štvrtok 20. marca 2014

TAG - Nežijeme len make-upom

Čaute kočky,
všimli sme si, že medzi populárnymi postami sa od začiatku drží pomerne vysoko náš Beauty TAG. Znamená to, že vás takéto články asi bavia a nás baví písať to, čo vás baví :) Preto sme sa rozhodli spraviť ďalší TAG. 
Tentoraz sme vybrali TAG - Nežijem len make-upom, ktorý sme našli u Moniky z Monika In Essence (mimochodom Moniku čítame dlho, často a rady). Dúfame, že sa vám ďalší takýto dvojitý TAG bude páčiť a že sa o nás dozviete možno aj niečo zaujímavé. 
Príjemné čítanie želáme :)

1. Sleduješ TV? Aký je tvoj obľúbený program, prípadne seriál?

Dodka: Sledujem telku, ale väčšinou si len pred spaním pustím History ako pozadie a zaspím asi tak do 5 sekúnd :D Inak si radšej pozriem nejaký obľúbený seriál na nete. Najobľúbenejší momentálne Game of Thrones :)

Katik: TV sledujem, ale len minimálne. Skôr ju mám pustenú len tak v pozadí alebo si pozriem maximálne tak správy, aj to nie pravidelne. Seriály sledujem, často a rada, čo ste už mohli čítať TU a TU. Takže moje obľúbené sa môžte dozvedieť odtiaľ :)


Zdroj
2. Varíš? Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo alebo dezert?

Dodka: Varím veľmi rada, dokonca by som varenie zaradila medzi svoje hobby. V poslednom čase sa snažím skombinovať chutnosť so zdravou výživou, takže experimentujem :) A najobľúbenejšie jedlo určite Vianočná kapustnica :P
Katik: Varím, učím sa :) Baví ma variť vtedy, keď mám pre koho. Keď som sama, tak na to nemám chuť. A obľúbené jedlo? Asi to bude pizza, tú by som dokázala jesť stále :D

Niektoré z našich trnavských výtvorov - keď sme spolu na priváte, tak si varíme keď je čas a chuť :)
Fotky síce nie sú najestetickejšie, ale pre ilustráciu postačia :)

3. Aká je tvoja vysnívaná práca?

Dodka: Hmmm...zložitá otázka :D Ako väčšina ľudí najradšej by som robila to čo ma baví (čo som žiaľ ešte úplne nezistila :D) Viem si samu seba predstaviť ako si sama hospodárim v nejakej svojej vlastnej reštaurácií, ale v najbližšom čase sa chystám robiť to, čo študujem, ak sa teda zadarí - čiže niečo s právom :) Uvidíme, teda, či ma to chytí...
Katik: Tak vysnívaná by bola taká, aby ma napĺňala, bavila a bola dobre finančne ohodnotená :) Ale či takú nájdem, ktovie. Nemám však konkrétnu vysnívanú pozíciu - jednoducho robiť niečo, kde budem môcť "rásť", rozvíjať sa, prekonávať samu seba, bude ma to baviť a budem sa mať dobre. Viete o niečom? :)

Zdroj
4. Ovládaš nejaký cudzí jazyk? Akým jazykom by si sa chcela vedieť dorozumieť?

Dodka: No takto...ovládam ako ovládam :D Dosť dlho som sa učila angličtinu, skúsila som si ju toto leto aj v praxi, ale nemyslím si, že som nejaký expert...proste sa snažím :D Naučila som sa čítať azbuku, aj keď po rusky by som vám povedala asi tak jednu vetu :D A ovládať by som chcela najviac španielčinu, pretože sa mi ten jazyk páči, ale lenivosť je lenivosť...
Katik: Viem po anglicky, povedala by som, že niekde medzi "upper intermediate" a "advanced" :) Síce mám z angličtiny aj štátnicu, no tým, že ju nepoužívam bežne cítim, že veľa zabúdam. Udržovať si akú-takú úroveň mi ale určite pomáhajú filmy a seriály, ktoré pozerávam v angličtine s anglickými titulkami, aby sa mozog trošku potrápil :) Inak ešte rozumiem čo-to z nemčiny, učila som sa ju cca 9 rokov. A chcela by som vedieť po španielsky, aj som sa o štúdium pokúšala, ale nejako ma to prešlo. Páči sa mi, že ten jazyk je taký dynamický, temperamentný :)

