pondelok 10. marca 2014

TOP 6 TV series by Katik (2. časť)

(zdroj pôvodného obrázku)
Ahojte všetci nadšenci filmového a TV sveta po druhé :)
Aj keď je vonku konečne krásne, rozhodla som sa priniesť vám dnes druhú časť môjho TOP listu seriálov. Teda konečne nastal čas odhaliť "medailové pozície" - prvé tri miesta
Prvú časť rebríčka ste si mohli prečítať TU
V krátkosti to zhrniem: Pre mňa sa na 6. mieste umiestnili dva sitcomy - How I met your mother a legendárny Friends. 5. miesto patrilo Heroes, kedysi môjmu najobľúbenejšiemu seriálu. A 4. miesto obsadili Suits, seriál, ktorý si viac-menej ešte u mňa stále hľadá miesto :) 
Ale ktoré seriály sa umiestnia na prvých troch miestach? 
Poďme sa na to pozrieť :)

Prvé tri miesta je veľmi ťažké nejako objektívne zoradiť, pretože všetky tieto seriály mám strašne rada. Rozdelenie na „stupni víťazov“ by sa odvíjalo od faktorov, na základe ktorých by som ich radila. Či by to bo dej, zábava, „namotanie“, žáner, prostredie atď atď. Tak toto rozdelenie berte s rezervou, rozdelila som to na základe toho, že keby som si mala vybrať, ktorý by som si pozrela znova od začiatku, tak v akom poradí by som do toho šla.

3. miesto – SEX AND THE CITY
(zdroj)
Môj krásny, vysnívaný, toľko ospevovaný NEW YORK so všetkým čo k tomu patrí. Sex and the city je „must watch“ pre každú módy a NY milujúcu ženu :) 
Myslím si, že približovať dej je asi zbytočné, kto by nepoznal Carrie/Samanthu/Mirandu/Charlotte? Už aj ak ste sa nesledovali seriál (treba okamžite napraviť!), tak filmy pozná určite takmer každá žena. Jedinou nevýhodou seriálu je podľa mňa to, že už skončil :D Ja by som Sex and the city sledovala pokojne aj celý život, každý týždeň jeden diel a pochybujem, že by sa mi zunoval. Už len preto, že ak by aj dej nejakým spôsobom upadal, tak stále môžem ochkať, hýkať alebo krútiť hlavou nad outfitmi/topánkami/doplnkami protagonistiek a mojim nádherným New Yorkom :) 
Musím sa priznať, že zo začiatku (prvých pár epizód) som mala problém si zvyknúť na seriál, v prvom rade na to, že je taký „starý“. Jasne, nie je to Beverly Hills 90210 z roku 1990, ale už aj móda roku 1998 bola na mňa príliš „oldschool“ a stále som rozmýšľala, ako by som ten seriál zbožňovala, keby som súčasný. Predstavu som si síce mohla spraviť pri filmoch, ale tak porovnávať 100 minútový film a 6 sériový seriál je fakt ako porovnať jeden pár topánok z tržnice s Carrie-iným šatníkom :)

Takže, ak ste žena a ste z nejakého pre mňa nepochopiteľného dôvodu nepozerali Sex and the city, určite sa do toho pustite. Uvidíte, že po pár dieloch/sériách si budete želať mať také kamošky, taký život, taký šatník, žiť v takom meste a keď si uvedomíte, že to všetko nemáte, tak aspoň sa môžete „pokochať“ nad niekým, kto to akože má :))


(Obsah, komentáre, galéria, zaujímavosti a viac TU a TU)


2. miesto – GAME OF THRONES
(zdroj)
Z nablískaného a módneho New Yorku sa dostávame do sveta fantázie :) 
Game of Thrones (GOT) sa začal natáčať v roku 2011, ja som ho začala sledovať len minulý rok, tak pre mňa je novinkou. Ak však ste „knihomoli“, tak to pre vás novinka byť nemusí. Knihy GOT od Georgea R.R. Martina sú „starou“ záležitosťou. Síce knihy zbožňujem, GOT som nečítala, preto vôbec nebudem rozoberať pohľad kniha vs. seriál. Budem sa venovať čisto seriálu, ktorý je WAU! :) 
Ak patríte k fanúšikom fantasy žánru, GOT je „must watch“ :) Takisto ako pri Harrym Potterovi, aj pri GOT sa neprestávam čudovať, ako môže mať jeden človek takúto úžasnú fantáziu a len tak z hlavy vymyslieť úplne nový svet so všetkými pravidlami a postavami a tak zamotaným dejom. 


(zdroj)
Dej GOT sa odohráva v krajine Westeros, ktorá je rozdelená na Sedem Kráľovstiev. Westeros má svoje zákony, svoju históriu, svoj vlastný spôsobom fungovania. Sedem kráľovstiev má síce svojich lordov, ale všetci sú podriadení kráľovi, vodcovi všetkých siedmych kráľovstiev. A samozrejme, každý by chcel byť kráľ, každý by chcel vládnuť. A vtedy začína pravá „hra o tróny“.
Seriál je neskutočne dobre prepracovaný, natočený aj nahraný. Už len úvodná znelka je krásna :) Podrobnosti k deju si môžte nájsť na nete, to tu nebudem rozpisovať. Ide o to, že ak sa rozhodnete GOT pozerať, zaručujem vám, že vás to "vcucne". Je to napínavé, zamotané a skvelé :)
Musím ale podotknúť, že obsahuje veľké množstvo jednak fakt nechutných scén a jednak niekedy až príliš sexuálnych alebo zároveň sexuálnych a nechutných, takže podľa mňa nie je vhodný pre maloletých. Lenže na obranu seriálu musím povedať, že takéto scény sa do prostredia, v ktorom sa príbeh odohráva, hodia. Je však pravda, že pre niekoho to môže pôsobiť nejakým spôsobom poburujúco, preto to spomínam.
Tak či onak, Game of Thrones určite odporúčamHlavne ak máte čas, lebo ako vravím, je viac ako pravdepodobné, že sa namotáte :) 
Zatiaľ sú vonku 3 série. Každá má 10 dielov, pričom každý diel trvá približne hodinu. V apríli vychádza 4. séria a ja sa jej neviem dočkať. Dúfam len, že si seriál udrží svoju kvalitu aj naďalej. 

(Obsah, komentáre, galéria, zaujímavosti a viac TU a TU)
Skvelá stránka, ktorá obsahuje históriu, popis postáv, popis jednotlivých kráľovstiev, rôzne mapy a všeličo iné - na základe kníh a takisto seriálu - TU - ale POZOR, obsahuje SPOILERY!

And the winner is:
1.miesto – BREAKING BAD
(zdroj)
Keď som začala pozerať Breaking Bad a povedali by ste mi, že to bude môj TOP seriál zo všetkých, vysmejem vás. Vážne. Lebo prvé diely nie sú také, že "WAU, toto je TOP, best seriál ever" (teda aspoň pre mňa). Ja som sa začiatkom prvej série tak viac-menej zo zvedavosti prelúskala a časom som sa namotávala viac a viac, až som sa úplne zaľúbila. 
Teraz mi napadlo dobré prirovnanie. Je to ako keď sa do nejakého chlapa úplne „buchnete“ hneď a myslíte si že po dni ako ho poznáte je to láska jak hrom. Lenže po čase daného chlapca začínate spoznávať a tá hromovitá láska sa voláko vytráca až úplne zmizne. A naproti tomu je láska taká, že keď toho chlapa spoznáte, poviete si, že to je kamarát, s ním určite nebudem nikdy nič mať, ale ako ho spoznávate, tak sa pomaly "zaláskovávate", až zistíte, že ste v tom až po uši. A trvá to nie deň, nie mesiac, ale pol roka, rok. A je to "láska na celý život". Tak presne toto som ja a Breaking Bad :D 
Čím dlhšie som ten seriál „spoznávala“ tým viac som ho milovala. A keď skončil a všetko sa mi to ustálilo v hlave, až vtedy mi došlo aká láska to bola a je :)
Dej Breaking Bad sa točí okolo Waltera White-a, jeho rodinného a učiteľského života a jeho „tajného“ života ako drogového majstra, „variča“ najčistejšej drogy v celom Novom Mexiku. S jeho druhým životom sa spája jeho bývalý študent, „junkie“ Jesse, ktorý mu s celým biznisom pomáha. 
Si určite poviete, že čo je toto za dej, blbosť ako vyšitá. Lenže to je uhoľ pohľadu. 
Pre mňa je Breaking Bad najlepším seriálom z viacerých dôvodov:


