale skvelá, za seba by som ju odporučila.

Dúfam, že som na nič nezabudla a spomenula všetko čo som chcela. Celkom som sa aj rozpísala, keď si to tak spätne po sebe čítam. Ale hádam som vám pomohla v prípade, že sa pre ňu ešte len rozhodujete a váhate. 
Prajem vám krásny zvyšok víkendu!
Chystáte sa bázu si kúpiť alebo s ňou už máte skúsenosti? Ak áno, aké?
Teším sa na Vaše reakcie :)

Facebook Instagram | Bloglovin | Ask.fm |



15 komentárov:

  1. Pekné, moja obľúbená báza je Lancome La Base.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú som ešte neskúšala, je na mňa príliš drahá :-/
      Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  2. fíha, ten efekt je fajn, ja si pamätám ako som chcela vyskúšať tú zelenú od Loreal, lebo ju používala Dulce candy, keď som konečne natrafila na stojan, kde mali aj iné odtiene, tak ten zelený tam nebol..takže som sa k nej nakoniec ani nedostala:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ani nevedela, že aj Loréal má takúto bázu :)) Škoda teda, že si ju nevychytala :-/ Ale myslím, že táto od Catrice je veľmi fajn v pomere kvalita/cena :)

      Odstrániť
  3. Ahoj pozyvam ta ku mne na blog na GA o pekny shamballa naramok
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/04/giveaway-s-womanologysk.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzera naozaj dobre! ja som si ju ani nevsimla :)

    Ak mas rada NIVEU pozyvam na na giveaway o uplne nove telove mlieka, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. OMG! Máte úžasný blog!! <3 Nechápu že máte "pouze" 60 prav. čtenářů! Já myslela že jich máte tak 1000! :) No teď už jich máte vlastně 61 :P Byla bych moc ráda kdyby jste někdy zavítaly i na můj blog :)

    www.meow005.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vzerá celkom fajn :) Akurát som sa na ňu dnes pozerala a rozmýšľala, či ju vziať alebo nie.. No vidím, že nabudúce idem po nej :) Inak pekný článok, Kati :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ak vyskúšaš, tak daj vedieť, že či si tiež spokojná :)

      Odstrániť
  7. Skvelé, pred chvíľou som ju objavila na stránke Catrice, tak som radá, že už sú aj recenzie. Na moju pleť by som presne niečo také potrebovala. Hustý zelený korektor mi veľmi nevyhovuje, takže by som potrebovala takúto tekutú formu. Teší ma, že si ju pochválila, snáď sa mi ju podarí v obchode uloviť :-)

    Pekný deň želá Zuzka z blogu Sue and colours
    www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pevne verím, že keď ju zoženieš, nebudeš ľutovať :)

      Odstrániť
  8. Ja mám tiež túto bazu a som s ňou celkom spokojná :-)

    suesanqa7.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