5. Za čo utrácaš v rámci kategórie "pre radosť", keď nie za make-up?

Dodka: No to je snáď jasné :D Keď nie make-up, tak oblečenie, doplnky, kabelky, topánky...to je môj raj...a keď vidím akciu, tak nič na svete ma viac nevie potešiť :))
Katik: Určite sú to doplnky - kabelky, bižutéria, topánky a samozrejme oblečenie. Ale potom aj celkom dosť na jedlo :D Keď si chceme s priateľom fakt že pochutnať :)
Zdroj
6. Zoznamuješ sa ľahko s neznámymi ľuďmi?

Dodka: Uff...zaleží väčšinou od nálady :) Určite rada spoznávam ľudí, ale u mňa je to taký dlhší proces, najskôr si musím toho nového "oťuknúť", popočúvať, posledovať a potom to už ide :))
Katik: Ani sama neviem, tak 50:50. Záleží to jednak od môjho aktuálneho rozpoloženia a jednak od toho konkrétneho človeka - aký mám z neho pocit. Ale tak myslím si, že všeobecne nemám problém so zoznamovaním.

7. Čítaš knižky, alebo preferuješ internet?

Dodka: Knižky majú svoje čaro, ktoré je pre mňa naplňujúcejšie ako obzerať si net...no priznávam, že v poslednom čase preferujem internet, pretože nemám toľko času a knižku som už dosť dlho nedržala v ruke (okrem študijnej) :D
Katik: Milujem knihy! Kedysi som čítala stále a všetko. Čím som staršia mám na to voláko čoraz menej času a musím sa priznať, že odkedy som objavila blogy, tak knihy idú dosť stranou. Dokážem sa začítať do zaujímavých článkov aj celé hodiny. Ale mám napísaný "What to read" zoznam a po štátniciach sa do neho určite pustím :)

Zdroj
8. Aká je tvoja najhoršia a najlepšia vlastnosť?

Dodka: Najhoršiu viem hneď z fleku, keďže ju na sebe neznášam a to je nerozhodnosť...dokážem byť nerozhodná nad takými vecami, nad ktorými sa ani nedá byť nerozhodný a dosť mi to komplikuje život, takže asi tak :D
A najlepšiu??? Nooo...neviem snáď tolerantnosť a niekedy aj trpezlivosť :) Ale to nemám potvrdené, to sú len moje dojmy zo seba :P
Katik: Tak takéto príliš sebareflexné otázky dajú zabrať. Najhoršia asi náladovosť a s tým spojená výbušnosť - sama si to uvedomujem a vadí mi to, ale niekedy svoje nálady/emócie proste neviem udržať a potom ma to veľakrát aj mrzí. Fuuu a najlepšia vlastnosť, to je ťažký oriešok. Možno komunikatívnosť? Že sa viem zo všetkého vykecať? :D Alebo dobrosrdečnosť? Fakt neviem. Ja som vcelku dosť sebakritická, ťažko mi je takto sa "chváliť".

9. Chodíš sa večer baviť medzi ľudí, alebo máš radšej komornú spoločnosť?

Dodka: Toto tiež záleží od okolností a nálady :) Mám striedavé obdobia, kedy by som najradšej vybehla na party a tancovala do rána a niekedy si len tak rada idem posedieť s kamarátmi pri vínku a pokecať o živote :)
Katik: Ako píše Dodka, veľmi to záleží od nálady. Sú večery, kedy je chuť baviť sa, ísť medzi ľudí, užívať život. A sú večery, kedy mám chuť len tak ležať pod dekou a pozerať dobrý film. Takže pol na pol :)

Zdroj
10. Keby si neblogovala, medzi aké činnosti by si si rozdelila voľný čas, ktorého by potom bolo asi veľmi veľa?