(zdroj)
V prvom rade sú to herecké výkony. Klobúk dole pred Bryanom Cranstonom a Aeronom Paulom (a samozrejme ďalšími). Svoje roly hrali perfektne, presvedčivo, dôveryhodne. Ja osobne som im to všetko "žrala". A ocenenia sa im nedostalo len od fanušíkov, ale aj od odborníkov. Seriál mal dokopy 129 nominácií na rôzne ceny a z toho 65 si ich aj odniesol (ktoré a začo si môžte pozrieť TU). 
A ďalej je to bez pochýb charakter a vývoj postáv. To je presne to, čo pre mňa robí Breaking Bad totálnou TOPkou medzi seriálmi. Pretože prepracovanosť hlavných postáv, ich myšlienkové pochody, stvárnenie, vývoj a zmena sú proste najdokonalejšie aké som kedy v akom seriály videla. Ak by som vám mala opísať každú jednu postavu z tých top (Walter, Jesse, Skyler, Hank), tak by to bolo asi na osobitný článok. Jednoducho treba vidieť. 
V neposlednom rade je to scenár a celkový dejový vývoj. Nie je to prvoplánové ako pri väčšine seriálov. Dialógy medzi postavami, v niektorých prípadoch aj niektoré monológy posúvajú dej samy o sebe. Nie je potreba niečo dovysvetľovať. Nie je potreba povedať narovinu "odteraz budem zlý". Sami to zistíte. Sami zistíte prečo a ako. A v tom je tá krása, to umenie tvorcov a celého štábu, ktorí si svoje ocenenia právom zaslúžili.
Nevravím, že vás tento seriál chytí tak ako mňa. Je to naozaj individuálne. Ale ako vravím, z pohľadu charakteru a vývoja postáv, ich vzťahov, celkového scenára a dejového vývinu je pre mňa Breaking Bad na prvom mieste. Čakám ktorý seriál ho z prvého miesta "zhodí" :)
Preto vám odporúčam dať mu šancu ak ste ešte nedali, časom sa namotáte, je to viac ako pravdepodobné :)

(Obsah, komentáre, galéria, zaujímavosti a viac TU a TU)

K prvým dvom miestam by som však ešte chcela niečo dodať
Game of Thrones je neskutočne skvelo prepracovaný a úžasný seriál, to uznávam. Skončil na druhom mieste preto, lebo ešte neskončil :) Ako som spomínala, o mesiac sa bude vysielať len 4. séria. 
Na Breaking Bad sa už môžem pozerať celistvo, pretože seriál je ukončený. 
Ak by sa Game of Thrones nejakým spôsobom nepokazil a dokázali by udržať úroveň minimálne takú, aká je teraz, je pravdepodobné, že by to pre mňa bol TOP seriál. Len človek nikdy nevie, aj o Heroes som si to myslela :)

Ako som už písala v prvom článku, budem neskutočne rada, ak sa nájde aspoň jeden človek, čo to dočíta do konca a nechá mi v komentári svoje pripomienky a názory :) Chcela som sa s vami podeliť o mojich favoritov a možno vás aj nejakým spôsobom inšpirovať, že čo pozerať, ak hľadáte vyplnenie voľného času :)

Dúfam, že sa mi to podarilo.
Prajem krásny zvyšok dňa.

A aký je váš rebríček? Zhodneme sa v niečom? Poznáte spomenuté seriály? Aký máte na ne názor? 
Budem veľmi rada ak mi napíšete do komentárov aj Vaše tipy na seriály, po štátniciach budem mať kopu času :)

Facebook Instagram | Bloglovin | Ask.fm |


19 komentárov:

  1. Milujem Breaking bad podla mna to je najlepsi dramaticky serial ever...klobuk dole ako brilantne prepracovali postavy a ako postupne vystupnovali dej...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Este len dodam ze mna chytil tak ze som ho mala za tyzden cely zkuknuty.

      Odstrániť
    2. Tak to sa teda zhodneme :) Mňa, ako som písala zo začiatku ani nie úplne, ale po pár častiach som tiež šla všetky za sebou vkuse :)

      Odstrániť
  2. Jee, díky za tipy na další seriály! já se teď koukám na Pretty little liars ;) docela mě zaujal ten Breaking bad!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je vôbec začo, som rada, že som inšpirovala :) Určite si pozri, nebudeš sklamaná :)

      Odstrániť
  3. Miluju sex ve městě a Breaking Bad - to byla závislost doslova :)
    Zvu tě na Give s Lip Butters :) My Small Happinesses

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super články :) začínam, tak by ma potešilo keby si pozrieš moj blog, popripade zanecháš koment alebo sledovanie:) www.victoriawanessa.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Breaking Bad si ťa proste získa. Tiež som na tom bola podobne, nečakala som od toho úprimne veľa no po prvej sérii ma to doslova chytilo :) Pekný článok a odporúčam pozriet Modern Family, ak sa tak ešte nestalo. :) Pekný deň

    Zuzana
    BSUpdate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A takisto ďakujem za tip, dávam si do "what to watch" listu :)

      Odstrániť
  6. fúha, až sa asi začnem hambiť, ale z týchto poznám len Sex v meste:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš čas, tak určite odporúčam si pozrieť aj zvyšné :)

      Odstrániť
  7. Já sleduji plno seriálů, ale jednička pro mě je Walking dead :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Walking Dead sledujem tiež, dobrý seriál, aj som rozmýšľala, že ho sem zaradím, ale nakoniec ho vytlačili tieto spomínané :) No som zvedavá, ako sa seriál vyvinie :)

      Odstrániť
  8. keď sme začali bývať s frajerom spolu, presne vtedy sme prepadli serialovej mánii, ináč to neviem nazvať, začali sme vlažne s Big bang theory, a potom sme sa na nete dočítali o breaking bad, tak sme to skúsili, prvé diely nič moc, skôr som bola z toho deja smutná, ako zrelaxovaná a oddýchnutá, ale potom sa to začalo rozbiehať, neskutočne nás to chytilo, plným právom je to jeden z najoceňovanejších seriálov, potom sme skúsili House of Cards, seriál o amerických politikoch, lobbistoch a celom zákulisí bieleho domu, celkom fajn, ale skoncili sme pri prvej sérii, lebo sme dali šancu ďalšiemu seriálu a to je Game of Thrones, vacsich skeptikov a odporcov fantasy, historickych serialov a podobnych veci, ako sme my dvaja s frajerom nepoznam (nevideli sme tvajlajt, heryho pottera nic take :D), ale ako nas dostal GOT je až smiešne, fičíme na tom každý deň, rozoberáme postavy, prostredie!,proste všetko...jeden brutalne prepracovany dej, kvalitne stvarnenie, proste super! ... BB je nasa srdcovka,ale pred GOT skladam klobuk dole!urcite odporucam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zhodneme sa teda aj na BB aj na GOT, veľmi som zvedavá ako sa to bude vyvíjať a len sa modlím, nech to nejako nepokašlú :) House of Cards pozerá môj brat, odporúčal mi to, ale ešte som sa k tomu nejako nedostala, možno časom :)
      Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  9. Gamers of Thrones som pozerávala kedysi, ale odkedy vymrel takmer celý rod Starkovcov a posledná časť bola obrovský masaker prestala som a povedala som si, že to skrátka nepotrebujem, nie som na horory a podobné veci, krv mi nevadí, ale tak ako ju podali tu to nebolo príjemné. Škoda, nebyť tohto a tých nezmyselných sexuálnych scén je to skvelý seriál, má parádny úvod aj príbeh je zaujímavý. Možno sa k nemu predsa len ešte niekedy vrátim.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa vráť, uvidíš ako ťa to chytí. Netreba si len žiadnu z postáv moc obľúbiť, lebo nevieš kto to schytá najbližšie :)) Ja som si tiež musela trošku zvyknúť aj na krvavé aj nechutné sexuálne scény, ale patrí to k deju, stačí to len porovnať so stredovekom, tam to bolo podobné ak nie horšie a to vymyslené nie je, sú to naše dejiny. Ale ako vravím, skús mu dať ešte šancu alebo aspoň knihám :)

      Odstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