Dodka: No keďže v poslednom čase nemám času ani na blogovanie, nie to ešte na iné činnosti, tak ani poriadne neviem :) Ale keby bol ideálny svet, tak by som najradšej dovolenkovala s drinkom v ruke a opaľovala sa...
Katik: Svoj voľný čas delím medzi rodinu, priateľa, kamarátov, môjho psa a v poslednom čase aj školské povinnosti. Ale keď sa oteplí, rada by som sa pustila do nejakej fyzickej aktivity, aby som si trošku prekrvila mozog :))


A opäť ste sa o nás dozvedeli niečo viac :)
My TAGy čítame rady, preto by sme chceli nominovať aj niektoré z našich obľúbených blogeriek, aby nám niečo viac o sebe prezradili :) 
Na "Nežijem len make-upom" nominujeme:

Zuzku zo Štýl ženy

Budeme veľmi rady ak nomináciu prijmete a pustíte sa do TAGu. Tešíme sa na Vaše odpovede :)
Ale samozrejme, spravte TAG hocikto, koho zaujal :)
Ak ste tento ho už robili alebo Vás zaujal a chceli by ste ho spraviť, dajte nám link do komentárov, radi si prečítame :)

Želáme Vám krásny deň a tešíme sa na Vaše TAGy :)



11 komentárov:

  1. super Tag dievčence zlaté:) ja som už písala tu http://petush-book.blogspot.sk/2013/06/tag-nezijem-len-make-upom.html
    :) ďakujeeem:) cmuk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sme si nevšimli teda, ideme hneď prečítať :) A ďakujeme :)

      Odstrániť
  2. Ahojte kočky, ďakujem krásne za nomiáciu, ktorej si vážim a určite aj toho zaradanie medzi obľúbené blogerky, ale tiež som už tento TAG robila ešte počas leta, keď sa vlna tohto tagu prehnala blogosférou:) Pripájam link:http://alliknowaboutcosmetics.blogspot.sk/2013/06/ano-aj-ja-nepozeram-telku-viem-varit.html
    A Dodka, tú osmičku máme úplne spoločnú....aj ja keď niečo poviem napríklad sestre, čo ma trápi, nad čím sa rozhodujem, tak sa nado mnou pozastavuje, že prečo také veci vôbec riešim....a podľa mnohých sú nepodstatné...a nad rozhodnutím sa ani nepozastavia....a s Katik mám spoločnú dvojku...varenie pre samú seba je poriadna nuda....to častokrát radšej zostanem na rožkoch ako niečo pripraviť len v jednej porcii(keby som toho zas navarila viac, tak mi to užzväčša neskôr nechutí:))..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Eli, práve som si dočítala tvoj TAG a naozaj niektoré veci ako keby som o sebe čítala :)) Aj to pozeranie Poirota :D čo som si myslela, že to len moja mama a ja v nedeľu pozeráme :P tak snáď nabudúce urobíme nejaký TAG, čo nebude taký známy a tiež porovnáme :) :* ďakujeme moc aj tak, za pekný komentár *D*

      Odstrániť
  3. ďakujem krásne za nomináciu :) určite ho v najbližšej dobe spravím aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem pekne za nomináciu :)) pustím sa do toho čo najskôr...! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je zač, tešíme sa veľmi :)

      Odstrániť
    2. Tak, kočky, je to tam: http://donny-writes.blogspot.sk/2014/04/1-tag-nezijem-len-makeupom.html

      Odstrániť
  5. vdaka za nomináciu. Vo štvrtok bude tag na mojom blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme krásne za Vaše komentáre ♥♥♥